Şimdi Ara

Nanokompozit 'elektrikli yapıştırıcı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nanokompozit 'elektrikli yapıştırıcı'



    Akıllı telefonunuzu açmayı düşünecek olsaydınız, minyatür şehir gibi bir devre kartına yerleştirilmiş bir dizi elektronik çip ve bir çok bileşen görürdünüz. Her bir bileşen, bazıları insan saçından geniş olmayan daha küçük parçalar içerebilir. Çoğu zaman bileşenleri almak ve bunları kesin konfigürasyonlara yerleştirmek için tasarlanmış robotlu tutucularla birleştirilir.



    Ayrıca Bkz.Apple Arcade'e 5 yeni oyun eklendi



    Devre kartları daha küçük bileşenlerle doluyken, robotik kolların bu nesneleri idare etme kabiliyetleri bir sınıra yaklaşıyor. Dolayısıyla, sadece varolan robotik kıskaçları ve vakum sistemlerini küçültmek yerine, özel bir al ve yerleştir çözümü gerekiyordu.



    Eski bir MIT doktora ve makine mühendisliği doçenti John Hart'ın laboratuarında çalışan araştırma bilimcisi Sanha Kim ve çalışma arkadaşları 20 nanometre genişliğindeki nesneleri alabilen ve aşağı indirebilen minik bir "elektrikli yapıştırıcı" geliştirdiler.



    Nanokompozit 'elektrikli yapıştırıcı'



    Yukarıdaki fotoğrafta her biri 5 mikrometre çapında ve ayrı ayrı toplanmış, "elektronik yapıştırıcı" kullanılarak yerleştirilmiş bir silikondioksit parçacıkları modelinin optik mikroskop görüntüsünü görüyoruz.



    Küçük bir voltaj uygulandığında, karbon nanotüpler geçici olarak yüklenir ve bu da bir dakika parçacık çekebilecek elektriksel çekim karıncalanmalarını oluşturur. Gerilimi kapatarak, damganın “yapışkanlığı” ortadan kalkar ve nesneyi istenen yere bırakmasını sağlar.



    Hart, damgalama tekniğinin, örneğin daha küçük bilgisayar çiplerine daha fazla eleman yerleştirmek için mikro ve nano ölçekli özellikleri basmak için bir üretim ayarına ölçeklendirilebileceğini söylüyor. Bu teknik, yapay dokular için hücreler gibi diğer küçük, karmaşık özellikleri modellemek için de kullanılabilir. 




    Kaynak:https://scitechdaily.com/nanocomposite-electroadhesive-stamp-picks-up-and-puts-down-microscopic-structures/



  • İşlemcilerdeki yeni Nm yarışının temeline bakıyor olabiliriz şu an..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerim5100

    İşlemcilerdeki yeni Nm yarışının temeline bakıyor olabiliriz şu an..
    Sen çok yanlış gelmişsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazywinner3

    Sen çok yanlış gelmişsin

    Alıntıları Göster
    Eee napacaklar bununla elektrik kablosu mu yapıştıracaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerim5100

    Eee napacaklar bununla elektrik kablosu mu yapıştıracaklar

    Alıntıları Göster
    Haberde yazıyor zaten. Devre kartı üzerindeki direnç ve kondansatör gibi elemanları devre kartına koyan robot belli bir büyüklükte elemanları alabildiğinden şu an elemanlar yeterince küçültülemiyor. Bu gelişme daha küçük elemanları taşıma imkanı verdiği için devre kartı üzerindeki elemanları küçültme imkanı sağlıyor. İşlemcide zaten taşımalık veya yapıştırmalık bir şey yok, fotolitografi ile yapılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.