Şimdi Ara

Sinemalarda mısır kavgasını sona erdiren kanun uygulanmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Geçen yılın sonlarında sinema salonları ve film yapımcıları arasında hasılat nedeniyle başlayan ve Mısır Kavgası olarak ünlenen tartışmalara yeni sinema kanunu ile son nokta koyulmuştu. Yılın başlarında mecliste kabul edilen yasa için beklenen yönetmelik de geldi.



    Kanun geldi kavga bitti



    Bugün itibariyle Resmî Gazetede yayınlanan Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, kanundaki usulleri belirlerken birçok önemli düzenlemeyi içeriyor.



    Ayrıca Bkz.Kingston yeni 2.5 inçlik SSD modelini duyurdu



    Yönetmelikte en bilinen değişiklik mısır ve sinema bileti satışları. Kanunda bilet ile mısır ve içecek gibi promosyonların birleştirilemeyeceği hükmü getirilmiş. Yani sinema bileti ayrı satılacak, mısır ve içecek ayrı satılacak. Normalde ikisi aynı bilette satılıyor ve bu nedenle yapımcılara ödenen pay çok düşük kalıyordu. Bu nedenle Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar gibi isimler filmlerinin vizyon tarihlerini son dakikada ertelemişti.



    Salon işletmecileri gösterilen filmlere ve sinema biletlerine ilişkin bilgileri Kültür Bakanlığına iletmek zorunda. Bakanlık ülke genelinde satılan tüm bilet bilgilerinin eş zamanlı olarak toplandığı uygulama ise tüm paydaşların kullanımına açılıyor ve şeffaflık sağlanıyor.





    Filmlerin başlamasından önce gösterilen reklamların süresi 10 dakika olacak. Fragmanlar da en az 3 dakika olmak şartıyla gösterilecek. Fragmanların ise öncesinde gösterildiği filmin yaş grubuna göre seçilmesi gerekiyor. Yani daha önce çocuk filmlerinde yukarı yaş grubundaki fragmanların gösterilmesi problemi sona eriyor.



    İndirimli halk günleri sayısı haftada ikiye yükselirken sözleşme kapsamında olmak şartıyla işletmeciler Şehit Yakını veya Öğrenci gibi belirli kategorilerde biletlere indirim uygulayabilecek. Filmlerde yaş sınırlamaları ise Genel İzleyici, 6A, 6+, 10A, 10+, 13A, 13+, 16+ ve 18+ olarak yeniden belirlendi.



    Yine Netflix gibi platformları etkileyecek bir diğer madde de sinemada gösterilen bir yapımın en az 5 ay sonra ücretli platformlarda, 6 ay sonra da ücretsiz platformlarda yayınlanması. Hatırlanacağı üzere Organize İşler 2 filmi çok kısa bir süre sonra Netflix platformuna geçmiş ve büyük tepkiler olmuştu.








  • Senede 2 veya 3 filme gidiyorum, o da sinemalık, bu film sinemada izlenir denir cinsten olursa. Türk filmine sinemada gidilmez arkadaş, hiç bir filmimiz sinemada gidilecek cinsten değil, evde de izlediğinde güzelse aynı keyfi alacağın kalitede hepsi. Ayrıca küçük bir çantanız varsa filmden önce giriyorsunuz migrosa, cips kola vs alıp sinemada yiyorsunuz. Bunu yapmak bana haz veriyor extra.
    Evde Mısır patlatıp gitsek, oluyor mu öyle?

    Türk Halkı, analog moda geçti... Artık her şeyi kendimiz yapıyoruz

    -Evde İçki yapmak (gerçi bunu yapamıyoruz artık, etil alkole "tat bozucu" eklediler)

    -Evde sarma sigara yapmak (buna da yine katmerli vergi geldi)

    -Evde Mısır Patlatmak vs. sayamadığım bir sürü şey...

    -Sabun, Şampuan türü şeyleri de yaparsak, bayağı Kimyager gibi bir şey olacağız
  • Nihayet doğru bir karar, ha ben yine gitmem sinemaya ayrı konu.

  • Senede 2 veya 3 filme gidiyorum, o da sinemalık, bu film sinemada izlenir denir cinsten olursa. Türk filmine sinemada gidilmez arkadaş, hiç bir filmimiz sinemada gidilecek cinsten değil, evde de izlediğinde güzelse aynı keyfi alacağın kalitede hepsi. Ayrıca küçük bir çantanız varsa filmden önce giriyorsunuz migrosa, cips kola vs alıp sinemada yiyorsunuz. Bunu yapmak bana haz veriyor extra.

  • Arada bir de olsa sinemaya giderim olan indirimlere oluyor. En içten dileklerimle emeği geçenlerin Allah belasını versin.

  • Sinemacılar ve yapımcılar çekişmesinde olan yine izleyiciye oldu, çocuğu olup filme götürmek isteyen ailelere allah kolaylık versin, ben Netflix’e gelmesini beklerim.

  • H A R A M
    Z I K K I M
    Z E H İ R
    O L S U N

  • Cem Yılmaz kına yaksın şimdi isteği yerine geldi

  • İzleyici profili sebebiyle çok merak ettiklerim dışında gitmiyordum zaten. En önde oturup telefonu açan mı ararsın, sürekli konuşan mı ararsın, yanında foşur foşur Mısır yiyen mi arasın hayvanat bahçesi gibi. Evimde efendi gibi sinemamı izlerim daha iyi.

  • strathmorea kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum bunun ayıbı felan yok, içerdeki fiyatların ayıbın ayıbı zaten. 40-50 tl sinema biletı almışız moralımız bozuk birde canımız mısır çekiyor 2 kola 1 kova mısır 45 tl tutuyor bunedır arkadaş.!

  • Güzel oldu

  • Giren yine bize girdi

    Hala para verip girdiğimiz bir yerde zorla reklam izletiyorlar

  • strathmorea kullanıcısına yanıt
    Çantaya erzak doldurma olayını bir tek ben yaparım sanırdım :D

  • Sinemaya gitmiyorum mutluyum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde Netflix olduğundan beri sinemanın kapısından geçmedim.
    20 tl bilet mi olur lan ? Ben ayda 30 TL Netflix e veriyorum mis gibi dizi film belgesel ne varsa izliyorum.
    Patlamış mısır mi? Koskoca mısır tarlam var hahaha :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sinema kampanyaları geri gelmeden gişeler çakılmaya devam eder. Eskiden nasılsa 10 TL diye arkadaş ısrarı ile fazla sevmediğim ya da gitmeyi düşündüğüm ama kötü de olabilir dediğim filmlere gidiyordum. Şimdi 20 TL'ye ne ısrar ile filme giderim ne de güzel olduğundan emin olmadığım filmi riske atarım. O çok övdüğünüz Cem Yılmaz ve türevi sanatçılar el birliği ile sinema sektörünü bitirdi :)
  • Korsana gün doğuyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SalimAydogdu

    Sinema kampanyaları geri gelmeden gişeler çakılmaya devam eder. Eskiden nasılsa 10 TL diye arkadaş ısrarı ile fazla sevmediğim ya da gitmeyi düşündüğüm ama kötü de olabilir dediğim filmlere gidiyordum. Şimdi 20 TL'ye ne ısrar ile filme giderim ne de güzel olduğundan emin olmadığım filmi riske atarım. O çok övdüğünüz Cem Yılmaz ve türevi sanatçılar el birliği ile sinema sektörünü bitirdi :)
    +1

    Kampanyalar olmadığı için insanlar parasına değecek filmlere gitmek istiyor sadece.
  • Sinemaya epeydir gitmiyorum.Bir jokere gidicem yakında o kadar onun harici Türk filmlerinin büyük çoğunlunu gidip sinemada izlemem cidden değmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem yılmaz son filmi 200 binlerde açılış yapmış en kötü açılış filmi mi ne olmuş ne bekliyoduki biletler 25 lira olmuş zaten 5-6 ay sonra netflixe koyacak yani buna eminim netflix devam :D
  • Fiyatlar bu hafta mı biletlere yansıyacak?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.