Şimdi Ara

Yeni dijital yayın platformu HBO Max, Netflix'e rakip olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
9
Cevap
0
Favori
63
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • AT&T şirketi, HBO Go, HBO Now, AT&T TV, AT&T TV Now ve AT&T Watch TV gibi platformlarının yanına Netflix'e rakip büyüklükte bir dijital yayın plaformunu yani HBO Max'i koymak isteyiyor. 



    AT&T, 2025 yılına kadar, ABD'de ortalama 50 milyon, küreselde ise yaklaşık 80 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyor. Şu an hizmete girme tarihi kesin olarak belli olmasada 2020 ilkbaharında gelmesi planlanan HBO Max, AT&T'nin bu hedefini gerçekleştirmesinde şüphesiz öncü kuvvet olacak.



    Ayrıca Bkz.Netflix, 2 milyar dolar borçlanmayı planlıyor



    Aylık ücreti ile alakalı çok fazla spekülasyon bulunan HBO Max'in aylık 16-17 $ civarında bir ücretle hizmet vereceğini düşünenlerin sayısı oldukça fazla. Bu ücret bir çok rakibinin (Disney Plus, Apple TV Plus gibi) sunduğu ücretten çok daha fazla. Ancak bu söylemler henüz netleşmiş değil. WarnerMedia, 29 Ekim'de fiyatlandırma, lansman tarihi ve bir çok detayı yapacağı bir basın toplantısı ile açıklayacak.



     Watchmen, Last Week Tonight with John Oliver, Game of Thrones, Sex and the City, Silicon Vally, Westworld gibi yapımlar dahil olmak üzere HBO Max hizmete açıldığında, HBO'nun sahip olduğu tüm yapımları içerecek ve kendi içeriklerini yapıp sunmaya başlayacak.



    Başlangıç olarak geniş içerik listeleriyle gelecek olsa da HBO Max, Netflix'e rakip olamasa da diğer dijital yayın platformlarını geride bırakacağa benziyor. HBO Max'in hizmete sunulmasına daha çok zaman var. Bu yüzden gelecek günlerde yapılacak açıklamalarla sektördeki tüm dengeler değişebilir.










  • netflix'e rakip olur mu bilinmez ama, torrentin ekmegine yag surecegi kesin. herkes kendi platformundan digerlerine ustunluk kurmaya calisiyor. yakinda netflix'e girmek icin netflix internet servis saglayicisina, steam'e girmek icin ayni sekilde kendi saglayicisina abone olmak zorunda kalacagiz neredeyse.

  • Netflix
    Disney Plus
    HBO Max
    Apple TV Plus
    Blu TV (Yerli)

    Peki biz hangisine abone olalım? Para kalmadı yahu.

  • Disney Plus tan umutluyum.

  • Netflixte doğru düzgün içerik yok. Şimdi bir de herkes kendi platformunu kuruyor. Bu iş nereye gidecek çok merak ediyorum. Merkezi platformlar oluşmazsa bu rekabet ortamı fiyat konusunda bizlere olumlu yansıyabilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bir yerde okumuştum yurt dışındaki insanlarda şikayetçi bu kadar çok platform olmasına, zaten her platformun her içeriğide uymuyor kişilere, bence bu abonelik olayının değişime uğraması lazım, genel abonelik değil içerik aboneliği mesela ben sadece got izlemek istiyorum o aylık 4 bölüm 3-4 $/€/tl ya da sezonluk ücret, hem şirket için kar abonelikten kaçan adamı yakalarsın hem kullanıcı için kar sadece izlemek istediğin içerik için uygun fiyat vericeksin

  • HBO Max $12 falan olsa yine düşünülebilir. Fakat bu $17 ile çok zor. Disney+ a hepsi yem olacak gibi. Disney+ Hulu/ESPN+ sadece $12.99. ESPN+ dediğimiz servis Şampiyonlar Ligi maçlarını da sunuyor. Hulu'yu zaten anlatmaya gerek yok..

    Amazon Prime Video ve Disney+ Hulu/ESPN+ lı paket bana yeter de artar bile. ESPN+ da UCL maçlarının olması zaten benim için çok önemli. €2.99 + $12.99 hemen hemen aylık 100 TL'ye denk geliyor. Zaten bunları US IP adresi üzerinden kullandığım için neredeyse çoğu içerik elimin altında olacak. Netflix'in 20 farklı kütüphanesine erişsem bile beni tatmin etmiyor. Çünkü HBO içerikleri yok.
  • Holy-Ghost kullanıcısına yanıt
    Zaten birçok platform yurtdışında bunu destekliyor. Türkiye'de yok. Mesela sezon olarak satın alabiliyorsunuz. 24 dolara 1 sezonu satın alabiliyorsunuz. Öyle istemezseniz $2-4 arası bir fiyata bölüm bölüm de satın alabiliyorsunuz. Buradaki TL gibi düşünün. Mesela 24 TL'ye istediğiniz dizinin sezonunu satın almak gibi. Bizim para diğerlerine göre değersiz kaldığı için şirketler hiç o işe girişmiyorlar. Yeni çıkacak Apple TV+ da büyük ihtimalle böyle bir hizmet sunacak. Ya da direkt abonelik üzerinden farklı Network'lere ulaşacaksınız. HBO Now'ı açmak için ekstra $15 gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 26 Ekim 2019; 15:14:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.