Şimdi Ara

SpaceX açıkladı: Starlink ne zaman hizmete başlayacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son yılların en çılgın projelerinden birisi olarak değerlendirilen Starlink uydu ağı, çok yakında resmen internet hizmeti sunmaya başlayacak. Elon Musk'ın dün attığı ilginç tweetin ardından bugün konuyla ilgili bazı açıklamalar yapan SpaceX başkanı Gwynne Shotwell, Starlink uydu ağının 2020'nin ortaları gibi ABD'de son kullanıcıya hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.



    "Küresel hizmet için 1500 uyduya ihtiyacımız var"



    Basın toplantısı sırasında konuşan Shotwell, Kuzey Amerika'da hizmet sunmaya başlamak için yaklaşık 400 uyduya ihtiyaç duyduklarını söyledi. SpaceX'in Falcon 9 roketleri tek bir uçuşta tam 60 farklı Starlink uydusunu uzaya fırlatabiliyor. Shotwell, 400 uyduluk ağın tamamlanması için altı ila sekiz arasında bir kalkışa ihtiyaç duydularını belirtti.



    Gwynne Shotwell'in ifadelerine göre Starlink ağının global anlamda internet hizmeti sunmaya başlaması için yaklaşık 1500 uyduya ihtiyacı olacak. Bu da 24 farklı Starlink misyonu anlamına geliyor. SpaceX'in 2020 ve 2021'de Starlink görevleri sayısını artırmayı planladığını biliyorduk. Herhangi bir aksilik olmaması durumunda 1500 uyduluk filo 2021'in sonlarına doğru tamamlanabilir. Bunun sonrasında fırlatılacak olan uydular ise Starlink'in kapasitesini artırmaya yönelik olacak.



    ABD Hava Kuvvetleri'ne internet desteği



    SpaceX başkanı Gwynne Shotwell, Starlink uydu ağına ABD Hava Kuvvetleri'nin de büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Hava Kuvvetleri, Global Lightning ismini verdiği bir program kapsamında Starlink projesine tam 28 milyon dolarlık bir yatırım yapmış. Bu proje kapsamında önümüzdeki dönemlerde Starlink uyduları Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklara direkt olarak kriptolanmış internet sunacak. Gwynne Shotwell, ilk testlerin gerçekleştirildiğini ve Starlink uydularının uçuş halindeki C-12 askeri uçağına tam 610 mbit/saniye hızında internet bağlantısını başarıyla sağladığını söylüyor. 



    "Bizim için çok yeni bir alan"



    Gwynne Shotwell,"Starlink, SpaceX için çok farklı bir iş alanı. Uzay teknolojilerinden faydalanıyoruz ancak bu sefer odak noktamız son kullanıcı. Satışlar, teknik destek, üretim mühendisliği gibi konularda yepyeni bir işgüçü oluşturmamız gerekecek." dedi. 



    Starlink hizmetinden faydalanmak isteyenlerin yerel bir kullanıcı terminaline ihtiyacı olacak. Gwynne Shotwell şu anda bu terminalin geliştirme sürecine odaklandıklarını söylüyor.  Shotwell,"Starlink'e kaydolan kullanıcılara SpaceX tarafından bir kutu gönderilecek. Bu kutunun içerisinde kullanıcı terminali ve gerekli bağlantı kabloları yer alacak. Terminalin nerelere yerleştirileceği veya nasıl bağlanacağı konusunda hala çözülmesi gereken bazı sorunlar var. Elon'u biliyorsunuz, her şeyin öncelikle 'güzel' görünmesini istiyor. Kullanıcı terminali de çok hoş bir tasarıma sahip olacak." şeklinde konuştu.



    "Her ülkenin farklı bir prosedürü var"



    Gwynne Shotwell son olarak ABD dışındaki planları için de bazı açıklamalar yaptı. Her ülkenin farklı bir prosedürü olduğundan bahseden Shotwell, şu anda bu konudaki çalışmaların devam ettiğini ve hizmet sunabilmek için sırasıyla tüm ülkelerden izin almaya çalıştıklarını söyledi.








  • Tek bir starlink uydusu aynı anda kaç kişiye internet bağlantısı sağlayabiliyor ?

  • sizce türkiye gelse paket fiyatları nasıl olur :)

  • Hic heveslenmıyorum, burda ona ya acaip vergi koyarlar yada şirketi bir gerekçeyle ulke icinde faaliyet dışı birakirlar. Booking vs gibi olur sonu.. guzel seyler olsun istemediğimden degil, sanirim umudum kalmadığından.

  • AskN0More A kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle bireysel kullanıma izin verilmez. Olsa olsa yerli ISP'lere kiralarlar ancak onlar da her zaman olduğu gibi 1'e aldıklarını 10'a satar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NimbleSoul

    Büyük ihtimalle bireysel kullanıma izin verilmez. Olsa olsa yerli ISP'lere kiralarlar ancak onlar da her zaman olduğu gibi 1'e aldıklarını 10'a satar.
    evet, bu da bir ihtimal.. Veya diğer senaryoda sadece İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde kullanıma açılır ancak fiyatlar 2 oda 1 salon olur... Kısacası uzun bir süre daha internet kulanıcıları arzu ettikleri kalitede bir internet hizmeti kulanamayacaklar... Pingi, latency i download hızlarını kotaları herşeyi bir kenara bırakalım o upload hızları ne abi? 1 mbps- 3mbps upload hızı mı olur? Hatlarımdan biri Turknet ve o 28 mbps veriyor. ama kaç kişi faydalanabiliyor? İnternet sadece oturup film izlenilen, gazete okunan yer değildir. Buna içerik tüketmek denir. Üretken olmasını istiyolar insanlardan. Bu hızlarla mı üretken olunacak? şirketin istediği basit bir dosya bütününü zipleyip 15 dk gondermeye calısarak mı?

    Özetle; biz görsekte iş işten geçer belki bizim cocuklara yarar işte...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AskN0More -- 24 Ekim 2019; 0:18:15 >




  • Evin damına kurduktan sonra bunu kim farkeder ki? Mutlaka el altından gelecektir. Hatta birileri yer ünitesini korsan yapmayı da başaracaktır bir şekilde :)

  • Tek bir uçağa 610 mbps demişler hadi mevcut uydu sayısını 100 katına çıkart 61000 mbpslik kapasite. Hadi 1000 kanal olsun, 61 milyon mbits. böl 100 milyon kullanıcıya sonuç ortada. 4G ilk yayına alındığında ben 150mbps indirmeler görüyordum, kullanıcı arttıkça bu düştü. Hoş bir de bizimkilerin fiber omurga yönetim anlayışı berbat olunca sonucun kötü olması da kaçınılmazdı.

  • Benim merak ettiğim hükümetler engellemek istese nasıl engelleyecekler sonuçta kontrol edebilecekleri birşey değil, sinyal bozucu bişeyler yapsalar başka hizmetlerde zarar görür. Gerçi benimkisi de hayal, SpaceX uslu durup her ülkenin kuralına göre hareket eder keşke etmese.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spacex aylık 100 lira ister , devletimiz 300 lira vergi koyar üstüne 400 liraya gelir. Ne gerek var uydu fırlatmaya falan 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burdan SpaceX Starlink yetkililerine sesleniyorum aklınız varsa Türkiyeden izin almazsınız.

  • Küresel çapta başarıya ulaşırsa bu proje çok daha güzel olur. Hız olarakta Türkiye için konuşuyorum şuanda kullandığımız hızlardan kat ve kat fazlası olacağı kesin yani iyi birşey. Ama vergilendirme olduğu zaman fiyatlar astronomik düzeye ulaşır. 2023 ten sonra ne olacağına bağlı Türkiye de.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mehmet177

    sizce türkiye gelse paket fiyatları nasıl olur :)
    200 gb 100 tl filan olur herhalde, ona da kota koymadan rahat etmez bizimkiler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.