Şimdi Ara

Akıllı telefonlardaki kamera çıkıntısı ortadan kalkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Akıllı telefonlardaki kameralar gün geçtikçe daha da iyi hale geliyor. Ancak gelişmiş özelliklere sahip olmalarına rağmen cihazlarda kullanılan lensler hala çok kalın ve telefonun gövdesinden dışarıya doğru bir çıkıntı oluşmasına neden oluyor.

     

    Ayrıca Bkz.Huawei Enjoy 10'un tanıtım tarihi belli oldu
    Utah Üniversitesi'nden Amerikalı bilim adamları bu sorunu çözecek yeni bir tür optik lens geliştirdi. Yeni lens geleneksel lenslerden bin kat daha ince ve yüz kat daha hafif. Ayrıca günümüzde kullanılan lenslerin kalınlığı birkaç milimetre iken yeni lensin kalınlığı sadece birkaç mikron.

     


    İnsan saçından 20 kat ince


    Geliştirilen yeni lens, geleneksel kavisli lenslerin aksine düz ve her biri ışığı sensöre doğru büken çok sayıda mikro yapıdan oluşuyor. Bilim adamları, bu tür mikro yapıların geometrisini hesaplayabilen algoritmaların yanı sıra,yeni bir polimer türünün kullanıldığı bir üretim süreci geliştirdi.

     

    Yeni lensler insan saçından 20 kat daha ince. Akıllı telefonların daha estetik görünmesini sağlamasının yanında daha hafif gece görüş kameraları ve drone'ların üretilmesine olanak sağlayacak. Bilim insanları bu yeni lensin, normal lensler gibi camdan değil de plastikten yapılacağı için daha ucuza üretilebileceğini savunuyorlar.







  • Evet bu daha ucuza mal olabilir ama yeni teknoloji deyip bizden daha fazla para alacakları gerçeğini değiştirmiyor.

  • Telefon lensleri zaten plastik olduğundan bu yeni lensin daha pahalı olacağı kesin, hatta Huawei Leica ile ilk ortaklığa girdiğinde her üretilen 20 plastik lensten sadece 1'i Leica standartlarını geçebiliyor ve Leica logolu telefonlarda kullanılabiliyordu. Bu da %95 kayıp anlamına geliyordu. Ardından Huawei, Leica gözetiminde plastik lens üretimini geliştirerek daha üstün lensler ortaya çıkarmak zorunda kaldı :)

  • devrim beklemeyin, lensi koruyacak olan çerçeve yine kalın olacak. telefonlardaki en büyük donanım olan batarya dururken ihmal edilecek bir gelişme. yer kaplama manasında konuşuyorum. tabi ki önemli bir gelişme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 15 Ekim 2019; 13:8:23 >
  • Cikintiyi isteseler 10 yil once bile kaldirabilirlerdi! Nasil mi : Kasasini kalin yapin oldu bitti ! Hem batarya kapasitesi de artmis oluyor ...

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Adın gibi smartsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Insan gozu icin de kullanilabilir. Kontak Lenslerle zoom yapma ozelligi. Bu konuda halihazirfa ornekler var. Bu gelisme ile birlesirse 1 yil icinde bence devaza zoom lu akilli kontakt lesnler turetilebilir.

    Adim smart degil. Rastgele bir nick iste ...
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    J5 prime'de yok mesala,kasıtlı yapılıyor.

  • Hayırlısı be gülüm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunlar inceldikçe biz kalınlaşıyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çıkıntı olsa ne olur, olmasa ne olur telefon yine telefondur. Çıkıntılar çokta rahatsız etmiyor. Rahatsızlık verici olan fiyatları.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Detaylara fazla takılmayın gençler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.