Şimdi Ara

Apple AirTag iddiaları güçleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Apple’ın gelecek yıl bir zengin gerçeklik gözlüğü piyasaya süreceğine dair zaman zaman iddialar gündeme geliyor ancak bazı kaynaklara göre gerçekleşmesi çok daha güçlü bir proje sessiz sedasız ilerliyor.



    AirTag nedir?



    Kaybolan cihazları bulma konusunda ilk teknolojileri geliştiren firmalardan birisi olan Apple şimdi hemen her eşyanızı ve hatta yakınlarınızı uzaktan tespit etme konusunda önemli bir adım atmak üzere.



    Ayrıca Bkz.Asus TUF Gaming VG249Q oyuncu monitörü tanıtıldı



    AirTag adı verilen bu yeni teknoloji bir aksesuar şeklinde geliştiriliyor. Hali hazırda Tile markası bu piyasanın lideri durumunda. Farklı markalar da özel konseptlerle takip konusunu geliştirdi. Takip cihazlarınızı herhangi bir eşyanıza tutturabiliyor ve hatta çocuğunuza verebiliyorsunuz. Bluetooth teknolojisi ile 120 metreye kadar takip mesafesi sunan cihazlar ücretli bir servise bağlı GPS desteği kullanırsa bu kez sınırsız bir takip mesafesi ortaya çıkıyor.





    iOS 13.2 AssetData klasöründe ortaya çıkan bilgiler AirTag takip cihazlarının Cihazımı Bul ara yüzüne entegre edileceğini gösteriyor. Henüz bu cihazlar hangi boyutta olacak veya GPS de kullanacak mı bilinmiyor.



    Apple AirTag doğrudan Tile markasının rakibi olacak gibi görünüyor. Halen kısıtlı bir alana hitap ediyor olsa da takip cihazları segmentinde Tile önemli bir yere sahip. Apple’ın hamlesi bakalım bu segmenti nasıl etkileyecek?




  • Daha hafif, daha uzun pil süresi ve daha uzun mesafe ayrıca daha ince bir ürün çıkartması gerek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muhtemelen e-sim desteği ile çalışacağı için ülkemizde bir anlam ifade etmeyecektir.

  • Bu cihazlar etrafa beacon mantığı ile sinyaller yayacak ve civardaki tüm apple cihazları bu sinyali yakalayıp anonim olarak Apple sunucularına gönderecek. Bu şekilde GPS, Mobil Veri gibi bağlantıya ihtiyaç kalmadan maliyeti düşük, pil ömrü yüksek tagler olacak. Apple cihazlarının çevredeki yaygınlığı düşünüldüğünde çok mantıklı bir fikir. Şuan bahsettiğim sistem son gelen macOs güncellemesi ile birlikte macbook larda sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

  • Peki kendini kaybeden insanlar da bu teknolojiyi kullanabilecek mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.