Şimdi Ara

Trump yönetimi, teknoloji kopyalayan Çinli şirketleri kara listeye alabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ABD ve Çin arasında uzun sayılabilecek bir süredir yaşanan ticaret savaşları yeni bir boyut kazanabilir. Washington Post'un yayınladığı yeni bir habere göre Trump yönetimi, teknoloji kopyalamayı adeta bir alışkanlık haline getiren Çinli şirketleri yasaklamaya hazırlanıyor.



    Ayrıca Bkz.Türkiye'ye yapılan siber saldırıyla ilgili ilk açıklamalar Türk Telekom ve Garanti BBVA'dan geldi



    ABD-Çin ticaret savaşı yeni bir boyut kazanabilir



    Washington Post, Beyaz Saray danışmanı Peter Navarro'nun, Amerikan telif haklarını ve patentlerini sık sık ihlal ettikleri takdirde Çinli şirketleri Ticaret Bakanlığı'nın işletme listesine sokacak bir başkanlık yürütme emri üzerinde çalıştığını iddia ediyor. Çıkarılacak bu emire göre, Cihaz tasarımlarını veya yazılım özelliklerini rutin olarak kopyalayan bir Çinli şirket, ulusal güvenlik tehdidi oluşturmasa bile, ABD'nin kara listesine girebilecek.





    Navarro, Washington Post gazetesinde yayınlanan bu habere "sahte" derken, gazete ise bu emirle ilgili basılı kopyaları gördüğünü belirtiyor. Böyle bir yasa yürürlüğe girmesi durumunda ise gücün potansiyel kötüye kullanımı ile ilgili olarak sayısız endişelere yol açacağı ifade ediliyor. Öte yandan Çin ile gerilen ticari ilişkinin, bambaşka bir boyut kazanma ihtimali de mevcut. Sonuç olarak önümüzdeki dönemde ABD'nin yasaklı şirketler listesine giren birçok Çinli firmayı haberlerimize konu etmemiz kuvvetle muhtemel görünüyor.








  • Ulke genelindekiler yerine suclu sirket odakli ambargolar mantikli...

  • Çağımız da bilgi paylaşımı çok önemli bence. Sinerji ile birçok soruna çözüm bulunabilir. O yüzden patent konusu benimsemiyorum hele Türkiye gibi yerlerde gelişmeye de mani oluyor. Patent kısaca Amerikayı tekrar keşfet diyor. Şimdi diyebilirsiniz sen çalış bişi bul başkası alsın kopyalasın para kazansın öyle mi diye. Yok kardeşim mesela kağıt mendil şimdi kimse kağıt mendil demiyor selpak diyor. Selpak hem kaliteli hemde en çok satıyor hemde en pahalısı. Ama patentli bişi olsa Selpak en ucuzu olur diğerleri pahalı olur olan bize olur.

  • Çin Halk Cumhuriyeti şirketlerinin teknolojilerini kopyalayan Ebıl ve Zamzung'a sıra gelende bir şey yok tabi.

  • bu sarı kafanın ciddi ciddi psikolojik problemleri var, etrafına saldırıyor küçük çocuk gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 23 Aralık 2020; 16:8:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım xiaomi ve diğer çin markaları yaptırım görür.

  • Oh shit ! Çini yerin dibine gömücek istedigini yababilirse. Çinin elinde silahtan başka hiçbişey kalmaz buda şavaş demek

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apple_M1

    Sil
    Başlangıçta o şekilde başladılar ama şu anda ciddi Ar-Ge çalışmaları var...

    Çinlilerin piyasada olması, biz tüketicilere yarıyor. Onların olmadığını düşün...En ufak elektronik ürünü, iki katı fiyatına alırdın artık (Türkiye'de kaç katı olurdu, orası muamma )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.