Şimdi Ara

Galaxy S11 işlemcisi belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Kendi yonga setini tasarlama ve üretme konusunda bugüne kadar önemli aşamalar kaydeden Samsung, bugün yatırımlarının en güçlü karşılığını alıyor. Exynos 990 yonga seti firmanın yeni amiral gemisi olacak.



    Exynos 990 özellikleri



    Samsung bugüne kadar yonga setlerinde hep dörtlü numaralandırma sistemi kullanmıştı ancak Exynos 980 ile üçlü bir isimlendirme sistemine geçti. Exynos 990 bu stratejinin ikinci ürünü olacak.



    Samsung’un hali hazırda en güçlüsü olan Exynos 9820 yonga seti 8nm sürecinde üretildiği için gerek Qualcomm gerek Huawei gerekse de Apple amiral gemilerinden biraz geride kalmıştı. Exynos 990 yonga seti 7nm EUV süreci sayesinde bu farkı kapatacak.



    Ayrıca Bkz.Razer’ın ilk oyuncu monitörü satışa çıkıyor



    Exynos 990 yonga setinde 2 adet beşinci nesil özelleştirilmiş Mongoose çekirdeği, 2 adet Cortex-A76 çekirdeği ve 4 adet Cortex-A55 çekirdeği yer alıyor. Grafik birimi tarafında ise Mali-G77 MP11 tercih edilmiş. Samsung özelleştirilmiş çekirdeklerin önceki nesle göre yüzde 20 daha performanslı olduğunu belirtiyor. Yonga seti genelinde ise yine yüzde 15-20 civarında bir performans artışı beklemek mümkün. Firma gecikmesiz oyun tecrübesi vadediyor.





    Yonga setinde çift çekirdekli bir yapay zekâ motoru tercih edilmiş. Exynos 9820 yonga setindeki tek çekirdekli motora göre makine öğrenme performansının önemli oranda artacağından şüphe yok. Dijital sinyal işlemcisi de yapay zekâ motorundan destek alarak kamera performansını arttırıyor. Yonga seti 108MP çözünürlüğünde kameralara imkân tanıyacak.



    En yeni LPDDR5 RAM standardına destek sunan Exynos 990 bu noktada rakiplerinden farklılaşıyor. Entegre Exynos 5123 5G modem ise 7.35Gbps indirme hızlarına ulaşarak dikkatleri üzerine çekiyor. Transistörlerin entegre edildiği desenlerin daha hassas işlenmesini sağlayan 7nm EUV teknolojisi de diğer bir dikkat çekici husus.



    Yonga seti 4K 120fps video kaydı yanında 8K 30fps video kaydını da destekliyor. 10-bit video ve HDR desteği yanında 120Hz tazeleme hızı desteği de oyunlarda fark yaratacak. Entegre bir güvenlik katmanı da kişisel verilerinizi saklayarak işletim sisteminden ayrı bir şekilde kalmasını sağlıyor. Teknik ayrıntıları daha sonra açıklanacak olan Exynos 990 yonga setini ilk olarak gelecek yıl Galaxy S11 amiral gemisi serisinde göreceğiz.








  • ekran yuksek kare sanıye tazeleme oranıyla mı gelecek acaba s11 de? bu soru akla geldi birden bire.

  • Şu an bu mesajı note3 telefonumdan yazıyorum. hala canavar gibi 5k ya S10 cihazımı satıp 250 liraya aldım. Batarya haricinde bir şikayetim yok. Mouse bağlıyorum telefonu bilgisayara çeviriyorum bildiğin... İşinizi gören telefondan şaşmayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikaya snapdragon, avrupaya exynos. Samsung ya ikisini de avrupaya verip seçimi son kullanıcıya bırakmalı ya da exynoslu telefonu biraz daha ucuza vermeli diye düşünüyorum.

  • Yok beni tatmin etmedi... Tırt bir işlemciye benziyor. Bakacağız.

  • Snapdragon varken exynos gereksiz ... avrupa pazarına da snapdragonla satmalı samsung bu telefonu . Sadece amerikayla olmaz. Snapdragon çok daha verimli daha az pil kullanıyor performansı daha stabil .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ya ne güzel telefon yapıyon ( ki artık cılkı çıktı çünkü her ay bi model ) gidip niye snapdragon varken bunları koyuyon onu anlamadım. az yap öz yap

  • apple işlemci üretmiyor ki sayın ekrem71
  • Ya çöp kirin performansinda mi samsung geri kalmış. Guldurmeyin beni.

  • arkadaşlar samsung kendi ürettiği işlemci varken neden sd kullansın. Patent olaylarına takılmasa Amerika da da kendi işlemcisini kullanır

  • quote:

    Orijinalden alıntı: micokons

    apple işlemci üretmiyor ki sayın ekrem71
    Ya takıldığınız şeye bak arkadaş. İşlemciyi tamamen kendisi tasarlıyor. Üretim sürecini başkasına yaptırıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    ben de onu diyorum apple bir yazılım-tasarım firmasıdır, daha öteye geçemez. apple bir pazarlama başarısıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: micokons

    ben de onu diyorum apple bir yazılım-tasarım firmasıdır, daha öteye geçemez. apple bir pazarlama başarısıdır.
    Ne kadar sığ bir yorumdur bu? İşlemci tasarlamak diyorum bak. Bütün veri yolları, transistörler vs. hepsini Apple tasarlıyor. Sonra başkasına yaptırıyor. Bu tasarım sürecinin ne kadar zor bir süreç olduğu hakkında bilginiz yok sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • S11 salakdragon işlemcisi ile gelirse almam exynos alacam. 990 hakkında ikinci küme çekirdekler a77 olmalıydı, 11 çekirdekli g77 de az geldi bana.

  • Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    her şeyini kendi yapıyorsa, üretimini de kendi yapsın. sizin yorumlarınız o kadar derin ki, okuyunca 10 metre suyun altına dalmış gibi oluyoruz
  • Exynos 990 işlemcisinin yapabildikleri çokta bir önem taşımıyor. Nede olsa kullanılmaya başlanınca aynı modelin amerika versiyonunda kullanılan Snapdragon modellerinde o özellikler yok ise Exynos 990 işlemcideki fark yataran özellikleri kapatılarak cihazda kullanılacak. Bu durumu daha önce S8'de yaşadık.

  • micokons kullanıcısına yanıt
    Şaka mısın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: micokons

    her şeyini kendi yapıyorsa, üretimini de kendi yapsın. sizin yorumlarınız o kadar derin ki, okuyunca 10 metre suyun altına dalmış gibi oluyoruz
    Niye yapsın? Maliyeti böyle çok daha ucuza getiriyor. Her sektörde var bu olay. Bizde de var mesela. Adam soğutucu kabinin kapı koluna kadar tasarlıyor gönderiyor. Bize bunları üret diyor. Biz de üretiyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • koyunsavar K kullanıcısına yanıt
    Salakdragon mu exynous fake single core geekbench skoru ile mutluluklar sana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.