Şimdi Ara

Adobe 7.5 milyon kullanıcının bilgilerini sızdırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Grafik ve video düzenleme alanında ilk akla gelen firma olan Adobe’nin başı önemli bir güvenlik açığıyla dertte. Firmanın Creative Cloud abonelik servisini kullanan 7.5 milyon kullanıcıya ait bilgilerin sızdırıldığı ortaya çıktı.



    Açık hızla kapatıldı



    Güvenlik uzmanı Bob Diachenko ve Comparitech tarafından fark edilen güvelik açığı, Adobe tarafından anında kapatıldı. Herhangi bir tarayıcı üzerinden ulaşabildiğiniz veritabanında, tüm Creative Cloud kullanıcılarına ait bilgiler bulunuyordu.



    Sızdırılan bilgiler, e-posta, hesabın oluşturulma tarihi, hangi Adobe ürünlerinin kullanıldığı, abonelik durumları, kullanıcı ID’si, ülke, en son giriş tarihi ve ödeme durumları olarak sıralanabiliyor. Herhangi bir şifre veya kredi kartı bilgisinin ise sızdırılmadığı açıklandı. Ancak bu bilgiler bile sızıntının boyutunu arttırmaya yetiyor.



    E-posta, kullanılan Adobe ürünleri ve abonelik durumları gibi bilgilerle Creative Cloud kullanıcıları, inandırıcı sahte e-postalarla karşılaşabilirler. Sızıntının 19 Ekim’de fark edildiği ve aynı gün kapatıldığını biliyoruz. Ancak veritabanının ne kadar zamandır herkese açık olduğu tam olarak bilinmiyor. Araştırmacılara göre en az bir hafta boyunca veritabanının ulaşılabilir olduğu tahmin ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Google Pixel 4’ün ekranı bazı uygulamalarda 60 Hz’e düşüyor



    Adobe yaptığı açıklamayla, prototip geliştirme ortamlarından biri sebebiyle güvenlik açığının yaşandığını kabul etti. Ancak herhangi bir şifrenin veya finansal bilginin sızdırılmadığının altı çiziliyor. Ayrıca hiçbir Adobe uygulamasının bu açıkla bağlantılı olmadığı ve uygulamaların çalışmasını etkilemediği belirtildi.




  • Huawei de benzer bişi olsaydı ulusal güvenlik sorunu ama adobe de olduğu için sıkıntı yok açık zaten kısa sürede kapatılmış.

  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    böyle bir karşılaştırma pek doğru değil yalnız Huawei gibi devletle sıkı bağları bulunan şirketlerin çaldıkları veriler ile diğerlerininkilerin tehlikeli olma potansiyeli aynı değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana devlet ile çok sıkıfıkı gibi geldi çünkü daha yeni Trump istedi diye Venezuela'daki tüm kullanıcıların hesaplarını kapattı.

    /trump-emretti-adobe-venezuela-daki-tum-kullanicilarin-hesaplarini-kapatti--114903
  • Evet Huawei, Çin hükümeti desteği kurulan bir firma. Öncelikle devlet ve hükümet farkını da iyi gözetmek gerekir bence. Hükümetin bilgi toplaması tehlikelidir, devlet kendi güvenliği için bence bilgi toplamalıdır. Neyse bunu geçecek olursak ABD yasaları da açık bir şekilde sunucuları kendi ülkesinde hizmet veren firmalar üzerinde belli baskı ve istekleri oluyor. Örneğin bilgi paylaşımı gibi. Adobe kullanıcı sözleşmesinde benzer detaylar vardır, bu tip sistemsel açıklar genelde bilerek bırakılır zaten. Bu işin belli başlı kuralları var bu kadar çalışanı olan bir firmada kimse mj farketmedi bu açığı? Belki kullandıkları kütüphanelerde olan bir açıktır bilemem ama hükümete yakın olması vb. çok da farketmiyor ABD için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Huawei kahraman gözüyle görmekten vazgeçin, ciddi manada veri toplayıp Çine yani çin devletine yolluyor. O veri ile sana bir tehdit oluşturmuyor belki ama yüksek teknoloji yapay zeka ve nice şeyi geliştirmede kullanılıyor ve bunu ulusal güvenlik meselesi olarak ele alan malesef sadece ABD. Çin mallarını kullanırken dikkatli olun.

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Hükûmet ile devleti ayırmışsın bu tamam da;
    Devletin hemen tüm kurumlarını hükümetler yönetiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustakil_Yazar kullanıcısına yanıt
    Çin özelini bilemem fakat genel olarak çoğu ülkede hükümet geçici devlet kalıcıdır. Devletin politikası olur, hükümet bunu yürütmek ile görevlidir. Yargı vb. sistemler ayrıdır. Çok tabiidir ki hükümet devletin politikasını değiştirmeye çalışabilir, demokratik sistemlerde de bunu denetleme görevi doğal olarak millete verilmiştir ki değiştirilen politika begenilmiyorsa değiştirmesine fırsat verilmesin. Devletin kendini koruması gerekmektedir, fakat hükümet kendini insanlar üzerinde etki oluşturarak onları takip ederek koruyamaz. Normal süreçte hükümet tehdit altında olmamalı zaten, tek tehdidi seçimler olmalı. İnsanları hükümet takip ediyorsa seçimler üzerinde bunun etkisi olabilir ama devlet farklı kanallar üzerinden sürekli tehdit altında olabilir ve kendi koruma mekanizmasını oluşturmalı. Buna insanları takip etmek de dahildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adobe'nin kaçıncı sabıkası bu. Adobe'den bu saatten sonra alışveriş yapılmaz

  • Sıza sıza bitmedi açık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yine tüm şifreleri değiştirme vakti.
  • Şifreleri çalınan sitelerin listesi ;
    https://haveibeenpwned.com/PwnedWebsites
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.