Şimdi Ara

Popüler VPN servisi NordVPN hacklendiğini itiraf etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan NordVPN, çevrimiçi güvenliği ve gizliliği artırmaya yardımcı olan popüler VPN servislerinden biri diyebiliriz. Ancak yaşanan hack olayının ardından, şirketin kendi güvenliğini pek sağlayamadığı ortaya çıktı.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi, önümüzdeki yıl 10'dan fazla 5G akıllı telefon modelini piyasaya süreceğini açıkladı



    Kullanıcı bilgilerine erişilmediği belirtiliyor



    Hacklenme itirafı ise şirketin resmi blog sayfasında, uzun sayılabilecek bir süre sonrasına duyuruldu. Şimdiye kadar kullanıcılardan gizlenen bu ihlal, NordVPN'in Finlandiya sunucularında meydana geldi ve yetkisiz bir kişinin sunuculara uzaktan erişim yoluyla bağlandığı belirtiliyor. Şirket, sunucularında yer alan böyle bir uzaktan yönetim sisteminin farkında bile olmadığı iddiasında.





    NordVPN her ne kadar, sunucularına erişen bilgisayar korsanı veya korsanlarının, kullanıcı kimlik bilgilerine ve verilerine ulaşmadığını belirtmiş olsa da, bunun ne denli doğru olduğu tartışmaya açık. Finlandiya dışındaki sunucularda herhangi bir güvenlik ihlalinin yaşanmadığını belirten şirket, kullanıcılarını verilerinin kötü ellere geçmediği konusunda rahatlatmaya çalışıyor.








  • Hiç bir vpn güvenli değil ki zaten. Hangimiz vpn kullanırken kendini güvende hissediyor acaba?

  • Kendiniz vpn sunucusu kiralayıp kendi vpn hizmetinizi kullanabilirsiniz. Bu tür firmalar kiraladıkları sunucuları size satıyorlar. Biraz araştırırsanız böyle bir ihtiyaç durumunda biraz masraflı da olsa kendiniz halledebiliyorsunuz. Birde çoğu vpn güvenli değil. 3.parti çerezleri çoğu tarayıcı engelliyor eklentiler ile ama ille de daha fazla gizlilik istiyorum diyorsanız tor browser kullanabilirsiniz. Daha da abartacağım benden gizlisi olmasın diyorsanız tails linux kurup kullanabilirsiniz Yada yaptığım her işlem gizli olsun derseniz linux kodachi yardımınıza koşar.

  • Panama merkezli bir şirket. Kayıt tutma zorunluluğu yok. Zaten bu konu için şirketler özellikle o tür ülkeleri seçiyorlar. Hacklenme haberleri şahsen beni şaşırtmıyor. Hatta oldukça normal. En büyüğünden en küçüğüne kadar medya'nın yaptığı tek şey abartma ve insanların ilgisini çekmeye çalışmak. Sonra dünya'daki Snowden'ler olayı daha da körüklüyorlar. Tahminimce sunucular NordVPN'in kendisine ait bile değildir. Yani başka data center'lardan kiralıyorlardır/hizmet alıyorlardır. Sadece Finlandiya sunucularında gerçekleştiyse büyük ihtimal hizmet aldıkları data center ile alakalı meseledir. Fakat sonuç olarak bu olay NordVPN için bir kara leke.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.