Şimdi Ara

AMD Ryzen 9 3950X ile Intel Core i9-10980XE karşı karşıya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • AMD ve Intel’in üst seviye bilgisayar sistemlerindeki en güçlü yeni nesil işlemcileri 3D Mark Physics testinde karşı karşıya geldi. AMD Ryzen 9 3950X rakibi Intel Core i9-10980XE modelini oldukça geride bırakıyor.



    Testlerde iddialı



    7nm sürecindeki Ryzen 3 serisinin en güçlü üyesi konumundaki AMD Ryzen 9 3950X modeli 16 çekirdek ve 32 izlek birimine sahip. Maksimum 4.7GHz seviyesine çıkabilen işlemcinin tüm çekirdekleri açık turbo frekansı da 4GHz seviyesine çıkabiliyor.



    Ayrıca Bkz.Microsoft: Android en iyi seçimimizdi



    Intel Core i9-10980XE işlemcisi ise 18 çekirdekli ve 36 izlek birimli. 14nm++ sürecindeki Cascade Lake-X mimarisini temel alan işlemci 4.6GHz seviyesine çıkabiliyor ve tüm çekirdekler açık 3.8GHz seviyesine çıkıyor.



    3DMark Physics testinde Ryzen 9 3950X işlemci 16GB çift kanal DDR4-3200 bellek ile 32082 puan almayı başarmış. Core i9-10980XE ise 32GB dört kanal DDR4-2667 bellek ile 25838 puan alabilmiş.



    Özellikle döngü başına komut sayısı olarak AMD Zen çekirdeklerinin elde ettiği büyük başarı testlerde de kendisini gösteriyor. Intel 2 çekirdek ve 4 izlek birimi daha fazla olsa da testlere bunu yansıtamamış görünüyor.



    AMD iyi bir fiyatlandırmayla yine Intel rakiplerini geride bırakacak satışlar yapabilir. Bunun yanında 24 çekirdekten başlayacak yeni Threadripper 3000 serisi de Intel’in üst seviye işlemcilerini dumana katacak gibi görünüyor.








  • 20 yıldır piyasadasınız fakat yazdığınız mesajı görünce farklı bir sektörde olmaya ihtiyacınız varmış gibi geldi bana. Sırayla;


    Garrett AiResearch’ün Central Air Data Computer’ın tasarımı 1970'te tamamlanmıştı ve çekirdek ana işlem biriminde olduğu gibi MOS tabanlı bir yonga seti (chipset) kullanıyordu.

    Texas Instruments (TI), 4-bit TMS 1000’i üretti ve önceden programlanmış gömülü uygulamalara önem verdi. 17 Eylül 1971’de TMS1802NC olarak adlandırılan bir versiyon, bir hesap makinesinin tüm işlevlerini bir çip üzerinde gerçekleştirebiliyordu.

    Intel’in çipi 4-bit 4004, 15 Kasım 1971’de piyasaya sürüldü ve Federico Faggin tarafından geliştirildi.
    (Kaynak)

    Bu durumda Intel bu işin babası değil. Bu durumda Intel çakma(!). Kaldı ki Intel sonradan girmiş olsa dahi bugün masaüstü bilgisayarlarınızda TI ya da GAR kullanmıyoruz. Demek ki bu tarz bir yaklaşım mantık hatası.


    Kulaktan dolma bilgilerle, hurafelerle ya da ne bileyim birinin popüler olsun diye intagram'dan salladığı hikayelerle bir yaklaşımda bulunmak yerine azıcık "google" olayı çözüyor aslında;

    Eczacı Caleb Bradham, Kuzey Karolina’daki New Bern kentinde mide ilacı olarak kola benzeri bir karışım üretti ve Brad’s Drink (Brad’in İçeceği) adıyla satmaya başladı. Bradham, Brad’s Drink adlı içeceğin içindeki mideye iyi gelen pepsin adlı enzim sebebiyle Pepsi Cola adını aldı ve meşrubat olarak satılmaya başlanan Pepsi ve Coca Cola arasında rekabet gelişmeye başladı.

    O zamanlarda binlerce çalışanı olup da çalışanlar üzerinden bilgi hırsızlığı yapacak durumda değillerdi.

    AMD'nin durumu biraz daha farklı ama okuyup öğrenmek isterseniz buradan okuyabilirsiniz. Davalık olmuşlar fakat dava AMD lehine sonuçlanmış. Ki AMD 1-2 yıllık firma değil. Intel 1968 yılında AMD ise 1969 yılında kurulmuş. Her ikisinin de ortak geçmişinde Fairchild Semiconductor Corporation var.


    Yani buradaki tezat hiçbir yerde yok. En azından ATI Radeon 9700 serisini görmüş olmanız gerekiyor. AMD FX serisini ve Windsor çekirdeklerini de biliyor olmanız lazım. Tüm bunlara rağmen "Intel + nVidia" diyorsanız 20 yılınıza yazık olmuş. Ben de 23 yıllık tecrübelerime dayanarak keşke başka yerde harcasaydınız diyorum.


    Bahsettiğiniz işlemci Core i7 5820k ise mantıklı fakat i5 5820k ise Intel onu hiç çıkarmadı. 6 çekirdekli işlemci, 3.3GHz hızı var. E bir zahmet de açsın yani oyunları. Ekran kartınız da 5 yıllıktır sanırım. Onu değiştirip parametereleri çarpıtmamışsınızdır. Bu durumda her şeyi en düşüğe getirip açarsınız yeni oyunları.

    Rekabet her zaman iyidir. AMD öne geçip fiyat kıracak ki Intel de cevap versin. Intel de performans yükseltip fiyat kırsın. En azından 1000$ fiyat biçeceği işlemcinin muadili AMD tarafında 750$ ise Intel de fiyatını aşağı çeksin. Keza aynısı nVidia-AMD için de geçerli. İnsanların anlamadığı şey, rekabetin olmadığı her yerde tüketici yani biz kaybederiz. Firmalar daha çok kazanır. Fakat rekabet varsa, tüketicinin önünde daha fazla muadil ürün olacağı için, tüketici kazanır.

    Siz aynı performansı veren ürünlere fazla fazla para vermeye devam edin. Sakın sakın rekabeti desteklemeyin ve rakip ürünlere para vermeyin (AMD'ye mesela). Siz mantık hatasının bedelini muadili olan ürünlere daha yüksek vererek ödüyorsunuz zaten.
  • Nvidia,Apple,İntel ve Ekrem71.. Düne kadar saydırdığın AMD şimdi sana İnetl'e say diyerek.. Ayar veriyor.. :))

  • Cuzzi iade veya alanlara sivi sohutma kampanyalariyla desteklerse bugiyata yurt disinda stok yetistiremez..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD'nin ilk 1ghz'e çıktığı zamanları anımsatan haberler.. Daha sonra da Athlon XP ile coşmuştuk...

  • "rakibini zorlayamıyor gibi görünüyor. " sonrasında gülmeye başladım konuyu okumadım bile .

  • AMD, Ryzen 3000 serisi ile bence Athlon'dan sonra en büyük atılımı yaptı. Mainstream işlemci HEDT seviye işlemciyi dövüyor.

  • Geriden gelip tur bindiren AMD :)

  • Dr. Lisa Su seni ıssırırım. :)

  • amd de işi ağırdan almaya başladı, pozisyonlar değişti.

  • AribyAriana kullanıcısına yanıt
    çekik gözlüm benim, RX 5600 ve XT'yi de piyasaya bir an önce çıkart e mi?

  • Intel in CEO su ve yöneticileri ne düşünüyor acaba. Neredeyse tekel halindeki firma nerelere geldi. Bu gidişle de daha beter olacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 14 nm ile bu skora şükretsin.

  • ben hayatım boyunca hep intel kullandım amd nin işlemcileri genel olarak sıkıntılı tamam playstation bile amd kullanıyor olabilir ama işlemciler de ilk işi kim başlattı ? intel . bu işte baba kim ? intel . amd sonradan öğrendi de geldi . bu bana coca colanın aynısını yapmak isteyip yapamayan pepsinin çıkışı gibi geliyor . malum coca coca çalışanından biri formülü eksik çaldığı için pepsi çıkmış ortaya aynısını yapmaya çalışmış ama yapamamışlar. amd nin olayı da buna benziyor . intel geri den gelse bile sağlam gelir . pc dünyasından 20 yıldan fazladır varım tecrübelerime dayanarak intel+nvidia ikilisi diyorum . intel core i5 5820k kullanıyorum hala açamadığı oyun yok full hd de ? 5 yıldır aynı işlemciyi kullanıyorum . 2014 işlemcisi ve 2019 oyunlarına çok rahat yetiyor .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: System Lord

    ben hayatım boyunca hep intel kullandım amd nin işlemcileri genel olarak sıkıntılı tamam playstation bile amd kullanıyor olabilir ama işlemciler de ilk işi kim başlattı ? intel . bu işte baba kim ? intel . amd sonradan öğrendi de geldi . bu bana coca colanın aynısını yapmak isteyip yapamayan pepsinin çıkışı gibi geliyor . malum coca coca çalışanından biri formülü eksik çaldığı için pepsi çıkmış ortaya aynısını yapmaya çalışmış ama yapamamışlar. amd nin olayı da buna benziyor . intel geri den gelse bile sağlam gelir . pc dünyasından 20 yıldan fazladır varım tecrübelerime dayanarak intel+nvidia ikilisi diyorum . intel core i5 5820k kullanıyorum hala açamadığı oyun yok full hd de ? 5 yıldır aynı işlemciyi kullanıyorum . 2014 işlemcisi ve 2019 oyunlarına çok rahat yetiyor .
    Hocam, sen fazla dert etme bunları. AMD ile aynı performanstaki işlemciye siz 2 katı vermeye devam edin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sniper23

    Hocam, sen fazla dert etme bunları. AMD ile aynı performanstaki işlemciye siz 2 katı vermeye devam edin.

    Alıntıları Göster
    ekran kartlarında bile sürücüler ilk olarak nvidia ya gelir ?amd üvey çocouk gibi kimse iplemiyor . kendi kendine çabalıyor . intel fanboy değilim merak etme.ben o parayı bir kere veriyorum 5 yıl kullanıyorum . işlemcim bir kez bile bozulmadı garantiye gitmedi hiç . bir kez taktım 5 yıl önce hala kullanıyorum .
  • System Lord S kullanıcısına yanıt
    Bu ne garip yaklaşım.

    İlk seri üretim araç Ford. O zaman Mercedes kumda oynasın.

    Hepimiz Ford alalım.

    Bir şeyi ilk yapan kimse onu mu kullanıyoruz? Zavallı Apple. Çok sonra girdi piyasaya. Her şeyin en kötüsü olmalılar.

  • System Lord S kullanıcısına yanıt
    Intel fanboyluğu yapmanın alemi yok. Yok geriden gelirmiş sağlam gelirmiş geçiniz bunları. AMD tokatlıyor mu evet tokatlıyor. Gerisi boş laf.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.