Şimdi Ara

Intel Core i9-10980XE, i9-9980XE’den %3 yavaş olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Intel Core i9-10980XE’nin satışa sunulmasına yaklaştığımız şu günlerde yeni yongaya dair daha fazla detay yayılmaya devam ediyor. Son ortaya çıkan bilgi ise alışılagelinmişin dışında. Testlere göre yeni yonga selefinden yaklaşık %3 yavaş.



     



    Öncelikle önemli bir noktaya değinmek gerek. Söz konusu yonga erken mühendislik örneği olabileceği gibi yeni nesilde yer alan bazı donanımsal değişiklikler benchmark yazılımlarıyla uyumsuzluğa neden olup düşük puana neden olmuş olabilir. Dolayısıyla kesin bir yargıya varmak yanlış olacaktır.



     



    Cinebench R20’de 8563 puan elde eden kaslı model bu haliyle 8800 puan civarında dolaşan Core i9-9980XE’den %3 yavaş konumda duruyor. 8 çekirdek üzerinde ölçeklemesindeki zayıflıkla bilinen FireStrike Extreme’in fizik testinde ise beklendiği üzedre durum değişmemiş.





    Diğer taraftan her ne kadar yonga oyun odaklı üretilmese ve hali hazırdaki oyunlar yeni yeni 8 çekirdeğe uyarlansa da 18/36 konfigürasyonundaki yonga oyunlarda da gözlemlenmiş. Burada i9-10980XE, düşük frekansta görev yapması nedeniyle 1080p çözünürlükte Core i9-9900K’nın kayda değer bir ölçüde gerisine düşmüş.



    Ayrıca Bkz.AMD Zen 3 önümüzdeki sene bizlerle, Zen 5 için bir ekip daha görevlendirildi!





    Render ve simülasyon uygulamalarında Ryzen 9 3900X’in karşısında çekirdek avantajını koruyamayan yonga muhtemelen Ryzen çözümünün sahip olduğu frekans avantajına karşı yenik düşmüş. 7-zip ve medya programlarında ise 4 kanal bellek sayesinde çekirdeklerin daha fazla veriyle beslenebilmesi aradaki farkı Intel’in lehine açmış.




  • Bir önceki nesilden daha yavaş işlemci yapmaya başladı demek Intel.İyice enteresanlaştı durum.
  • Seneye çok pahalı bir anahtarlık olabilir.
  • Onceden her nesilde yuzde 3 performans artisi olurdu

    Artik her nesilde yuzde 3 performans dususu oluyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd Hedt bu işlemciden %400 e varabilecek kadar güçlü işlemci çıkarıyor 10980xe ile küçük kardeşlerin en büyüğü 3950x i kıyaslıyorlar.

    Fark çok açıldı sonumuz hayrolsun.

    Intel Core i9-10980XE, i9-9980XE’den %3 yavaş olabilir


    Intel Core i9-10980XE, i9-9980XE’den %3 yavaş olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 25 Ekim 2019; 23:26:20 >
  • Donanımsal açıkları kapattıysa eğer ondandır

  • Rennes10 R kullanıcısına yanıt
    Ama 5 çigahers çok süper.

    ye

  • Isıtıp Isıtıp önümüze getirirlerdi, şimdi yerinde satmayı bırak geriye dönüş söz konusu. Umarım erken mühendislik örneği değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AribyAriana -- 26 Ekim 2019; 0:33:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaklaşık 20 yıldır sadece intel işlemci kullanıyorum ancak son zamanlarda intel eşşeğin kulağına kar suyunu kaçırdı artık. core i7 3000 serisinden beri resmen rölantide gidiyor, her sene ufak tefek iyileştirmelerden başka bir sıçrama yok. Amd olmasa 10 yıl daha her sene %5 performans ekleyip aynı düzende devam edecekler. Çeki düzen verme zamanları geldi.

  • İntelin Beyin Ölümü Gerçekleşti
  • Şaftı kaydı iyice intelin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AribyAriana kullanıcısına yanıt
    Fanboyluğun lüzumu yok. Intel de AMD gibi iyi işler çıkarsın ki piyasada söz sahibi olsun. Rekabet olmazsa savunduğunuz AMD de Intel gibi olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 18 çekirdekli yeni işlemcinin 8 çekirdekli 9900k'dan daha az enerji tükettiği, 7nm ile üretilmiş 3900x'den 6 çekirdek fazla olmasına rağmen neredeyse aynı miktar enerji tükettiği gerçeğini,

    Selefi 9980xe'den geekbench testinde %40 daha fazla çok çekirdek performansı vererek intel'in çok çekirdek verimliliğini en az %30 arttırdığı detayını,

    Bu mimaride en büyük mimari değişikliğin yapay zaka destek birimi olduğunu ve oyunlarda bunun kullanılarak öğrenen bir yapay zekaya karşı oyun oynama imkanımızın çok yakın olduğunu,

    İşlemcinin %40 OC potansiyeli ve heatroom ile geleceğini,

    Belirtmeden yapılmış bu haberi donanım habere yakıştıramadım.

  • kaptan666 kullanıcısına yanıt
    hocam yük altındaykenmi daha az enerji tuketicek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • deep14100 kullanıcısına yanıt
    Wprime evet.
    Orijinal kaynağın linkini paylaşayım.https://lab501.ro/procesoare-chipseturi/review-intel-core-i9-10980xe-cascade-lake-x/12

  • @mesut

    Projeksiyon, TV incelemelerini okuyorum iyi yapıyorsun. İşlemci vs incelemelerini mecburen yeni arkadaşlara devretmek zorundasın haliyle. Bu devri yaparken eminim arkadaşlara veriyi kaynağından inceleme konusunda tembihle bulundun. Yeni arkadaşların yetişmesi sürecinde haberleri yakından takip edip geri bildirimlere yeni arkadaşları yönlendirmende fayda görüyorum.

    İlk haberinizden beri takip ettiğim donanım haber'de bu kadar kritik bir hataya daha önce rastlamadım. Bir donanım sever ve donanımhaber takipçisi olarak bu hatayı düzeleceğini konusunda en ufak bir endişem yok.

    İyi çalışmalar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptan666

    Wprime evet.
    Orijinal kaynağın linkini paylaşayım.https://lab501.ro/procesoare-chipseturi/review-intel-core-i9-10980xe-cascade-lake-x/12
    teşekkür ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.