Şimdi Ara

Bilim insanları, yapay Mars ve Ay toprağında sebze yetiştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hollanda’da bulunan Wageningen Araştırma Üniversitesi’nde görev yapan araştırmacılar, NASA tarafından geliştirilen yapay Mars ve Ay toprağında tarım ürünü yetiştirdi. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre gelecekte buralarda kurulması beklenen kolonilerde yaşayan insanlara yiyecek sağlamak ve söz konusu yerlerde yetişen ürünlerden tohum elde etmek mümkün görünüyor.



    Open Agriculture dergisinde yayınlanan rapora göre araştırmacılar, bahsi geçen toprak örneklerinde 10 değişik tarım ürünü yetiştirmeyi denemişler. Tere, roka, domates, turp, çavdar, kinoa, ıspanak, Frenk soğanı, bezelye ve pırasa yetiştirmeyi deneyen Wieger Wamelink ile meslektaşları, dokuz üründen yenilebilir mahsul ve tekrar kullanıma uygun tohum elde edebilmişler. Üretim aşamasında başarısız olunan tek sebze türünün ise ıspanak olduğu ifade ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Epic Store'un bu haftaki ücretsiz oyunları dağıtılmaya başladı



    Yapay toprakta yetişen sebzelerin Dünya koşullarında yetiştirilen ürünlerle kıyaslanamayacağının belirtildiği açıklamada, yapay Mars toprağından elde edilen rekoltenin Ay toprağına kıyasla daha yüksek olduğu belirtilmiş.





    Ekip lideri Wieger Wamelink yapmış olduğu açıklamalarda, “İleride kurulması planlanan kolonilerin bahsi geçen ürünleri sürdürülebilir ve kapalı bir zirai ekosistem içinde üretmesi yönünde önemli bir adım attık. Yapay Mars toprağında yetiştirdiğimiz ilk domateslerin kırmızıya dönmesini görmek harika bir tecrübeydi.” ifadelerini kullanmış.








  • Gırgır yapacak yorumcular nerede? Her bilimsel bir gelişmeye bir gırgır yapacak yorumcu çıkıyor da, hayret ediyorum bu duruma.

  • Marslı adlı filmde bu konu işlenmişti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Filmdeki gibi patatesi niye denememeişler acaba ayrıca ıspanaktansonunda kurtulmusuz oda sevindirici bir durum. :D mars topragının kızıl rengı demir oksit oranının yuksek olmasından dolayı denirdi hep, ıspanakta demir içeriyorsa daha verimli yetismesı gerekmıyormuydu

  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Bilim insanları, yapay Mars ve Ay toprağında sebze yetiştirdi

    Al hadi hepimize yetecek kadar getirdim.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    :))

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.