Şimdi Ara

Google, arama motorunda artık Flash içeriği listelemeyeceğini açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bir dönemin efsane programları arasında yer alan ve internet sitelerini animasyonlu, interaktif içerikle tanıştıran Adobe Flash devri resmen kapanıyor. Google tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre Flash içerik barındıran web siteleri artık arama motorunda listelenmeyecek.



    Ayrıca Bkz.Avusturalya, yetişkin sitelere girenlerin yaşını, yüz tanıma teknolojisiyle doğrulamak istiyor



    Google aramalarda görünmeyecek



    Şirket bu gelişmeyle ilgili herhangi bir tarih vermedi ancak uygulamanın kısa bir süre sonra başlaması bekleniyor. Açıklama ise Google mühendislik müdürü Dong-Hwi Lee tarafından, şirketin resmi blog sayfasından yapıldı:



    "Google Arama bu yıl Flash'ı desteklemeyi bırakacak. Google arama, Flash içeriği olan Web sayfalarını dikkate almayacak. Ayrıca bağımsız SWF dosyalarının indekslenmesini de durduracaktır. Birçok kullanıcı bu gelişmeden herhangi bir şekilde etkilenmeyecek."





    Flash programının yapımcısı Adobe şirketinin ise en geç 2020 yılının sonlarında efsane yazılımı emekliye ayırması bekleniyor.








  • Rahmetli Steve Jobs bu teknolojinin geleceği yok dediğinde gülenler vardı...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: furky86

    Rahmetli Steve Jobs bu teknolojinin geleceği yok dediğinde gülenler vardı...
    eğer java ve flash ın önüne böyle sınırlandırmalar koymasalardı internet alemi çok daha aktif olabilirdi.Bildiğin iki firma ali kıran baş kesen gibi firmaların önünü kestiler.
  • nedir şu flashın çektiği

  • önce flash sonra java ! sonra diğerleri !

    html4 standartlarını kaldırıp yerine 5 i getirdikleri için
    milyar $ lık sabit sistemler çöp oldu !

  • Java ne alaka?

  • furky86 F kullanıcısına yanıt
    Rahmet kelimesi olmus Muslumanlar icin kullanilir.

    RIP desek daha generic olur . Huzur icinde yatsin Jobs ....


    Flash hem kastirir hem guvensiz hem de eskimis temellerden kalma...

    HTML5 filan bosuna cikartilmadi .. Adobe swf in fisini cekmekte direne dursun. SWF icerikleri kokten yok etmek gerek ! ...

    Amerika'daki devlet kurumlari bile inatla .swf icerikleri kullanmasi ustelik globale de hizmet etmesi dusundurucu :/ ...

  • furky86 F kullanıcısına yanıt
    hocam bu steve jones hayranligi nereden geliyor. adam iyi bi yoneticiydi o kadar. basarisiz da olabilirdi. baska yoneticilerin kararlarindan pek haberiniz yok, en iyisi gibi geliyor halbuki bir cok konuda hirtin teki. su tek adamci kafayi terk edin. ulkece birileri tum isi tek basina isi yapiyor saniyoruz. flashin gelecegi olmadigini adobe de dahil herkes soyluyordu sistem kaynaklarini cok yoran, gereksiz kod yigini. kimse de gulmedi steve jones'a milyar dolarlik firma sahipleri, genel mudurleri demese de biliyor mevcut teknolojinin ne kadar sure populer olacagini. bak adobe hala emekliye ayiriyor, cunku para kazaniyor. bunu unutma: asla bir furkana sormazlar, herp onlerinde pazar verileri vardir, trendler, sayilar, bunlara gore karar verirler. steve jobs bisye mi soyledi, bunu incelerler, zaten o da belli bir pazar arstirmasi verilerine dayaniyordur. hic kimse, la bu herif biliyodur yapak la, demez. milyar dolarlik sirketler furkan mantiginla yonetilmez, sevgili kardesim. sunu da merak ettim: bi soyler misin lutfen, kim guldu steve jobs'a o adobenun gelecegi yok dediginde?





  • furky86 F kullanıcısına yanıt
    Sorun flash'da değil, Flash'ın yapabildiklerinin hala muadil karşılığı yok, store uygulama atmadan hemen her şeyi yapabildiğiniz için Apple hedef aldı mevzu bu, kapitalist düzen.

  • javascript de kaldırılsın.

  • abi sen baştan sallamışın, adam iyi yönetici değildi. kafası çalışıyordu egoluydu kendi ürettiklerine hayrandı..

  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    java flashtan daha üstün ama işte onuda bitirme anlamıyla JS diye bir şeyle hafiften üstünü karalamaya çalıştılar.

    merak etme gün gelir java yı da harcarlar. bu meydan da ne yiğitleri harcamadılar mı ki !?
  • Hocam JS başka Java başka. JS ve ActionScript (Flash içinde kullanılan script dili), ECMAScript standartlarını uygulayan script dilleri. Java ise oldukça popüler bir programlama dili. Basit bir otomatik kapı sistemini kontrol etmek için de kullanılabilir, dev bir sunucuya güç vermek için de.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.