Şimdi Ara

Apple ilk 5G modemini bir Türk’e emanet etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Özellikle modem teknolojileri konusunda son dönemin en çalkantılı olaylarını yaşayan firma Apple diyebiliriz. Intel ile yaptığı ortaklığın ardından Qualcomm ile arasının bozulması, iki yıl süren patent davaları sonucunda yeniden Qualcomm ile anlaşması ve sonrasında Intel’in modem birimini satın alması teknoloji dünyasını şaşırtmıştı. Firma şimdi bir yol haritası oluşturmuş gibi görünüyor.


    Planlar büyük


    Apple’ın bileşen tedarikçilerine bağımsız kalmak istemediğini hepimiz biliyoruz. İlk etapta birden fazla tedarikçi ile çalışma stratejisini uygulayan Apple ikinci etapta ise bileşeni kendisi geliştirmeye çalışıyor. A serisi yonga setleri bu stratejinin ürünüydü.


    Apple’ın çok önem verdiği diğer bir konu ise iletişim teknolojilerine hâkim olmak. Bu sayede hem bağımlılıktan kurtulacak hem de iletişim standartlarını kendisi belirleyebilecek. Diğer türlü tedarikçilerin geliştirdiği teknolojileri kabullenmek zorunda kalıyor.


    Ayrıca Bkz.Samsung internet tarayıcısı yeni özellikler kazandı

    Bu stratejinin ürünü ise Intel modem biriminin satın alınması oldu. Teknolojileri bünyesine geçirdikten sonra Apple kendi modemini geliştirmek kolları sıvadı. Ünlü analiz uzmanı Ming-chi Kuo’ya göre Apple en geç 2022 yılında modem ürününü ortaya çıkarmak istiyor. Bunun için agresif bir strateji belirlemiş durumda. Gelecek sene ise bu modemin testlerine başlanacağı düşünüyor.


    Kaynaklar Apple’ın ilk etapta bağımsız bir modem ürünü ortaya koyacağı ifade ediliyor. 2023 yılında ise A serisi yonga setlerine entegre edilmeye başlanacak. Apple’ın 5G teknolojisine de yer vereceği ifade ediliyor. Elbette bu süreç içerisinde yetkili iletişim makamlarından onay alınması da gerekiyor.


     

    Apple’ın planlarını Intel XMM 8160 modem teknolojileri üzerinden yürüttüğü ifade ediliyor. 5G modem geliştirmeleri ise Türk mühendis Esin Terzioğlu’na emanet edildi. Son olarak Qualcomm’da başkan yardımcılığı yapan Terzioğlu iki yıl önce Apple’a transfer olmuş ve yonga seti bölümünün başına geçmişti.


    Bazı uzmanlar Apple’ın şartları çok zorlaması gerektiğine inanıyor. Aksi takdirde ilk modem ürününün 2023 veya sonrasına da kalabileceği düşünülüyor. Muhtemelen gelecek yıl sonlarına doğru bazı aşamalar netleşecektir.


     







  • Temelleri Intel olan ( pardon tekonoloji hirsizligi ile aslinda Apple goz yuman esas patentleri vs Qualcomm a ait olan yani meshur Snapdragon islemcilerin sahibi :) ) ama Qualcomm dan araklanmis ve haberdeki Turk ise sadece uzerinde gelistirmeler yapacak olmasi ile bir Turk e nasil neyi emat ettikleri de dusundurucu ...


    Keske bu Turk sil bastan yapsaymis :) . Pardon bu isler oyle tek kisi ile olmuyor :) ...
  • kobay olmaya hazır mısın !?
  • MilliRuhMilliHeyecan daha ne olsun.
  • Alper'in abisi mi bu?
  • Beyefendinin eğitim geçmişi. Keşke Türkiye'de de böyle bir üniveriste olsa. ODTÜ var ama maalesef uluslararasıalanda pek göremedim.
    Apple ilk 5G modemini bir Türk’e emanet etti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rachsuchtig -- 11 Ekim 2019; 14:42:43 >
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Adam erkek aga
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Adam erkek aga
    LinkedIn'de profil resmi yoktu. Google'da aratirken de hep aynı isimde farklı kadınların fotoğrafları çıktı. O yüzden kadın olarak kalmış aklımda ediliyorum. Uyardığını için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rachsuchtig

    LinkedIn'de profil resmi yoktu. Google'da aratirken de hep aynı isimde farklı kadınların fotoğrafları çıktı. O yüzden kadın olarak kalmış aklımda ediliyorum. Uyardığını için teşekkürler

    Alıntıları Göster
    Hahahah ben de ilk kadın sandım zaten, acaba isim mi kalmadı da Esin koydular oğullarının adını :)
  • Huawei bildiğim kadarıyla Kirin 990'a 5G modemi entegre etti. Apple bunun için neden 2023 yılına kadar bekliyor onu anlamadım.
  • Bu yaptırım seslerinin çıktığı döneme denk gelmesi baya kötü olmuş. Umarım anlaşmadan vazgeçilmez.
  • apple birşey yapmadan bu piyasada ilerleme olmuyor malesef, 5g teknolojisi apple ile birlikte hayatımızda konuşulmaya başlanacak
  • Adam Stanford görmüş. Bize halt yemek düşer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angel of the Lord

    Huawei bildiğim kadarıyla Kirin 990'a 5G modemi entegre etti. Apple bunun için neden 2023 yılına kadar bekliyor onu anlamadım.
    Huawei'nin asıl işi altyapı sistemleri olduğu için şuan dünyada en ileri seviyede olan marka şuan, özellikle 5G konusunda diğerlerinden baya baya önde diye biliyorum, Apple kendi işletim sistemi olduğu için bu kadar ön planda aynı modeller ve donanımlar ile android sistemli telefonlar yapsaydı bu kadar ön planda olamazdı.
  • Irmağının akışına ölürüm.
  • FreeRun kullanıcısına yanıt
    Hırsız applle mı? Çok komiksin!
  • Ülke kimlik kartına mi bakmışlar? Adamı eğitimi ve iş tecrübesi için almışlar. Milliyeti için değil.
  • Esin Hanım diyecekken tebrikler Esin Bey.
  • Olaya bak. Apple Qualcomm kadar olamayan Intel'den modem tedariğine başlıyor. Intel'den aldığı verileri Qualcomm ile paylaşıyor. Intel Qualcomm'dan davacı oluyor. Apple Intel'den modem tedariğinden vazgeçiyor. Intel ortada kalıyor. Apple "hadi hadi, elinde kalmasın, ben alayım" diye teknolojiyi tere yağından kıl çekermiş gibi alıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.