Şimdi Ara

Google Play'de simgelerini gizleyip, arka planda çalışarak reklam gösteren 15 uygulama tespit edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Play'de simgelerini gizleyip, arka planda çalışarak reklam gösteren 15 uygulama tespit edildi



    Uygulama veya oyunlara reklam kodu gömmek, geliştiricilerin ücretsiz veya ucuz uygulama sunabilmek için maliyetlerini dengelemelerinin en yaygın yoludur. Ancak bazen sadece reklam göstermekten başka bir işlevi olmayan uygulamalar da uygulama marketlerinde indirilmeyi bekleyebiliyor.



    Simgelerini gizliyorlar



    Avustralya merkezli SophosLabs'daki güvenlik araştırmacıları, son zamanlarda Android cihazlarda agresif bir şekilde reklam göstermenin dışında hiçbir şey yapmayan 15 uygulamayı ortaya çıkardı. Programlar, QR okuyuculardan resim düzenleme uygulamalarına kadar çeşitli adlara ve ürün tanımlarına sahip. Bu uygulamaları daha da sinsi yapan şey telefondan kaldırmayı zorlaştırmak için simgelerini gizlemeleridir. Hatta bazıları farklı isimler ve simgelerle, ayarlar menüsünde kendilerini kamufle ediyorlar.



    Örneğin Flash On Calls & Messages adındaki uygulama yüklendiğinde "Bu uygulama cihazınızla uyumlu değil!" yazan bir mesaj görüntülüyor ve ardından kullanıcıyı Google Haritalar'ın Play Store sayfasına yönlendirerek bu uygulamada problem olduğunu düşünmesine yol açıyor ve simgesini de gizleyen bu uygulama arka planda çalışarak reklam göstermeye devam ediyor.



    Google Play'de simgelerini gizleyip, arka planda çalışarak reklam gösteren 15 uygulama tespit edildi



    Baş araştırmacı Andrew Brandt sinir bozucu kötü amaçlı yazılımları nasıl bulacağınızı ve kaldıracağınızı şu şekilde açıkladı: "Yakın zamanda yüklediğiniz bir uygulamanın uygulama tepsisindeki simgesini gizlediğinden şüpheleniyorsanız, Ayarlar'a (dişli menüsü) ve ardından Uygulamalar ve Bildirimler'e dokunun. En son açılan uygulamalar bu sayfanın üstündeki listede görünür. Bu uygulamalardan herhangi biri genel Android simgesini (biraz yeşilimsi-mavi Android siluetine benzeyen) kullanıyorsa ve genel özellik adlarına sahipse ('Yedekle', 'Güncelle,' 'Zaman Dilimi Hizmeti') genel simgesine dokunun ve ardından ,Zorla Durdur’a ve ardından Kaldır’a dokunun. Gerçek bir sistem uygulamasında 'Kaldır' yerine 'Devre Dışı Bırak' adında bir düğme bulunur ve devre dışı bırakmanıza gerek kalmaz."



    Tespit edilen 15 kötü amaçlı uygulamanın Google Play'den kaldırıldığı ifade ediliyor. Bununla birlikte, Play Store istatistikleri bir araya geldiklerinde, dünya genelinde bu uygulamaların 1.3 milyondan fazla cihaza indirildiklerini ve yüklendiklerini ortaya koyuyor.




    Kaynak:https://news.sophos.com/en-us/2019/10/08/icon-hiding-android-adware-returns-to-the-play-market/



  • Android çöp deyince saldırıya geçiyorlar sonra. Bir işletim sisteminin resmi marketi böyle kullanıcıyı zarara uğratabilecek şeyler içeriyorsa çöptür. Bunun savunulacak hiç bir tarafı yoktur.

  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    araba arıza verdiği anda çöptür anında prese gönderilmelidir. Senin mantık.

  • artenis kullanıcısına yanıt
    Çok güzel örnekleme mantığı tebrikler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Apple da çöp o zaman.

    https://m.donanimhaber.com/apple-cinli-teknoloji-devi-tencent-e-kullanicilarin-tarama-verilerini-gonderiyor--115008

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kreat kullanıcısına yanıt
    Sizin verileri de 3.4.5. parti uygulamalar kişiler de çalıyor olabilir. Çin'e gerek yok tek başına google zaten yeter veriler için.
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Veri toplamayan şirket yok denecek kadar az. Tarayıcı üzerinde birkaç tane eklenti ile bir yere kadar önüne geçiyorum. Ben de sevmiyorum Google'ın sürekli veri toplamasını ama hizmetleri çoğu yerde sorunsuz çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Neticede biz bu uygulamaları internette herhangi bir sayfadan indirmiyoruz. Bkz. Windows programları. Bir uygulama mağazasından indiriyoruz. Kontrol edildikleri için de insanlar Google ismine güvenerek, uygulamaya da güven duyuyor. Ayrıca bahsi geçen uygulamalar üzerinden Google da gelir elde ediyor. (Evet. Ücretsiz uygulamalardan bile.)

  • kreat kullanıcısına yanıt
    Eklentilerin isimlerini söyler misiniz yükleyelim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    böyle yoruma saldırmamak elde değil.

  • cngiz kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Daha fazla reklam gösterimi işine bile geliyor. Hayır o kadar yapay zekası var çalışanı var. Apple Storedan daha iyi de olabilir buna hiç şüphem yok ancak bunun için bir şey yapmıyor. Harekete geçmiyor. Neden yapılmıyor neden tek tek denetimden geçmiyor uygulamalar? Hadi ilk zamanlarda hızlıca uygulama olsun dersin ama şimdilerde bu şekilde yaparak yanlış politika izliyor.

    İnsanlar bunu anlamıyor. Android iyi olabilir ancak mağaza gerçekten çöplük. Kalite yok standart yok. Google da her yıl android arayüzünü bir eski bir yeni yama yapıp duruyor onun da bir standardı yok. Samsung arayüzünün bile belli bir çizgisi var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TUFFGONG

    Eklentilerin isimlerini söyler misiniz yükleyelim
    Ghostery, Ublock Origin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google boyle her onune gelen uygulamalari markete koymamali artik yil 2019 olmus hala guvenlik sorunlari.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Büyük oranda herkes kendi güvenliğinden sorumlu. Teknolojiyi doğru kullanmayı öğrenmek gerekiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu da onun laciverti...
    Apple, Çinli teknoloji devi Tencent'e kullanıcıların tarama verilerini gönderiyor. https://www.donanimhaber.com/apple-cinli-teknoloji-devi-tencent-e-kullanicilarin-tarama-verilerini-gonderiyor--115008

  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Aynen reis çöp ya ne android ne ki oyle saçma spaak bir şey zaten birçok telefonda varsa nolmus yani çöp çöp başka bir şey değil milyar dolarlık yatırımlar olsa nolur baksana açık varmış çöp olum bu sistem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.