Şimdi Ara

Huawei, ABD'li şirketlere 5G teknolojisini lisanslamak istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bildiğiniz üzere Huawei'nin ABD'ye 5G teknolojisi yasaklanmış durumda. ABD Hükümeti, Huawei'nin Çin Hükümeti ile birlikte çalıştığını ve casusluk faaliyetleri yürüttüğünü iddia etmişti. Her ne kadar bu konu somut bir şekilde delillendirilmemiş olsa da, Huawei ABD'li şirketlerle iş yapamaz durumda. Ancak bunu 5G lisanslamalarıyla aşmaya çalışıyor.



    Ayrıca Bkz.Apple, iPhone'u dokunmadan kontrol edecek bir akıllı yüzük üzerinde çalışıyor



    Huawei yasağın etrafından dolanmak istiyor



    Huawei, bazı ABD'li telekom şirketleri ile 5G ağ teknolojisini kendilerine lisanslama konusunda görüşmelerde bulunduğunu açıkladı. Şirketin kıdemli başkan yardımcısı ve yönetim kurulu başkanı Vincent Pang, bazı firmaların, uzun vadeli bir anlaşmaya veya bir kereye mahsus bir devretmeye ilgi duyduklarını söyledi ve şirketlerin isimlerini henüz açıklamadı.





    Huawei'nin ABD'li şirketlerle çalışması yasaklanmış olsa da, şirket bu yasağı lisanslama yoluyla aşmaya çalışıyor. Zira ortada herhangi bir fiziksel ürünün el değiştirmesi gibi bir durum yok. Ancak gelen haberler, ABD Ticaret Bakanlığı'nın bu lisanslama görüşmelerini de ihlal olarak sayabileceği ve izin vermeyeceği yönünde. Konunun önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.








  • Bir zamanların replikacısı Çin tereciye tere satar hale geldi.

  • Eskiden Avrupa ve Amerika teknolojiye öncülük eder yön verirdi. Şimdi bayrak Çin'e geçmiş gibi. Bu bizim için ne iyi nede kötü tabi. Bu ve alternatif teknolojilere bizim yakalamamız hatta geçmemiz lazım. Bir not 3g'ye 1990 yılında Japonya ilk defa geçmişti onun hakkını da yemeyelim.

  • Musty3535123 M kullanıcısına yanıt
    şidmiki çin üretimi replikalar orjinalinden daha iyi daha sağlam olmaya başladı :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.