Şimdi Ara

Intel Lakefield tabanlı ilk dizüstü modeli Galaxy Book S olacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Intel’in big.LITTLE mantığını uyguladığı yani bir ana çekirdek ve 4 yardımcı çekirdekten oluşan 10nm sürecindeki Lakefield mimarisi yakın dönemde piyasaya çıkacak. Samsung bu konuda ilk ürünü geliştirme niyetinde.



    Galaxy Book S neler sunacak?



    Lakefield mimarisinde 1 adet Sunny Cove çekirdeği yoğun işleri alırken 4 adet Tremont tabanlı Atom çekirdeği de düşük yükteki işleri alıyor. Gen 11 grafik birimi de pek çok oyunda Full HD seviyesinde iyi bir performans sergiliyor.



    Ayrıca Bkz.Moto Razr katlanabilir telefonu karşınızda



    Çekirdek zarı 10nm sürecinde tasarlanırken baskılı devre kartı ise 14nm sürecinde üretiliyor. Foveros 3D adındaki istifleme yöntemiyle baskılanan devreler toplamda 12mmx12mm şeklinde bir alan kaplıyor. Böylece çok daha az yer tutuyor.



    Samsung geçtiğimiz aylarda Snapdragon 8cx platformunu temel alan Galaxy Book S dizüstü modelini tanıtmıştı. Aynı model bir de Intel Lakefield yongası ile piyasaya sürülecek. 13.3 inçlik bu dizüstü ayrıca Intel’in LTE modemi sayesinde sürekli internete bağlı olarak çalışacak. Yani her iki versiyon da uzun kullanım süreleri ve sürekli internet açık özelliklerine sahip olacak.



    Bununla birlikte Intel tabanlı Galaxy Book S için gelecek yılı beklemek zorundayız zira Lakefield işlemciler yıl sonuna doğru seri üretime geçecek. Bu bakımdan CES 2020 fuarında teknik detayların paylaşılarak bahar aylarında piyasaya sürülmesi en yakın ihtimal gibi duruyor.




  • Gen 11'in hangisi? G1 (UHD) mi, G4 (Iris) mü yoksa G7 (Iris Plus) mi? Iris Plus ise çok iyi, gerçi saolsun Samsung en güzel döneminde Türkiye'den çekildi ama...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.