Şimdi Ara

Google Stadia hizmetini kullanmak için Wi-Fi bağlantısı gerekecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bulut tabanlı oyun akış hizmetleri, geleceğin teknolojilerinden biri olmaya aday görünüyor. Birkaç şirket bu konuya ciddi şekilde yatırım yapıyor ve bunlardan biri de Google.



    Ayrıca Bkz.Samsung'un ekran altı kameraya sahip telefonu, 2020'nin ilk yarısında gelebilir



    Başlangıçta Wi-Fi gerekecek



    Google, bulut tabanlı Google Stadia hizmetini 19 Kasım 2019 tarihinde kullanıma sunacağını açıklamıştı. Tarih yaklaştıkça, sistem hakkında yeni detaylar da ortaya çıkmaya başladı ve bunlardan birisi de Google Stadia servisini kullanabilmek için bir Wi-Fi ağına bağlı olmanı gerekeceği. Zira Google'ın donanım şefi Rick Osterloh konuyla ilgili The Verge sitesine açıklamalarda bulundu.





    Osterloh'un açıklamalarına göre Google Stadia servisinin çalıştırılması için Wi-Fi bağlantısına ihtiyaç duyulacak. Şirketin mobil bağlantı desteği de sunacağı belirtiliyor ancak ilk etapta oyunların çalışmasında bir problem yaşanmaması için Wi-Fi şart olacak diyebiliriz. Google'ın tavsiye ettiği minimum hızın ise 10 Mbps olduğu belirtiliyor.








  • Türk telekom alt yapıyı söktü götürdü.
    Diğer sağlayıcılar alt yapı sağlayamıyor.
    Vodafone 500 küsür ping ile 4G den 1 mbit veremezken
    Türk telekom 4G üzerinden 20 GB kotalı paketi satıp lagdan geçilmezken.
    Turkcell 10 mbit interneti 129 liradan verirken
    Bu ülkede bu tarz içerikler hayal...
    Hoş Geldin 2002!
  • Bunlar da her hafta bişey istiyor, hani basit ve kullanışlı olacaktı bu sistem, çok nazlı geliyor gibi, gerçi bizlik de birşey yok da.

  • Geforce Now denedim geçen gün Wifi üzerinden pek memnun kalmadım yakında ethernet üzerindende deneyeceğim ama pek ümitli değilim GameStream konusunda... (Wifi da 60mbit download 40mbit upload verdiyor speedtest.net) ethernet de 120mbit download 60mbit upload alıyorum sonuçun pek değişeceğini sanmıyorum ama deneyince farkı varsa yazarım.

  • Çağdaş ÖZGÜR kullanıcısına yanıt
    Asıl soru ping olmalı. WiFi üzerinden Frankfurt'taki sunuculara test yaptığınızda ne kadar ping alıyorsunuz? Frankfurt yerine daha yakın noktalardan bağlanırsak bizim için iyi olur. Malum ABD ve Avrupa'da açıldığında Türkiye'de hizmette olmayacak. Ben yurtdışı paypal hesabımla abone olmayı düşünüyorum. Sunuculara bağlanmak için de en yakın hop'a atar diye düşünüyorum. Türkiye'ye gelene kadar ohooo.

    Google Stadia hizmetini kullanmak için Wi-Fi bağlantısı gerekecek Google Stadia hizmetini kullanmak için Wi-Fi bağlantısı gerekecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 21 Ekim 2019; 17:55:57 >




  • Ben Rusya'da denedim rusya sunucuları açılmış durumda yani çok uzak sunuculardan oynamadım oyunu Fortnite denemesi yaptım. Dediğim gibi ethernet üzerinden denememi yapınca tekrardan yazarım ve ping değerinide söyleyebilirim ozaman. Denemek için fırsat bulamıyorum bu akşam inşallah :)

  • Türk telekom alt yapıyı söktü götürdü.
    Diğer sağlayıcılar alt yapı sağlayamıyor.
    Vodafone 500 küsür ping ile 4G den 1 mbit veremezken
    Türk telekom 4G üzerinden 20 GB kotalı paketi satıp lagdan geçilmezken.
    Turkcell 10 mbit interneti 129 liradan verirken
    Bu ülkede bu tarz içerikler hayal...
    Hoş Geldin 2002!

  • Turkcell'e tabiri caizse hisse bedeli ödüyoruz, mobil veri ile evde 1 Mbps hız almak için dua ediyorum. Çözüm de yok.

  • Çağdaş ÖZGÜR kullanıcısına yanıt
    Ethernet ile deneme de yaptım ama sonuç pek değişmedi. ethernette tepkiler biraz daha iyi ama görüntü kalitesi oyunun %80'inde düşük seyretti kısacası beni tatmin etmedi. Rusya fiyatı 999 ruble/ay yani ortalama 90tl/ay senelik üyeliktede klasik 2 ay bedeva 900 tl yapıyor. RTX 2060 Super ekran kartlı ortalama bir pc toplamak daha mantıklı geliyor şuanda. Kısacası sonuç şimdilik hüsran server sayısı artar ve daha hızlı internet ile belki sonuç değişebilir. 1 ay kadar sonra Moskova'ya geçeceğim orada daha yüksek internet hizmeti sunulmakta bir de orada denerim sonuç değişmezse Mini-ITX PC toplayacağım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.