Şimdi Ara

SpaceX, onlarca yeni Starlink uydusunu uzaya fırlatmaya hazırlanıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SpaceX, onlarca yeni Starlink uydusunu uzaya fırlatmaya hazırlanıyor



    Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX, Starlink internet projesinde önemli bir kilometre taşını geride bırakmaya hazırlanıyor. Şirketin yaptığı açıklamalara göre önümüzdeki bir ay içerisinde tam 120 yeni internet uydusu uzaya fırlatılacak. SpaceX böylece yörüngedeki uydu sayısını 180'e çıkarmayı planlıyor.



    120 yeni uydunun iki farklı görevle (Starlink 2 ve Starlink 3) yörüngeye taşınacağı söylendi. Starlink 2 misyonu herhangi bir aksaklık yaşanmazsa önümüzdeki hafta Perşembe günü (17 Ekim) kalkışa geçecek. Starlink 3'ün ise 4 Kasım'da fırlatılacağı belirtilmiş. Her iki görevde de Falcon 9 roketleri kullanılacak.



    Ayrıca Bkz.ABD'li şirket 'uzaydan interneti' test etti: 400 mbit hız, 32 ms gecikme



    SpaceX ilk Starlink prototip uydularını geçtiğimiz mayıs ayında uzaya göndermişti. Eylül ayında Starlink projesinin geleceğiyle ilgili bazı açıklamalar yapan SpaceX başkanı Gwynne Shotwell, önümüzdeki yıl tam 24 farklı Starlink misyonu planladıklarını söyledi. Her bir görevde 60 uydunun fırlatılacağı düşünülüyor. Yani SpaceX'in sadece 2020 yılı içerisinde tam 1500 Starlink uydusunu yörüngeye yerleştirme ihtimali var.



    SpaceX, onlarca yeni Starlink uydusunu uzaya fırlatmaya hazırlanıyor



    Gwynne Shotwell'in ifadelerine göre SpaceX, uzaydaki uydu sayısını 400'e çıkardığında Starlink'i kısıtlı olarak resmen servise açmayı planlıyor. İlk testlerin Kuzey Amerika bölgesinde yapılacağı belirtilmişti. Shotwell ayrıca önümüzdeki altı aylık süreçte 400 uyduluk ağın tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Yani 2020'nin başları gibi Starlink konusunda ilginç gelişmeler yaşanabilir.



    Starlink gelirleri Mars'a gidecek



    Starlink projesinde büyük potansiyel gören SpaceX CEO'su Elon Musk, bu projeden elde edeceği kazançları nihai hedefi olan Mars projelerine yatıracak. 2025 yılına kadar dünya genelinde tam 40 milyon Starlink abonesine ulaşmayı hedefleyen Musk, projeden yaklaşık 30 milyar dolarlık bir gelir elde etmeyi bekliyor.



    Mayıs ayındaki ilk Starlink görevinin ardından bazı açıklamalar yapan Musk,"Starlink projesiyle birlikte internet bağlantısı olmayan bölgelere uygun fiyatlı bağlantı götürme imkanımız olacak. Starlink ayrıca hali hazırda internete erişebilen bölgerde de rekabetçi internet seçenekleri sunacak." şeklinde konuşmuştu.




    Kaynak:https://www.teslarati.com/spacex-starlink-1500-satellites-24-launches-2020/



  • Bu projeyi hazır ettiğinde ve şimdiden söyledikleri hız ve pingleri gerçekten verebilrise dünyanın en yüksek karlı şirketine dönüşecek SpaceX. Apple falan hepsi geride kalır(Şirket değeri) eğer vaat ettiklerini başarırsa.

  • Uzay tam bir çöplük hâline gelecek bu elen musk yüzünden. Millet sanıyor ki starlink ile telefondan direk bu uydulara bağlanıp internet alacak alırsınız:D

  • bunlar, uzaydan projeksiyonla ;
    isa musa geldi ayağına,
    Suriyedeki savaşa gönüllü katılımları artıracak !!!

  • çok güzel bir proje.

  • Bu kadar çok uydu yollamanın bir dönüşü olacaktır.

  • Ping değerini merak ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ussuz

    Uzay tam bir çöplük hâline gelecek bu elen musk yüzünden. Millet sanıyor ki starlink ile telefondan direk bu uydulara bağlanıp internet alacak alırsınız:D
    elen değil elon diye yazılıyor. ilan diye de okunuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProjectMan

    bunlar, uzaydan projeksiyonla ;
    isa musa geldi ayağına,
    Suriyedeki savaşa gönüllü katılımları artıracak !!!
    kafalar pırıl pırıl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AribyAriana kullanıcısına yanıt
    bende hem ping değerini merak ediyorum, hemde 1 adet starlink uydusu aynı anda kaç kişiye internet verebiliyor bunu merak ediyorum. Mesela istanbulun nüfusu 15 milyon, bu 15 milyon aynı anda starlink'ten internet hizmeti alabilecek mi ?

  • Dertlenen şirketleri görebiliyorum milleti yıllarca sömurdüler

    Piyasa karışacak

  • Harf hatası olmuş takılmayın buna içerik daha önemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sevindim Elon reis adına.Buradan temiz güzel gelir kapısı elde edecekler.Zaten uyduları bile kendileri gönderdiklerinden tüm masraflar kendisine ait.
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    sen bir e-devlet sayfasına bak,
    belki askerlik çağrın gelmiştir.
  • Elon Musk yakında dünyayı ele geçirecek. Hepimizi Marsa sürecek ve köle olarak çalıştıracak Marsa kendi için yaşanabilir bir gezegene dönüştürebilmesi için sonra alın dünyanızı ne yaparsanız yapın diyecek. :D

  • Harbiden...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.