Şimdi Ara

Yapay insan derili telefon kılıfı dokunuşlara tepki veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Cep telefonları var olduğundan beri kılıf aksesuarları da var olagelmiştir. Bugüne kadar farklı tasarımlarda veya farklı fonksiyonlarda sayısız yenilikçi kılıf gördük ancak Bristol ve Sorbonne Üniversitesi olayı çok farklı bir boyuta taşımış.



    Skin-On nedir?



    Skin-On Interface adındaki telefon kılıfı Bristol Üniversitesi, Sorbonne Üniversitesi ve CNRS araştırmacıları tarafından deneysel anlamda geliştirilmiş. Kılıfın en önemli özelliği yapay insan derisinden imal edilmiş olması.



    Yapay insan derileri aslında yıllardır robotlara daha fazla gerçekçilik katmak amacıyla geliştiriliyor. Hali hazırda sensörler yardımıyla dokunduğunu algılayabilen veya insan hassasiyetinde dokunuşlar yapabilen deri projeleri mevcut.



    Ayrıca Bkz.Kingston yeni 2.5 inçlik SSD modelini duyurdu



    Skin-On Interface bu yapay deri projelerinden faydalanmış. Telefonun arka kısmını saran kılıf tamamen yapay deriden oluşuyor. Böylece sanki bir insan derisine dokunuyormuş hissi uyandırıyor.





    Elbette olay sadece bununla sınırlı kalmamış. Kılıfa yeni bir boyut ekleyen ekip bu derinin farklı dokunuşlara duygusal tepkiler vermesini sağlamış. Örneğin sert bastırma, okşama, dürtme, çimdikleme gibi hareketler deride aynı insanda olduğu gibi sinir, rahatlama veya dikkat gibi dürtülere neden oluyor. Ekip bunu bilgisayar ortamında simüle etmeyi başarmış.



    Yapay derili telefon kılıfları aslında kontrol anlamında yeni bir çığır açacak gibi. Müzik oynatıcıyı kontrol etme, resimlere yakınlaştırma yapma, fotoğraf çekme, resimler arasında geçiş yapma ve hatta oyunlarda hareketler deri ile etkileşime geçerek sağlanabiliyor. Akıllı telefonlar haricinde tabletlerde veya akıllı saatlerde de bu deri uygulaması yapılarak ekstra kontroller de sağlanabilir.



    Araştırma ekibi önümüzdeki günlerde yapay deri kılıflarını bilim konferansında sergileyecekler. Bununla birlikte şimdilik bu yapay deri projesi ne zaman hayata geçecek bilinmiyor.



     



     



     










  • Yapay insan derisi hmm

  • Oksama mi?
    Buyutuyor mu?
    Yani telefonu...

  • Tasarımcılar: Yapay insan derili telefon kılıfı ürettik.
    Hannibal Lecter: Nee, yapay mı? Amatörler!

  • robotu bununla kaplayacan...

    Yapay insan derili telefon kılıfı dokunuşlara tepki veriyor
  • o sabunla ne yapacaksın !?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cournaleous

    robotu bununla kaplayacan...

    Up.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.