Şimdi Ara

HarmonyOS, 2020'de beşinci büyük işletim sistemi haline gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Huawei, HarmonyOS adlı işletim sistemini geçtiğimiz Ağustos ayında Android'e alternatif olarak duyurmuştu. Daha sonrasında ise şirketin yeni işletim sistemini henüz akıllı telefonlarda kullanmayacağını öğrendik. Ancak gelecek yıl Huawei P40 ile kullanıma sunulabilir.

     

    Ayrıca Bkz.Mobil uygulama gelirleri üçüncü çeyrekte 21.9 milyar dolara yükseldi
    Counterpoint adlı araştırma şirketi, henüz yolun başında olan HarmonyOS'un  istatistiklerini analiz ederek gelecek yıl hangi seviyede olacağına dair bir tahminde bulundu. Hazırlanan rapora göre HarmonyOS, 2020'de yüzde 2'lik global pazar payıyla beşinci en büyük işletim sistemi haline gelebilir.
     

    2020'de telefonlarda görebiliriz


    Huawei'nin geliştirdiği mobil işletim sistemi bu yılın sonuna kadar Çin'de yüzde 0.1'lik pazar payına ulaşacak. HarmonyOS'un henüz Huawei’nin akıllı telefonlarında kullanılmadığını ve şirketin bu yıl yeni işletim sistemini çalıştıran bir akıllı telefon çıkarmayı planlamadığını tekrar hatırlatalım.
     
    Ancak, HarmonyOS önümüzdeki yıl Huawei marka akıllı telefonlarda yer almaya başlayabilir. Bu durumda Çinli şirket işletim sistemi pazarından pay kaparak, ilk beş üretici arasında kendine yer bulabilecek.
     
    Counterpoint'in raporuna göre pazar payının yüzde 39'unu elinde bulunduran Android işletim sistemi şu anda lider konumda. Hemen arkasından ise yüzde 35 pazar payına sahip Windows geliyor.

     

    Apple'ın iOS ve macOS işletim sistemleri yüzde 13.87 ve 5.92 pazar payıyla üçüncü ve dördüncü sıradalar. Pastadan sadece yüzde 0.77'lik bir dilim kapabilen Linux ise beşinci olabilmiş durumda. Ancak rapora göre, HarmonyOS önümüzdeki yıl beşinciliği Linux'un elinden alacak.







  • Kaç tane işletim sistemi var ki zaten :D
    5 kişinin yarıştığı yarışta 5. olmak gibi bişey bu.

  • Anca Çinde satar HarmonyOS lu telefonlar. İçinde facebook, twitter, instagram gibi uygulamaların olmadığı bir cep telefonunu çin dışındaki ülkelere satamazsınız.

  • Ölü doğdu, hiç bir halta yaramaz.

  • HarmonyOS uzun zamandır üzerinde çalışılan bir işletim sistemi. Bu sistem aslında elektronik eşyalarda nesnelerin interneti için geliştirildi. Arabalar, saatler, buzdolabı vb. aklınıza gelebilecek, işlemciye sahip tüm ürünlerde. Telefonlarda kullanılması da ABD ile yaşananlara bağlı olarak 2020'de şekillenecek. Zaten Çin'de google ürünleri kullanılmadığı için ilk etapta Çin'de görülmesi bekleniyor.
  • Huawei çıkaracağı telefonlara hem Android hem de HarmonyOS'u tüketicinin kolay bir şekilde yükleye bileceği bir sistem oluşturabilirse tanıtımı daha kolay olur. Tüketici istediği zama istediği işletim sistemini seçsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben zamanında yeni bir sisteme geçme hatasını Bada ile yaptım daha da yapmam şahsen. Android iyice gelişti ve oturdu. Gerisi malesef mantıksız. Tekeli kırıp gerçek bir alternatif olmak istiyorlarsa güven vermeliler.

  • Android 10 senedir var bu pazarda kurulu düzen yeni bir işletim sistemi piyasaya tam hakim olması için en az 5 sene bence gerekli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozansirinn kullanıcısına yanıt
    1.9 milyar telefonun 900 milyonunu sen üretiyorsan olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Linux diye bir OS yok. Linux bir çatı. Hadi Linux kullananları birleştirip liste yapıldı diyelim Android de Linux tabanlı. Server tarafında kullanımına girmedim bile. Nasıl Linux'u geçiyor iki günlük işletim sistemi?
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    giripte şunu yazayım dedim hislerime tercüman oldunuz
  • Rekabet yok ki normal

  • HarmonyOS'da facebook, twitter, instagram gibi uygulamaların olmayacağını kim söyledi peki? Benim bildiğim tıpkı Android'de olduğu gibi yüklenebilecek. Android telefonlara hangi uygulamalar yükleniyorsa HarmonyOS'a da yüklenebilecek. Android uygulamaları ile yüzde yüz uyumlu olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _RaGoN_

    HarmonyOS'da facebook, twitter, instagram gibi uygulamaların olmayacağını kim söyledi peki? Benim bildiğim tıpkı Android'de olduğu gibi yüklenebilecek. Android telefonlara hangi uygulamalar yükleniyorsa HarmonyOS'a da yüklenebilecek. Android uygulamaları ile yüzde yüz uyumlu olacak.
    HarmonyOS a batılı firmaların uygulama yazacağını cidden düşünüyor musun ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batılı firmalar uygulama yazmasın. Huawei, HarmonyOS'u uyumlu yapar. Zaten Huawei CEO'su bir ara apk yüklenebilecek falan diyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smnckgzr S kullanıcısına yanıt
    HarmonyOS aslinda Android tir. Bu rezalet aylar oncesi haber de olmustur ...

  • _RaGoN_ _ kullanıcısına yanıt
    Çünkü android altyapısı dhskkssl

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • içinde google olmayan sisteme 15000 lira verip sahip olmak.oldu peki , başka ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.