Şimdi Ara

Dünyanın en küçük tam kare aynasız fotoğraf makinası satışa çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Üst seviye fotoğraf makinası sınıfının önemli isimlerinden birisi olan Sigma, 'fortissimo pianissimo' olarak isimlendirdiği dünyanın en küçük tam kare aynasız fotoğraf makinasını satışa sunuyor.


    Sigma fp özellikleri ve fiyatı


    Sigma fp yani Fortissimo pianissimo yakın anlamıyla Çok Gürültülü ve Çok Sade demek. Yani ilklere sahne olması nedeniyle piyasada ses getirirken tasarımıyla da oldukça sade bir çizgi izliyor. Dünyanın en küçük tam kare aynasız fotoğraf makinası olması sunun işareti.


    Ayrıca Bkz.Disney’den milyar dolarlık Örümcek Adam hamlesi

    24.6MP çözünürlüğünde BSI-CMOS sensör barındıran makine geleneksel bir Bayer filtresi kullanıyor. Otomatik odaklama sistemi kontrast tabanlı olduğu için -5EV seviyesine inebiliyor. 100-25600 olan ISO aralığı 6-102400 aralığına kadar genişletilebiliyor.


    Sensör tamamen elektronik deklanşöre bağlı ve Eye otomatik odaklamayı destekliyor. Ayrıca HDR desteği de mevcut. Sürekli çekimde 18fps desteklense de en fazla 12 kare yakalanabiliyor. 14-bit DNG desteği sunan kamera 12-bit UHD 4K/24p DNG video kaydı yapabiliyor. Sigma Photo Pro yazılımı ile DNG dosyaları düzenlenebiliyor.


     

    113 x 70 x 45mm boyutlarında ve 370 gram ağırlığında olan gövde L-mount lensler ile uyumlu. Dış ortamlarda kullanım için gövde suya dayanıklı hale getirilmiş. 3.2 inçlik 2.1 milyon noktalı dokunmatik ekran ihtiyaç duyulan tüm kontrolleri sunuyor.


    Kompakt gövde üzerinde HDMI, flaş yuvası, mikrofon, USB 3.1 girişi, uzak deklanşör için giriş ve ekstra mikrofon için bir giriş sığdırılmış. Ayrıca ısınmaların önüne geçmek için bir ısı dağıtıcı da yer alıyor.


    Kamera farklı filtrelerle sahnelerin daha canlı hale gelmesini sağlıyor. Ayrıca Cinemagraph adı verilen ve GIF benzeri olarak tanımlanan bir hareketli resim modu da doğrudan kamera içerisinde kullanılabiliyor. Sigma fp sadece gövde için 1900$ fiyat etiketi belirlenmiş. Satışlar kısa süre içerisinde başlayacak.


     



  • Bunun yerine video çekmek için Blackmagic Cinema Camera 4K alınır daha iyi

  • o da 370g değil mi :) video çekmese de olurmuş aslında. Tam kare küçük cihaz yeterince cezbedici

  • Eksi butonu niye yok ya lazım oluyor arada
  • Harbiden hafifmiş... Ama cebinizdeki paranın ağırlığı hafifliyor.

  • uçak zımbırtılara takmak için mantıklı olabilir.

  • bu makina video odaklı çıksaydı dediğin doğru ama cihaz o niyetle çıkmış gibi görünmüyor, güncel video özellikli gövdelerin üstünde image sabitleme teknolojisi oluyor, panasonic gh5s dışında ki o da bu gövde de en çok eleştirilen konu, normal gh5 te varken buna niye koymamışlar kimse anlamadı zaten. canon da koymuyor ama canon zaten bir sürü şey koymuyor, mark3 ten sonra video çekecekseniz gidin C serisi gövde alın diyor o, gerçi yeni çıkacak eos r pro gövdeye canonun da artık optik sabitleme koyacağı konuşuluyor, nikon bile z6-z7 de kullanmaya başladı bunu ki kullanıcı artık istiyor bu teknolojiyi.

    neyse bu gövde güzel ama, önüne küçük bir pancake lens ile tam bir sokak makinası olur bundan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kakarikikiri -- 13 Ekim 2019; 12:55:7 >
  • kakarikikiri K kullanıcısına yanıt
    Açıkcası bu tarz kompakt makinelerde en sevmediğim şey sensörlerinin hızlı ısınıp wb dengesini bozması.

    Onun haricinde güzel olabilir bir şey diyemem sigma 6K sını tanıtmıştı ama sadece tanıtımda kaldı. Tekrar ediyorum amaç video çekmekse çok gereksiz ama alayım foto çekeyim sürekli çekim yapmıcam kafasında bir cihaz için ideal gibi duruyor.

    Bu kafa içinde fiyat pahalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerine? MFT sensör ile tam kare sensörü kıyas yapmak, tuhaf. Biraz bilgi sahibi olup yorum yazsak daha iyi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.