Şimdi Ara

Elon Musk, Starlink internetiyle ilk tweet'ini paylaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • SpaceX CEO'su Elon Musk, Starlink uyduları tarafından sağlanan internet bağlantısını kullanarak ilk Twitter paylaşımını yaptı. Ünlü iş adamının attığı tweet kısa sürede büyük bir ilgi gördü. Son dönemlerin en çılgın projelerinden birisi olarak gösterilen Starlink uydu ağının 2020 yılı içerisinde kısıtlı olarak resmen hizmete başlaması bekleniyor.






    SpaceX ilk Starlink prototip uydularını geçtiğimiz mayıs ayında uzaya göndermişti. Geride bıraktığımız aylarda ise bu uydular üzerinde bir takım testler gerçekleştirildi. SpaceX başkanı Gwynne Shotwell, yapılan testlerin Starlink projesinin  geleceğini belirlemek adına çok büyük öneme sahip olduğunu belirtmişti. SpaceX şimdi önümüzdeki ay itibarıyla yeni Starlink uydularını da yörüngeye yerleştirmeye başlayacak ve uzaydaki uydu ağını yavaş yavaş genişletecek. Sadece Kasım ayında toplam 120 uydunun fırlatılması planlanıyor.



    Ayrıca Bkz.ABD'li şirket 'uzaydan interneti' test etti: 400 mbit hız, 32 ms gecikme



    Gwynne Shotwell'in ifadelerine göre SpaceX, uydu sayısını 400'e çıkardığında Starlink'i kısıtlı olarak resmen servise açmayı hedefliyor. İlk testlerin Kuzey Amerika bölgesinde yapılacağı belirtilmişti. Shotwell ayrıca önümüzdeki altı aylık süreçte 400 uyduluk ağın tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Yani 2020'nin başları gibi Starlink konusunda ilginç gelişmeler yaşanabilir.



    Starlink gelirleri Mars'a gidecek



    Starlink projesinde büyük potansiyel gören SpaceX CEO'su Elon Musk, bu projeden elde edeceği kazançları nihai hedefi olan Mars projelerine yatıracak. 2025 yılına kadar dünya genelinde tam 40 milyon Starlink abonesine ulaşmayı hedefleyen Musk, projeden yaklaşık 30 milyar dolarlık bir gelir elde etmeyi bekliyor. 



    Mayıs ayındaki ilk Starlink görevinin ardından bazı açıklamalar yapan Musk,"Starlink projesiyle birlikte internet bağlantısı olmayan bölgelere uygun fiyatlı bağlantı götürme imkanımız olacak. Starlink ayrıca hali hazırda internete erişebilen bölgerde de rekabetçi internet seçenekleri sunacak." şeklinde konuşmuştu.



    Türkiye'de kullanılabilecek mi?



    ABD Federal İletişim Kurulu, geçtiğimiz yıl sektöre rekabet getireceğini söyleyerek uzaydan internet projelerini desteklediklerini açıklamıştı. Dünyanın diğer taraflarında ise bu projelere nasıl tepkilerin verileceği elbette şu an için bilinmiyor. Örneğin yakın zamanda bu uydular Türkiye'de de hizmet verebilecek duruma gelebilir. Ancak devlet tarafında vatandaşların bu hizmetten yararlanmasına izin verilir mi bunu zaman gösterecek.



    Elon Musk daha önce yaptığı açıklamalarda Starlink uydularının yer istasyon modülleri aracılığıyla hizmet vereceğini söylemişti. Bu cihazların yaklaşık bir pizza kutusu boyutlarında olacağı söyleniyor.  



     








  • Sansür için yolun sonu geldi gibi; tepemizdeki uydudan internet nasıl engellenecek ve kapalı devre veya bizim gibi yarı kapalı devre ülkeler ne yapacak; göreceğiz.

  • Starlink değilde, sanki Skaynet'te giriş gibi,
    Aklımda deli sorular, az kaldı Skaynet'e ...

  • oly1786 kullanıcısına yanıt
    S-400'ler bunun için alınmış olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelsinde kullanalım. 35mbit 50 mbit net avrupada gülünç hızlar. 100mbit 500mbit kullanalım şu internet sıkıntımız bitsin. tekel isp sağlayıcıları da batar inş

  • Dikkat damat konuyu okuyor olabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vergi şart buna ??????????

  • Bu dünyada her şeyin mutlaka bir bedeli olur.



    Türkiyede bu bedelin, bir kaç çeşit vergisi olur...

  • 150 lira bile olsa internetimi iptal edip direk bunu kullanırım
  • En son uydu sayısını 40.000 e çıkartmak için başvuruda bulunmuşlardı.

  • Speed test ekran görüntüsü atacaktın. Tweet değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nikeee

    Vergi şart buna ??????????
    Türkiye bundan %300 vergi dahi alsa eminim daha ucuza gelir bizim ISPlerden
  • Wikipedi'de yazanlara göre birkaç hafta içinde başlayarak, 2 haftada bir gerçekleştirilecek fırlatmalar ile 60'ar uyduyu uzaya taşıyacaklar. Senede 6 binden fazla uydu yapar. 2020 yılında da sistemin hizmet vermesi planlanıyormuş. Şu an toplam 42 bin tane uydu için izin almışlar.

    Starlink en iç yörüngede (550km) konumlanacak 420 uydu ile yavaş genişbant, 780 uydu ile ortalama genişbant internet sağlayabilecekken 1600 uydu ile bütün dünyayı kapsayıp son hız internet verebilecekmiş. Geri kalan uydular dış yörüngelerde kullanılacak ve muhtemelen sistemde iyileştirmeler için kullanılacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bellece45 -- 22 Ekim 2019; 20:49:50 >
  • Devlet bunun önüne geçmeye çalışsa bile muhtemelen üyeliği yurt dışı gibi gösterip, bir şekilde bağlanılabilir diye düşünüyorum.

  • Yakında havaya da vergi gelir derdik. Havadan gelecek internete havadan gelen internet vergisi diye bir şeyler eklerler. Verginin vergisini de eklerler yetmez bir de giriş için şu kadar ücret isteriz diye de devam ettirirler. Nasıl olsa icraat yok vergi ile ülke geçindir.
  • bugün 40 milyon abonesi olsa ve sistem aktif olsa kişi 12,5 $ dan internet vermesi gerekiyor pek mantıklı gelmedi. bu rakamlara ulaşması için kişi başı 40-50 $ falan isteyeceklerse işleri zor.

  • Şu anda tt diyelim ortalama bir internetten 80₺ alıyor(bunun içinde bir ton gider var tabiki) devlet bu starlinkten 80₺ vergi alırsa tıpkı araba ve telefonlarda olduğu gibi hiçbirşey yapmadan aynı parayı kazanmaya devam eder hiç altyapı geliştirmek için de masraf falan yapmaz. Ülkenin tüm iletişim altyapısı da Amerika’ya teslim edilmiş olur öte yandan. Bunun rehavetiyle artık 1 metre kablo döşenmez olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ham internet alamıyacaksın sonuşta oradan gelen internette buradaki router ve switchlerden işlenerek geçecek sonuç itirabiyle sansür yine olacak sansüre çare vpn hizmeti

  • Türkiye vergi koyar diyen arkadaslar koyabilse koyarda güneş ışığınada vergi koymak gibi birşey uydudan gelen sinyalleri ne ile kesecek

  • türk telekom'un türkiye cumhuriyetine ait olduğunu falan mı düşünüyorsun?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.