Şimdi Ara

Apple gelecek iPhone modellerinde LTPO ekran teknolojisini kullanabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Teknoloji devlerinden Apple, şirketin akıllı saat serisi olan Apple Watch modellerinde OLED ekran kullanımına başladı ve kısa bir süre sonra iPhone modellerinde de aynı teknolojinin kullanıldığına şahit olduk. Gelen haberlere bakılırsa, benzer bir durum yeniden yaşanabilir.



    Ayrıca Bkz.Netflix, videoların hızını belirleyebileceğiniz yeni özelliği test ediyor



    Ultra düşük güç tüketimi sağlıyor



    Güney Kore'nin teknoloji konusunda güvenilir haber kaynaklarından biri olan Elec, yayınladığı yeni bir raporda, Apple'ın düşük güç tüketimi sağlayan LTPO teknolojisini (Low-Temperature Polycrystalline Oxide) iPhone modellerine getirme planlarını yazdı. Raporda çok fazla detaya yer verilmiyor ancak, Apple'ın iPhone ekranlarında yapacağı bu değişikliğin 2020 yılı sonrasında gerçekleşebileceği ifade edilmiş.





    Hem Apple Watch Series 4 hem de Series 5 modelleri, ekrandaki piksellerin birbirinden bağımsız olarak açılıp kapatılabildiği ve dolayısıyla da ultra düşük güç tüketimi sağlayan LTPO ekran teknolojisini kullanıyor. Bu da akıllı saatlerin pil ömrüne inanılmaz bir katkı sağlamış durumda. Eğer Apple bu teknolojiyi iPhone modellerine de getirirse, cihazların pil ömründe büyük oranda iyileştirme sağlanacağını söylemek mümkün. Şimdilik şirketten bu konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama olmadığını da belirtmeden geçmeyelim.








  • Apple görünce midesi bulanan sadece benmiyiyim arkadaşlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • captain320 C kullanıcısına yanıt
    Apple kadar nefret ettiğim bir kuruluş yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oled geçseler ya komple o kadar toplu üretim yaptırıyor gelmiyor mu ucuza...

  • "ekrandaki piksellerin birbirinden bağımsız olarak açılıp kapatılabildiği ve dolayısıyla da ultra düşük güç tüketimi sağlayan" Amoled ekranlar da bu mantıkla çalışmıyor mu? AoD ekranındayken hatta siyah taraflar kapalı, sadece yazı olan kısımlar açık kalıyor. Farklı bir durum mu var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ekran teknolojisi gelirse batarya kapasitesini düşürürler. Tüh be 4000 mAh batarya koymasına az kalmıştı.

  • Angel of the Lord kullanıcısına yanıt
    Evet hocam doğru dediniz. Fakat AMOLED dediniz. Yani Samsung'a ait olan bir OLED teknolojisi. Apple'da eskiden kullandığı LCD(retina etc) panellerdeki arkaplan teknolojisini OLED ekrana uyarlamış. LTPS ve IGZO'nun eksilerini hibrit bir panel altı sistemi kurarak çözüm bulmuş ve adına da LTP(s)+(igz)O demiş. Kazanç %5 ile 10 arası değişiyor ama maliyeti yükseltecek gibi bu durum bakalım neler olacak diyeceğim ama 5 saat ekran süresi veren bir cihaz en fazla 5.5 saat verecek şekilde bir güncelleme alır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 27 Ekim 2019; 22:37:11 >
  • Ridianod kullanıcısına yanıt
    Bana biraz retina ekran isimlendirmesi gibi geldi. Ama bu sefer gerçekten bir teknolojik farklılık var gibi. OLED'e kıyasla ne olur bilmiyorum tabi. Beni mutlu eden olay artık piyasada daha fazla Amoled/oled ekran görebiliyor olmamız. Yakın zamanlara kadar TFT LCD kullanan firmaları da hatırlayınca..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanılmaz artış derken? 1 Gün gidiyor yine Apple watch :)

  • captain320 C kullanıcısına yanıt
    yok sen tek degilsin, koca forumda senin gibi dusunen 23 kisi daha var.

    yanliz degilsiniz.

    bi tanesi de "nefret ediyorum" demis, Tim Cook ile gorustum, bana "bunu forumda okudum, cok uzuldum, yonetim kuruluyla gorustuk hisse verecegiz" dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extreme Victory -- 29 Ekim 2019; 0:55:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.