Şimdi Ara

Nobel ödüllü astrofizikçi; insanoğlunun uzaya asla koloni kuramayacağını iddia etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
2.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz salı günü, Michel Mayor adlı bilim insanı, yaptığı çalışmalar ve bilime olan katkıları sebebiyle Nobel Ödülü'ne layık görülmüştü. Çarşamba günü yaptığı açıklamalarda ise birçok bilim insanının umutlarını suya düşürmüş gibi görünüyor.



    Michel Mayor yaptığı açıklamalarda insanoğlunun güneş dışı gezegenlere yani öte gezegenlere asla koloni kuramayacağını ve güneş dışı gezegenlere göç edemeyeceğimizi belirtti.



    Gezegenler arası mesafe





    Mayor'e göre bu durumun ana sebebini gezegenler arası mesafe oluşturuyor çünkü en iyimser yaklaşımlarda bile görece olarak ''çok uzak olmayan'' yaşanabilir gezegenler birkaç düzine ışık yılı uzaklıkta bulunuyor. Bu da bugün sahip olduğumuz araçlar ile yüz milyonlarca güne tekabül ediyor.



    Mayor ayrıca dünyada hayatın olmadığı bir durumda, yaşanabilir gezegenlere göç etme fikirlerinin hepsini karartmak istediğini belirtiyor. Mayore'e göre bu fikirlerin hepsi çılgınca ve mantık dışı fikirler.



    Ayrıca Bkz.CRISPR ile serviks kanseri tedavi edildi



    Mayor ayrıca gezegenimize iyi bakmamız gerektiğini, dünyanın hala çok güzel ve yaşanabilir olduğunu söyledi.



     








  • Er yada geç öğrenecekler zaten ama genede denemek istiyorlar . Allahıma şükürler olsun o kadar düzenli bir sistem yaratmışki insanoğlu ne yaparsa yapsın vardığı sonuç gene Yüce Allahımın yarattığıdır.

  • Başlığa bak içeriğe bak

  • Günümüz teknolojisiyle mümkün olmadığından bahsetmiş anladığım kadarıyla. Bunun farkındayız hepimiz zaten. Ama geleceğin bizlere neler göstereceğini de kimse bilemez. Bilim insanlığının en önemli noktalarından birisi imkansız görüneni mümkün kılmaya çalışmaktır. Yaşlılığına veriyorum boş konuşmuş biraz.

  • HeavenForce77 kullanıcısına yanıt
    Eski zamanlarda sorsak bilgisayara Internet'e de imkansız denirdi ama Allah'ıma şükürler olsun ki gene de denemişler.

  • HeavenForce77 kullanıcısına yanıt
    Ne alakasi var...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akla bak, insan oğlunun yapamayacağı tek şey hayal kuramadığı kadardır

  • Mesafeyi niye dert ediyorsun, atladın bir solucan diliğine hop çıkardı seni otaraftan gardaşım bu kadar basit, sıkıntı ettiğin şeye bak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerin altına daha inemedik ki; üstüne çıkalım. Dünyayı bir karpuz olarak düşünün. Bu karpuza bir toplu iğnenin başı girecek kadar delik açın. İşte inebildiğimiz mesafe bu kadar. Sınırlar var. Evrenin büyüklüğünde bile yanılma payı milyar ışık yılı mesafe??? Evrenden sonra ya milyarlarca evren daha varsa? Bu milyarlarca evren beraber bir evren galaksisi oluşturuyorsa? Bu evren galaksilerinden de milyarlarca varsa???

    Bu nasıl varsayım demeyin. Bilim ilk zamanlar sadece güneş sistemini var zannediyordu. Yıldızların her birinide güneşin etrafında dönen gezegenler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ziromen

    Mesafeyi niye dert ediyorsun, atladın bir solucan diliğine hop çıkardı seni otaraftan gardaşım bu kadar basit, sıkıntı ettiğin şeye bak.
    çözüm bu evet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LKLC

    Günümüz teknolojisiyle mümkün olmadığından bahsetmiş anladığım kadarıyla. Bunun farkındayız hepimiz zaten. Ama geleceğin bizlere neler göstereceğini de kimse bilemez. Bilim insanlığının en önemli noktalarından birisi imkansız görüneni mümkün kılmaya çalışmaktır. Yaşlılığına veriyorum boş konuşmuş biraz.
    quote:

    "If we are talking about exoplanets, things should be clear: we will not migrate there," Mayor told AFP near Madrid on the sidelines of a conference when asked about the possibility of humans moving to other planets.

    "These planets are much, much too far away. Even in the very optimistic case of a livable planet that is not too far, say a few dozen light years, which is not a lot, it's in the neighbourhood, the time to go there is considerable," he added.

    "We are talking about hundreds of millions of days using the means we have available today. We must take care of our planet, it is very beautiful and still absolutely liveable."

    The 77-year-old said he felt the need to "kill all the statements that say 'OK, we will go to a liveable planet if one day life is not possible on earth'."

    "It's completely crazy," he added.


    Günümüz teknolojisiyle mümkün olmadığını kastetseydi, bunu yapamayız derdi. Adam gidemeyeceğiz/will not diyor. Söylediğin gibi zaten hepimiz bunun farkında olduğumuz için, bunu söylemeyi gerekli görmezdi.

    Açıkça gelecekte de yapamayacağız diyor. Adam özellikle diyor ki " "bi gün dünyada yaşamak imkânsız hale gelirse, biz de gider yaşanabilir olan başka bir gezegende yaşarız" gibi ifadelerin komple bitmesi lazım" ". Öyle bi şey hiç olmayacak, o yüzden şu an bulunduğumuz gezegene iyi bakmamız lazım diyor.

    Ayrıca sen kimsin arkadaş, ne sıfatla böyle atıp tutuyosun? Nobel ödülü almış dünya çapındaki bir fizikçiye "yaşlılığına veriyorum boş konuşmuş" diyor ya Yok bilim şudur yok bilim budur. Sen kimsin bilim adına konuşuyosun?

    Şu DH'deki insanların cahil cesaretine bayılıyorum ya. Şu forum Dunning-Kruger etkisinin en fazla görülebileceği ortamlardan biri. Herkes kendini tüm alanlarda otorite görüyor.
    https://phys.org/news/2019-10-humans-migrate-planets-nobel-winner.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E184FE49 -- 11 Ekim 2019; 14:33:9 >




  • Yanlış kişiyi alıntıladın heralde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "We are talking about hundreds of millions of days using the means we have available today."

    bugünkü teknolojilerimizden bahsediyor.

    "kill all the statements that say 'OK, we will go to a liveable planet if one day life is not possible on earth'."

    Dünya'yı umursamayanlar için söylenmiş bu da. Exoplanet keşfi konusunda Nobel alması bir şeyi değiştirmiyor. 500 yıl sonra neler olacağını tahmin edemez bunu kendisi de biliyor sonuçta. Ama bu gidişle 500 yıl sonrasını zaten göremeyeceğiz. Dolayısıyla diğer gezegenleri düşünmek yerine önce kendi Dünya'mıza iyi bakalıma getirmiş. Klasik sözler. Burada anlamayacak bir şey yok.

    Tekrar ediyorum 500 yıl sonra, 1000 yıl sonra neler olacağını kimse tahmin edemez. Nobel ödülü almış olması bir şey değiştirmiyor.

  • LKLC kullanıcısına yanıt
    dünyada bulunun materyallerle bu imkamsız gibi bişey ha dersin ve ucuza anti madde ve motorunu yaptım evrenin dışına bile çıkarsın adam sonuna kadar haklı diger bilim adamlarının şöle yaparız böle yaparızları ancak teoride ibaret ve olumsuzlukların bahsedilmiyor hiç konu teknoloji diğil enerji

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LKLC

    "We are talking about hundreds of millions of days using the means we have available today."

    bugünkü teknolojilerimizden bahsediyor.

    "kill all the statements that say 'OK, we will go to a liveable planet if one day life is not possible on earth'."

    Dünya'yı umursamayanlar için söylenmiş bu da. Exoplanet keşfi konusunda Nobel alması bir şeyi değiştirmiyor. 500 yıl sonra neler olacağını tahmin edemez bunu kendisi de biliyor sonuçta. Ama bu gidişle 500 yıl sonrasını zaten göremeyeceğiz. Dolayısıyla diğer gezegenleri düşünmek yerine önce kendi Dünya'mıza iyi bakalıma getirmiş. Klasik sözler. Burada anlamayacak bir şey yok.

    Tekrar ediyorum 500 yıl sonra, 1000 yıl sonra neler olacağını kimse tahmin edemez. Nobel ödülü almış olması bir şey değiştirmiyor.
    "bugünkü teknolojilerimizden bahsediyor"

    Cümlesini bağlamından koparıp yazmışsın, o alıntıların geri kalanı ve verdiğim kaynağı oku. Ya bilerek çarptırmaya çalışıyosun ya da ingilizcen berbat. Orada mesafenin ne kadar fazla olduğunu belirtmek için bunu söylüyor, dikkat çekmek istediği nokta mesafenin büyüklüğü, teknolojinin küçüklüğü değil.


    "Dünya'yı umursamayanlar için söylenmiş bu da."

    Bunu nereden çıkardın? Adamın bunu spesifik bir gruba yönelik söylediğini belirten hiçbir ifade geçmiyor kaynakta. Bunu kaynakta geçen "diğer gezegenlerde yaşamamız mümkün mü" sorusuna cevap olarak söylüyor.

    "Exoplanet keşfi konusunda Nobel alması bir şeyi değiştirmiyor."

    Bu konuda yanılıyor olsa da, olmasa da, bunu bilebilecek insan sen değilsin. Tekrar soruyorum, kimsin sen? Akademisyen misin? Astrofizik konusunda formal eğitim almış birisi misin? Yanıldığını bilmen için ihtiyacın olan donanıma sahip misin? Bunu cevaplayabilmen için adamın bu önermeyi sunmasının ardındaki nedenleri bilmen, ve onları çürütebilecek Astrofizik donanımına sahip olman gerekir. Tahmin ediyorum ki sen bu iki koşulu da karşılamıyorsun.

    "500 yıl sonra neler olacağını tahmin edemez bunu kendisi de biliyor sonuçta."

    Yeniden belirtiyorum, bu adamın neyi tahmin edebileceğini veya neyi edemeyeceğini bilmen için, bu adamın yanıldığını bilmeni sağlayabilecek donanıma sahip olman gerekir. Sanıyorum ki Astrofizik konusunda direkt veya dolaylı olarak hiçbir formal eğitime sahip değilsin. Kısacası sallıyorsun.

    "Ama bu gidişle 500 yıl sonrasını zaten göremeyeceğiz."

    Nereden biliyosun?

    "Dolayısıyla diğer gezegenleri düşünmek yerine önce kendi Dünya'mıza iyi bakalıma getirmiş. Klasik sözler. Burada anlamayacak bir şey yok."

    Anlamamışsın işte?

    "Tekrar ediyorum 500 yıl sonra, 1000 yıl sonra neler olacağını kimse tahmin edemez."

    Nereden biliyorsun?

    "Nobel ödülü almış olması bir şey değiştirmiyor."





  • Evet bir gün bu dünyayı terk edeceğiz istesekte istemesekte bu bir gerçek. Çünkü bu dünyaya imtihan için geldin azcık oyalanıp ebedi ahirete gideceğiz.

  • Bi yerden 5-10 kilo anti madde bulursak evreni istilaya bile çıkarız evrenin yarısı anti madde deniliyor acaba anti madde bir astroid yokmudur yakalasak :D kabul ediyorum şaçma oldu

  • çok hızlı araçlar lazım ve o hızlara ulaşacak teknoloji dünyada var olan elementlerle ışık hızlarına veya yakınana çıkmak imkansız olacak iş var olmayacak iş var

  • Nobel Ödülünü gözünüzde fazla büyütmeyin. Orhan Pamuk'ta Nobel Ödülü aldı. Edebiyatçı ya da yazar mıdır, değildir. Nasıl aldı hepimize iftira atarak.

  • en yakın solucan deliği nerede ve nereye çıkıyor. ya bir yıldızın çekirdeğine bizi atarsa

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.