Şimdi Ara

Araştırmacılar, Antarktika'da 2 milyon yıllık buz keşfettiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Küresel ısınmanın başlıca sebebi olan sera gazlarının dünyamızda yarattığı sonuçlar şüphesiz ki bir çok olumsuzluğa neden oluyor. Sera gazlarının etkileri yıllardır araştırılıyor ve daha da araştırılması ve küresel ısınmanın önüne geçilebilecek çözümlerin bulunması gerekiyor. Antarktika'da kısa bir süre önce Princeton Üniversitesi'nden John Higgins ve Yuzhen Yan ve Maine Üniversitesi'nden Andrei Kurbatov tarafından yönetililen ve Oregon Eyalet Üniversitesi'nden Ed Brook ve San Diego Üniversitesi'nden Jeff Severinghaus'u içereren bir araştırma ekibi tarafından ortaya çıkarılan iki milyon yıllık buz, antik çağlarda sera gazları ve iklim arasındaki bağlantılara dair daha net bir resim sunuyor ve bilim insanlarının gelecekteki iklim değişikliğini anlamalarına yardımcı olacak.



    Ayrıca Bkz.Örümceklerin gözleri, yeni bir tür derinlik algılayıcı kameraya ilham veriyor



    Daha öncesinde en eski 800 bin yıllık bir buzun çekirdeğiyle çalışan bilim adamları, uzun süreçler sonucunda buldukları 2 milyon yıllık buz ile daha derinlemesine araştırmalar yapmalarına büyük yardımcı olacak. 



    Araştırma ekibinden Brook, bu çalışmanın önemli sonuçlarından birinin, karbondioksitin sıcaklığa bağlı olduğunu göstermek ve bunun iklim bilimini anlamak ve gelecekteki değişimi öngören modelleri kalibre etmek için önemli bir temel olduğunu söyledi.



    Araştırma ekibi önümüzdeki aylarda iki aylık ek çalışma yapmak ve iki milyon yıldan daha eski bir buz çekirdeği bulmak umuduyla Allan Hills'e geri dönecekler.






  • Adam elinde tutuyor. Eriyip gidecek şimdi.

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Vurdu gol oldu.
    Dıbı dıbı tısss
  • haberin sonunu öyle bi bağlamışlar ki sanki 2milyonden fazla yıllı bulsak oyunu kazancak gibi. Rakam yarışı gb bağlamışsınız. tebrikler

  • İyi dayanmış
  • Sanki Hiç Yoktu....... Senelerdir Sondaj Makinaları İle Buz Kalıpları İçerisinde Araştırmalar Yapıyorlar Bilim Adamları. 1 Metre Daha Derine İnince 2.1 Milyon Yıl Oluyor Bunda Şaşıracak ve Haber Yapacak Ne Var ?????

  • .V. . kullanıcısına yanıt
    Düz mantık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.