Şimdi Ara

Katar, artan sıcaklıklar nedeniyle sokakları da soğutmayı planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Katar, artan sıcaklıklar nedeniyle sokakları da soğutmayı planlıyorDünya Bankası’nın verilerine göre kişi başı sera gazı salınımında birinci sırada bulunan Katar, gitgide artan sıcaklıklarla mücadele edebilmek adına sokakları da soğutmaya hazırlanıyor. 2022 yılında düzenlenecek Dünya Kupası kapsamında stadyumları hâlihazırda soğutmaya başlayan Emirlik, 46 derecelere ulaşan sıcaklıklar nedeniyle bu uygulamayı genişletmeyi düşünüyor.



    Ülkenin neden olduğu karbon salınımı zirveye çıkarabilecek bu hamle, Antarktika’nın ardından dünyanın en hızlı ısınan alanlarından olan bölge için çok daha vahim sonuçlar doğurabilir. Zira çözüm olarak kullanılan yöntem fosil yakıtlardan besleniyor ve atmosfere daha fazla CO2 salıyor.



    Ayrıca Bkz.Avrupa’nın en büyük yüzer güneş enerjisi santrali, Fransa’da hizmete girdi



    Yetkililer, tam anlamıyla bir kısırdöngü göstergesi olan bu durumun iyiden iyiye hayatın içine girmesi halinde Katar’ın yakın bir gelecekte yaşanabilir olamamasından endişeleniyor.



    Dünya için kritik eşik olarak değerlendirilen 2 derecelik sıcaklık artışı neticesinde bunun bölgede 4 ila 6 derece olarak hissedileceğini ifade eden Katar Çevre ve Enerji Enstitüsü yöneticisi Mohammed Ayoub, bu durumun halk sağlığı ve üretkenlik alanlarında yıkıcı tesirleri olabileceğini belirtmiş.



    Katar, artan sıcaklıklar nedeniyle sokakları da soğutmayı planlıyor



    Yüksek nem, ölümcül olabilir



    Bölgenin yüksek nemlilik oranına sahip olması ise başka bir olumsuzluk olarak göze çarpıyor. Buharlaşmayı engelleyen olay, vücudun ter yoluyla kendini soğutmasını engelliyor. Sporcular ve izleyiciler üzerinde ölümcül etkileri olabilecek bu durum nedeniyle yaklaşık beş ay kadar ertelenen 2022 Dünya Kupası, bakalım ülkenin ürettiği çözümlerle sağlıklı bir şekilde başlayıp bitirilebilecek mi? Zenginliğin nelere kadir olduğunu düşündüren uygulama ne yazık ki ülke için korkunç sonuçlar doğurma ihtimalini de beraberinde getiriyor.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/qatar-is-so-unbearably-hot-it-is-now-air-conditioning-the-outdoors







  • cokda sey etmesinler. sunun surasinda petrol ekonomisinin sona ermesine ne kaldi. petrolden sonra col kendine ait olani geri alacaktir.

  • petrol bitene kadar adamlarda altyapısı tamamlanmış mega şehirler, milyarlarca dolar nakit ve global şirketlerde hisseler var-olucak. Adamlar her türlü bizden iyiler yani.

  • Eğer avrupaya hayat veren sıcak su akıntıları bir şekilde kesilirse belkide tek yaşanılacak yer ortadoğu olacak.

  • Küresel ısınmadan dolayı millet eve bile klima takılmasın diyor bunlar sokakları soğutuyor, bu ne bolluk.

  • İnsanların sıcaktan etkilenmemesi için klima takacak Katar stadyum inşaatlarında ve diğer ortamlarda çalışan binlerce göçmen işçinin ölüm sebeplerini dahi araştırmıyor. Nasıl olsa yenisi geliyor.

  • Yorumu sil diye bir seçenek yok mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 21 Ekim 2019; 12:33:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Senin ülken coğrafi konumu ve iklimi sebebiyle sürekli olarak güneş gören bir ülke. Petrol ile bunu yapacağına güneş enerjisi ile çalışan elektrik santralleri kur daha iyi. O kadar paran var yatırım yap.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik arap zihniyeti. Dünyayı yaşanmaz hale getiren bunlar zaten. Bir sevici de bizde var zaten. Yıllardır başımızdan gitmiyor.

  • Way bee biz bir odayı soğutsmıyoruz.
    Klima alsak elektrik faturası korkusundan klimayi açamıyoruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turkiye ye yanasma niyetleri simdi belli oldu

  • Küçük düşünmesinler, komple ülkeyi soğutsunlar.
  • Musty3535123 M kullanıcısına yanıt
    Hazıra dağ dayanmaz.

    Farzı misal kenarı 10 trilyon dolar atsınlar. (elbette böyle bir para yok aslında sırf senin dediğin olsun diye söylüyorum) 3 tane çöl ortasında dev göktelenleri olan şehirleri olsun. 10 milyon adet sıfır ultra lüks araçları olsun. 1000 tane en pahalı uçakları olsun.

    Gelirinin % 90'ı petrol ve türevleri olan bir ülkede petrol biterse 10 sene geçmeden açlığa geri düşer.

    Öyle Fransız, İngiliz kulüplerine milyarlarca dolar harcayarak ekonomi oluşturulmaz. İngiliz, Fransız zengin olur biraz daha.

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    öyle değil işte. adamlar senin tank palet fabrikanı bile alıyor. wolkvagen vs dünya devlerinde hisseleri mevcut. adamların gelirleri sadece petrol değil. yenilenebilir enerjiyede yatırım yapıyorlar. araplar sanıldığı gibi ağustos böceği değiller.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    :)

  • Arap yağı bol bulunca

  • Şaşırdılar iyice

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Paraları var ki yapıyorlar. Adamlar bunu yaparken biz onlara bulgur, mercimek yolladık. Elektrik faturası şişmesin diye Antalya sıcağında klima acmayanlar var bari klimalari da yollayalım nasıl olsa bizim işimize yaramıyor

  • Symbianist S kullanıcısına yanıt
    Katar'ın yüz ölçümünden haberin var mı suudlarla karıştırmaman gereken bir tavsiye seninkisi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.