Şimdi Ara

Parmak izi sensörü hatası Samsung’un başını ağrıtabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz günlerde Galaxy S10 modelindeki ekrana entegre parmak izi okuyucusunun ekran koruyucular üzerinden aldatılabileceği ortaya çıkmıştı. İlk başta nasıl bir sorun olduğu tam anlaşılamayan sensör hatası bankacılık sektöründe krize neden oldu.



    Sorun büyük



    Galaxy S10 ve Galaxy Note 10 serilerindeki ekrana entegre parmak izi okuyucusu ultrason temelinde çalışıyor. Yani parmağınızı koyduğunuzda ses dalgaları ile 3 boyutlu bir iz haritası çıkarılıyor ve sonrasında kimlik haline getiriliyor.



    Bununla birlikte bazı kullanıcılar telefonlarına uyguladıkları ekran koruyucu nedeniyle sensörün farklı kişilerin parmak izini de kabul ederek kilidi açtığını fark etmiş. Soruna neyin sebep olduğu tam bilinmemekle birlikte şimdilik Samsung’un onay verdiği ekran koruyucuların kullanılması isteniyor.



    Ayrıca Bkz.Razer’ın ilk oyuncu monitörü satışa çıkıyor



    Parmak izi okuyucusunda oluşan hata bankacılık uygulamaları için bir probleme dönüşmüş durumda. Asıl giriş yöntemi olarak parmak izi okuyucusunun belirlendiği bankacılık uygulamalarında büyük bir risk oluştuğu ifade ediliyor.



    Sorunun ortaya çıkması ile birlikte pek çok bankadan anında tepkiler gelmeye başladı. İlk etapta bankalar kullanıcıların parmak izi kimliğini asıl giriş yöntemi olarak kullanmamasını istemişti ancak hemen arkasından bu yöntem engellenmeyen başladı.





    İngiliz NBS, NatWest bankaları, İsrailli Hapoalim Bank ve Güney Koreli KaKao Bank; kendi uygulamalarında ya Galaxy S10 ve Galaxy Note 10 modellerinden parmak izi girişine izin vermiyor ya da uygulamayı bu modellerde tamamen engellemiş durumda. Yani Galaxy S10 ve Galaxy Note 10 kullanıcıları mobilden belirli banka uygulamalarına ulaşamıyor. Çin Halk Bankası ise Galaxy Tab 6 modelini de engelliler listesine eklemiş. Aslında bu modelde optik parmak izi sensörü yer alıyordu ancak bankanın hamlesi endişe uyandırdı.



    Sensör okuma sorunu sadece ultrason tabanlı değil optik tabanlıysa bu kez Galaxy A serisindeki belirli modeller de potaya girmiş olacak. Bu durumda oldukça geniş bir yelpazede Samsung telefonlarına bankacılık uygulamaları yasağı gelebilir. Şimdiye kadar parmak izi sensörü üzerinden bir dolandırıcılık haberi gündeme gelmiş değil bu bakımdan Samsung’un problemi gidermek için vakti var. Aksi takdirde yakın dönemde kullanıcı şikayetleri mahkemelere yansıyabilir.



    Samsung’un Galaxy S10 ve Galaxy Note 10 modelleri için bir güncelleme yayınlayacağı belirtiliyor. Sorunu çözmesi beklenen güncelleme tüm kayıtlı parmak izlerini de silecek. Bu nedenle parmak izlerinin yeniden kayıt edilmesi gerekecek.




  • Bir telefona 11 bin lira veriyorsun ama hala bu rezillikleri yaşıyorsun. Olacak iş değil.

  • Her zaman emekleyecek olan tek şey teknolojidir. Çünkü sonu yoktur.

  • 10 Serisini bilmiyorum ama bendeki A70 doğru düzgün parmağımı bile okumuyor, o yüzden sahtekârlık yapmaları zor A70 de :D

  • A70 in okuyucu cidden sıkıntı. Arkadaşim önce kullanmayı denedi parmak izini sonra yüz tanımaya döndü baktı oda benzeyen kişilere açıyor. Şuan şifre bile koymuyor telefona ekranı kaydırıp açıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pil konusunda ani bir sıçrama yapalım dediler note 7 ler yüzünden insanların evleri, ofisleri tutuştu... parmak izi okuyucuyu ekran altına alelacele tıkıştırdılar şu kepazeliğe bak... Apple a pahalı ve geriden geliyor diye kızıyoruz ama adamlar 2 sene geç yapıyor düzgün yapıyor. Güvenilirlik çok önemli, samsung telefonlar tip olarak da, donanım olarak da çinli firmalara benzedi. onlarla sidik yarışına girip gereksiz riskler alıyorlar.

  • S10e hariç. Parmak izi ekranda değil yanda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dijital okuyucu henüz yeni bir teknoloji ve açıkları var güvenilir değil. Mekanik okuyucu daha iyi. Bu konu da Xiaomi'yi tek geçerim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lg V30 yerine Samsung A serisi önerenler okusun bunları. Utanmadan birde "LG sorunlu" demiyorlarmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun sadece kişinin parmak izinin kılıfta kaldığını o yüzden tanıyor diye biliyorum ben yanlış mı? Yani başkasının parmağını getir aç diye bir durum yoktu.

    Ayrıca Türkiye'de yıllardır engelli ne olmuş yani :)

  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    nerde engelli? denizbank garanti akbank giriliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ziraat, enpara, finans, teb'de yapılamıyor. Hatırlar mısınız bilmem ancak ilk zamanlarda her banka parmak izi ile giriş sunuyordu. Sonrasında BBDK yasaklamıştı.

    quote:

    Parmak izi ile bankacılık uygulamalarına girmeye engel
    Aynı yasanın bir diğer özelliğide yine bir çok bankanın kullandığı parmak izi ile giriş yapabilme özelliği kaldırılıyor, bu özellik sayesinde şifre girmeden para gönderme işlemleri yapılabiliyor, hiç bir şifre girmeden tüm bankacılık işlemlerinden yararlanabiliyordunuz. İş Bankası'nın İçCep ve diğer bankaların Touch ID ile girişe izin verilen mobil uygulamaları yavaş yavaş güncellenip sadece müşteri şifresi ile giriş yapılabilen hale gelecektir.

    https://www.bankalar.org/haberler/enpara-sifresiz-giris-ile-ilgili-aciklama-yapti/
  • konu ile ilgili iphonedo kanali bir video hazirladi, tavsiye ederim.

    https://www.youtube.com/watch?v=fAM3YrO9dDY&feature=youtu.be

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • punkek kullanıcısına yanıt
    Aynı videoyu atacaktım. Lanse edilen kadar büyük bir problem değil. Zaten telefon çıktığında samsung ekran bandı bile kullanılmaması gerektiğini söylemişti.

  • Egerki sorun Exynos lu tum cihazlarda ise yani S10 modellerindne tutun da Note10 Plus a kadar Samsung icin Exynos genel manada fiyasko olacaktir.


    Lakin Qualcomm un urettigi Snapdragon lulardaki ultrasonik parmak izi Snapdragon 855 lilerdeki ilk nesil filan degil yani kac yil oncesinden epeyce olgunlasmistir lakin Samsung Exynos islemcilerinde Qualcomm un ultrasonik parmak izi sensorune bir paket olarak Exynos islemcili cihazlarda kullanilamiyor olusundan oturu olgunlasmamis ta olabilir!


    Aslinda Qualcomm tek bir yerde parmak izi sensoru yapmamisti ekranin her yerinden hatta metal tarafi vs heryerinden sorunsuz calisacak sekilde yapilmisti! Pratiksel olarak uretilenler son kullanicilarin birkesimin eline gecen Ocak 2019 da Snapdragon 855 li ve ekranin tamaminda istediginiz yeri dokunun parmak izi ozelligi vardir! ...


    Guvenlik riski acisindan tek bir bolgede parmak izi ozellikle ekrandan olmasi cok risklidir! ....


    Yeni yayinlanan video da basit yumusak bir plastik parca ile hic kolaycana acilmaktadir!



    https://www.youtube.com/watch?v=e-uG8ZO28hU







    Daha detayli takip etmek kapsamli merak edenler kiyaslamalar dahil bu baslikta toplanmistir :


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/140487358
  • Olayı anlamadan clickbait modunda yazı yazan editöre mi kızsam yoksa hiç başka haberlere bakmadan Samsunga saldıranlara mı tepki göstersem bilemedim. Kimse gelip de senin telefonunuzun üstüne plastik film veya ince şeffaf kılıf koyup telefonunuzu açmıyor veya milyon dolarlık banka hesaplarınız boşaltmıyor. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için telefona parmağınızı kılıfın veya filmin üzerinde tanıtmanız lazım ki bunu yapmak için ciddi miktarda uğraşmanız gerekiyor.
    Edit:
    Editör ekremmiş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stivjabs -- 23 Ekim 2019; 17:15:50 >
  • Zamzungcular seri -

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung yeni reklami cikartacak " gibi ":

    Mujde! Yeni ozellik : ARTIK eldivenlenleriniz takilda halde bile parmak iziniz okunacak ! ...


    Aklima su geldi ...

    Izileyin SIKILMAZSINIZ igneleme gondermeler vs ile Samsung klasiklerini de kapsiyor

    Gulme garantili



    https://www.youtube.com/watch?v=7xWpKfc3SL4
  • parmak izi nedir yaw !
    biometrik kişisel bilgi bu !
    yani firmaya izmalı boş kağıt yollamak misali bir durum dur bu !

  • sistem parmak izi okumuyorsa !

    diğer sistemler paramak izi okuyor anlamında gelir ki ;

    buradaki hata zaten kişisel güvenliğin artması anlamına gelir.

    öbür türlü diğer telefonlar sizin parmak izi verinizi sürükle bırak yaparken veya tıklarken sizden izinsiz alabileceği anlamına da gelebiliyor !

    bu açıdan güvenlik paranoyası olanlar için güvenli telefon anlamıyla bir reklam dır bu !

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.