Şimdi Ara

Asus'un XG Station'u ortalıkta! Laptopa Ekran Kartı takın!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
19.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tayvan'lı teknoloji devi Asus, müthiş icadı XG Station ile laptopların şu an için "tek upgrade edilemeyen parçası" olan ekran kartlarına da "şimdilik umut verici" bir çözüm bulduğunu CeBIT 'de duyurmuştu. Bu süper cihazla masa üstü ekran kartlarını laptopunuza takabiliyorsunuz. İşte cihazın ilk resimleri ve benchmark..

http://www.4gamer.net/news.php?url=/news/history/2007.04/20070403202840detail.html

3D Mark 05

Asus W5 - 539 puan (Standart)
    Asus W5 - 4493 puan (GeForce 7900GS masa üstü ekran kartı takılı XG Station ile alınan puan)

• mxm platformu altında mesela msi L745 lap top ın ekran kartı değiştirilebilir. bu alette iyiymiş ama taşınılabilirliği, yani lap top ı pc den ayıran özelliği azaltıyor ama genede iiymiş
  • işte olay budur.çabuk gelir bize de umarım.ve de pahallı olmaz umarım.(alırsam içine 8800gts takcam)
  • Bu görmüştüm daha önce bir başka sitede, aslıda güzel bir olay ama çok büyük cihaz sadece evde kullanılabilir yanınızda taşıyamazsınız. Birde maaliyet var tabii, 300-400 ytl ye iyi bir ekran kartı alsak, bu cihazda 500-600 den aşağı değildir. Yaklaşık 1000 ytl ye mal olur bize tabi bu tahmin sadece. Staddart ekrankartlı bir notebook zaten 1.500-1.600 civarı. Bana pek kullanışlı gelmedi.
    Bunun yerine, ses kartlarında olduğu gibi, pcmcia olarak olabilse süper olur mesela 8800gts nin pcmcia olanıda üretilebilse, çok süper olur kanımca...
  • Muhakkak bu bir çığır olarak değerlendirilmelidir.. Geliştirildiğinde cebimizde girebilecek kadar küçük, ucuz ve kullanışlı bir cihaz segmentinin atasıyla karşı karşıyayız belki de.. İlk laptopları bir düşünsenize ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strafor -- 6 Mayıs 2007; 11:05:24 >
  • afferim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mixenon

Bu görmüştüm daha önce bir başka sitede, aslıda güzel bir olay ama çok büyük cihaz sadece evde kullanılabilir yanınızda taşıyamazsınız. Birde maaliyet var tabii, 300-400 ytl ye iyi bir ekran kartı alsak, bu cihazda 500-600 den aşağı değildir. Yaklaşık 1000 ytl ye mal olur bize tabi bu tahmin sadece. Staddart ekrankartlı bir notebook zaten 1.500-1.600 civarı. Bana pek kullanışlı gelmedi.
    Bunun yerine, ses kartlarında olduğu gibi, pcmcia olarak olabilse süper olur mesela 8800gts nin pcmcia olanıda üretilebilse, çok süper olur kanımca...

pcmcia girişi yeterince hızlı olamayacağından sanırım söylediğiniz mümkün olmayacak.o yüzden zaten laptolar express e geçmeya başladı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mükemmel
    zaten yanında taşıyıp napcan
    oyun oynıycaksan evde oynarsın kardeşim
  • quote:

Bu görmüştüm daha önce bir başka sitede, aslıda güzel bir olay ama çok büyük cihaz sadece evde kullanılabilir yanınızda taşıyamazsınız. Birde maaliyet var tabii, 300-400 ytl ye iyi bir ekran kartı alsak, bu cihazda 500-600 den aşağı değildir. Yaklaşık 1000 ytl ye mal olur bize tabi bu tahmin sadece. Staddart ekrankartlı bir notebook zaten 1.500-1.600 civarı. Bana pek kullanışlı gelmedi.

+1

Bu cihaza + içine takacağın ekran kartına vereceğin parayla güçlü ekran kartı olan bir laptop alırsın bundan çok daha iyi olur hemde taşınabilir olur. Hatta biraz daha eklersin Xbox alırsın, PS alırsın. Ayrıca oyun okadar önemliyse ve sistemi taşımayacaksan laptop la işiniz ne, desktop varken? Şahsi fikrim saçma bir icat olmuş, nitekim tutmaz bu alet, izleyin ve görün.

Ayrıca PCMCIA artık yavaşlığı ve slot büyüklüğü sebebiyle tarih olmak üzere olan bir standart. Bu alet sisteme neyle bağlanıyor çincem olmadığı için tam anlamadım ancak arada PCMCIA ve USB 2.0 terimleri var. PCMCIA oldukça eski ve yavaş bir standart böyle bir standarttan ekran kartını besleyecek veriyi aktarmak imkansız gibi geliyor bana. USB 2.0 bile çok yavaş butür işler için. Millet AGP yi bırakıp PCI-E ye geçti ve yeni oyunlarda gereken veri transfer hızları Gbit/sn leri aştı. USB 2.0 ın teorik transfer hızı 480Mbit/sn varın siz hesaplayın.

Birde 7900GS in ortalama bir sistemde, default haliyle 2005ten 6000-7000 arası puanlar aldığını varsayarsak 4500puan oldukça düşük. Daha iyi kartlarda fark iyice uçurumlaşacaktır yoksa zaten daha iyi bir kartlar test ederlerdi. Sorulması gereken en önemli soru testte niye 7900GTX değilde 7900GS gibi bir kart var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 7 Mayıs 2007; 3:55:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

+1

Ayrıca oyun okadar önemliyse ve sistemi taşımayacaksan laptop la işiniz ne, desktop varken? Şahsi fikrim saçma bir icat olmuş, nitekim tutmaz bu alet, izleyin ve görün.

Buna katılmıyorum laptop aldım çünkü okulda kütüphane bilgisayar lazım oluyo internet için taşınması önemli bunun içinde laptop kullanıyorum. Eve gelince de zaten laptopun ne ekranını kullanıyorum ne klavyesini Bana kasa işi görüyor ve oyunlarımı oynuyorum.

quote:

Ayrıca PCMCIA artık yavaşlığı ve slot büyüklüğü sebebiyle tarih olmak üzere olan bir standart. Bu alet sisteme neyle bağlanıyor çincem olmadığı için tam anlamadım ancak arada PCMCIA ve USB 2.0 terimleri var. PCMCIA oldukça eski ve yavaş bir standart böyle bir standarttan ekran kartını besleyecek veriyi aktarmak imkansız gibi geliyor bana. USB 2.0 bile çok yavaş butür işler için. Millet AGP yi bırakıp PCI-E ye geçti ve yeni oyunlarda gereken veri transfer hızları Gbit/sn leri aştı. USB 2.0 ın teorik transfer hızı 480Mbit/sn varın siz hesaplayın.

Birde 7900GS in ortalama bir sistemde, default haliyle 2005ten 6000-7000 arası puanlar aldığını varsayarsak 4500puan oldukça düşük. Daha iyi kartlarda fark iyice uçurumlaşacaktır yoksa zaten daha iyi bir kartlar test ederlerdi. Sorulması gereken en önemli soru testte niye 7900GTX değilde 7900GS gibi bir kart var...

Ha bu tutar mı bende pek sanmıyorum yürüyeceğini senin de deiğin gibi yeterli veri iletimini neyle yapacaklar???

• VERİ İLETİMİ (BAĞLANTI) YENİ LAPTOPLARDAKİ EXPRESS GİRİŞTEN OLCAK,ESKİ LAPTOPLARDA BU GİRİŞ YOK.ONUN YERİNE PCMCİA VAR.BU YÜZDEN ESKİ MAKİNALAR YARARLANAMAYACAK.

EXPRESS GİRİŞLİ OLANLARA ÖRNEK; ASUS F3JP,DELL XPS, MSI'IN SON ÇIKARDIĞI DX10'LU MODELİ, ASUS G2.

ALET İÇİNDE 7900GS EKRAN KARTIYLA PAZARA SUNULACAK. OYÜZDEN TESTLER ÜZERİNDE BULUNAN EKRAN KARTIYLA YAPILIYOR.AMA İSTEYEN İÇİNDEKİNİ ÇIKARIP SATIP, DAHA ÜST BİR MODEL TAKABİLECEK.

ALDIĞI PUANLARI AZ GÖRMEMELİ SONUÇTA HANGİ DİZÜSTÜ ALABİLİR BU PUANLARI? (300-400$ FARKI DÜŞÜNEREK SÖYLEYİN.).AYRICA BU CİHAZIN DOLBY DİGİTAL SES DESTEĞİ DE OLCAK DİYE HATIRLIYORUM.

FİYATINA GELİNCE İÇİNDEKİ EKRAN KARTINI VE SES DESTEĞİNİ DÜŞÜNEREK KARAR VERMEK LAZIM.

TEKNOLOJİK AÇIDAN BAKARSAK OLAYA , GÜZEL BİR GELİŞME.NE ZAMANA KADAR DERSENİZ ASUS'UN YAKINDA ÇIKACAK OLAN BİLEŞENLERİ UPGRADE EDİLEBİLEN YENİ LAPTOP INA KADAR.YENİ ÇIKACAK OLAN BU ALETTE İŞLEMCİ EKRAN KARTI DEĞİŞEBİLECEK.HATTA İŞLEMCİLERİ MASAÜSTÜ BİLGİSAYARLARLA AYNI OLCAK DİYE BİLİYORUM.BU YÜZDEN İŞLEMCİ MALİYETİNİ YARIYARIYA AZALTABİLECEK.FAKAT PİL KONUSUNU NASIL HALLADECEKLER BİLEMİYORUM.

SONUÇ OLARAK EXPRESS GİRİŞLİ LAPTOP KULLANANLAR VE MAKİNELERİNDE KALİTELİ OYUN OYNAYANLAR
    BENCE ALMALARI GEREKEN BİR CİHAZ...........BENCE........

• ne zaman çikar kı
  • Normal şartlarda şu anda zaten bir laptopun; İşlemci ,harddisk, RAM , Optik Sürücü bileşenleri upgrade edilebiliyor. Asus 'un yeni çıkaracağı laptop ile ilgili haber sitenin anasayfasında verilmişti.Cihazın konsept modeli hazır ve CeBIT 'de en çalışkan firma olarak görünen Asus'un standında tanıtıldı. Bu yeni laptopun bütün bileşenleri (anakart,ekran kartı vs..) upgrade edilebiliyor. Arkadaşlar XG Station 'ı küçümser sözler kullanmışlar..Olabilir kendi düşünceleridir. Ama şunu unutmayalım ki her teknolojik gelişme, bir çığır olarak değerlendirilmelidir.
  • hala çıkmadı mı bu bea hiç bakan yok mu netleşen bişey yok mu
  • xg station ne zaman çıkacak bilen varmı çeyrek hesabı olmasın ama
  • ya bekleye bekleye sonunda bunu çıkardıysa ASUS yazıklar olsun derim!!! ne mobilite var ne estetik...nasıl bir tasarım fukarası yapmışsa gelsin izmir onur çarşısında onun 5 katı estetik ürünü nasıl yapıyorlar baksın bir asus kullanıcısı olarak UTANDIM
  • bilen yokmu ne zaman cıkacak???
  • hala ses yokmu bu xg stationdan
  • quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

quote:

+1

Bu cihaza + içine takacağın ekran kartına vereceğin parayla güçlü ekran kartı olan bir laptop alırsın bundan çok daha iyi olur hemde taşınabilir olur. Hatta biraz daha eklersin Xbox alırsın, PS alırsın. Ayrıca oyun okadar önemliyse ve sistemi taşımayacaksan laptop la işiniz ne, desktop varken? Şahsi fikrim saçma bir icat olmuş, nitekim tutmaz bu alet, izleyin ve görün.

dostum elbette su anda tam verim alınamayacaktır cünkü bu daha kendi sınıfında yapılmış ilk urun. teknoloji gelişecek bu kadar ön yargılı olmayalım

• Olsun hiç yoktan iyidir evde oyun oynamak için ideal sanırım..Performası da iyiyse alınabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.