Şimdi Ara

ARM ve Huawei iş birliğine devam edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Çin-ABD ticaret savaşlarının arasında kalan Huawei’nin ABD’li firmalardan tedarik yapmasının yasaklanması büyük bir sıkıntıya yol açmıştı. Google, Qualcomm, Intel gibi firmalardan desteği kesilen Huawei, olası bir Çin-ABD yumuşamasını ümitle beklerken bazı iyi gelişmeler de oluyor.



    Önemli gelişme



    Huawei’nin can damarlarından birisi haline gelen Kirin yonga setleri bilindiği üzere ARM mimarisini temel alıyor ve yasaklardan etkileneceği konuşuluyordu. Bununla birlikte ARM cephesinde bir istisna oluşmuş durumda.



    Ayrıca Bkz.Bitcoin adeta uçtu artış yüzde 40’a dayandı



    ARM normalde ABD ve İngiltere’de tasarımlarını gerçekleştiriyor. Bu nedenle ABD orijinal teknolojisi veya İngiliz orijinal teknolojisi şeklinde sınıflandırılıyor. Hali hazırda boykot nedeniyle ABD orijinal teknolojisini kullanamıyor ancak İngiliz orijinal teknolojisi için sıkıntı yok gibi zira bu ülkede herhangi bir resmi boykot mevcut değil.



    ARM yaptığı açıklamada İngiliz kaynaklı teknolojilerini Huawei’ye lisanslamaya devam edeceklerini duyurdu. Bu teknolojiler arasında hali hazırda kullanılan ARM v8 ve ARM v9 mimarileri bulunuyor. ARM v8 mimarisi Cortex-A77 çekirdeğine kadar gelmiş durumda ve birkaç versiyon daha devam edecek. ARM v9 ise firmanın sonraki çekirdeklerine hayat verecek. Bunlara grafik tasarımları da dahil.



    Bununla birlikte ABD Austin laboratuvarlarında Cortex-A77 gibi pek çok önemli mimari geliştirilmişti. Huawei’nin bunlara de erişim olacak mı merak konusu. Bir ihtimal A77 çekirdeğini atlayarak eğer İngiltere’de geliştirilirse A78 çekirdeğine geçişi söz konusu olabilir.








  • Trupm u kızdırmayın çeker fişi bitirir işi

  • Tiramp reis Arm’a bildir haddini! Biz intel mobil islemcili telefonda kullaniriz, yeterki hirsiz Çin ve çin devletinin gizli ortak oldugu firmalari yerin dibine batsin (!)

  • hani donanımsal veri hırsızlığı ile suçlamalar vardı !?

    demek ki her şey yalan !

  • yemin ederim huawei kullananların bu yersiz ve ahmakça hırsını garipsiyorum. neymiş efendim armla anlaşamazlarsa telefonda intel cpu kulanacakmış. arm cpular mobil cihazlar için mükemmel bir cpu. arm cpular aynı işlemi yapmak için intelinkilerden kat kat az enerji kullanıyor. intel cpular tam bir şarj sömürücü.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.