Şimdi Ara

MIT, enjekte edilen ilaçların, oral yolla alınmasını sağlayan kapsül geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Kabul edelim ki, iğne yaptırmaktan kimse hoşlanmaz. Verdiği fiziksel acı ve psikolojik gerilim, iğne yaptırmayı küçük yaşlardan başlayarak fobi haline de getirebiliyor. Ancak artık enjeksiyon yoluyla alınması gereken ilaçların, iğne vurdurmaya gerek kalmadan hap gibi alınabileceği dönem yaklaşıyor.



    Ayrıca Bkz.Sony, PS4 oyun konsolunda yer alan Facebook desteğini sonlandırıyor



    İğne yaptırmak tarih olabilir



    Bazı ilaçların, oral yolla ağızdan alınması uygun değildir. Çünkü bu ilaçlar kan dolaşımınıza karışmadan önce sindirim sisteminiz tarafından parçalanarak etkisini kaybedebilir. Bu nedenle iğne yoluyla direk kan dolaşımına enjekte edilmesi gerekir. Ancak MIT bilim insanları, özellikle insülin iğnesi gibi düzenli olarak enjeksiyon yapan hastalar için, yeni bir kapsül geliştirdi.





    Danimarka merkezli ilaç şirketi Novo Nordisk ile birlikte geliştirilen bu kapsül, insülin veya diğer protein bazlı ilaçları taşıyabiliyor. Kenarlarında 1 milimetre uzunluğunda mikro iğneler barındıran bu kapsül, bağırsak dokusunun üst katmanına nüfuz ettikten sonra çözülerek, ilacı serbest bırakıyor ve bağırsakta herhangi bir tıkanmaya da neden olmuyor. Eğer test aşamaları başarıyla geçilirse, iğne yaptırmanın tarihe karışacağını söylemek mümkün.








  • Ne yani simdi igne yapan seksi hemsireler tarihemi karısacak :D

  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    ha ha ha :)

  • Tam tersi mümkün mü acaba? Hap formundaki ilacı, enjekte edilebilir hale getirmek; Bilsem, İlk olarak nickim de yazan ilacı dönüştürürdüm.

  • Haberde belirtilmemis, bu kapsülün capi 9 mm ve uzunlugu da 3 cm, yani öyle kolay kolay yutulur cinsten degil. Ayrica damara degil epitel dokuya enjeksiyon yapiyor, ilac kana girene kadar yine kayiplar olacak.

    Günümüzdeki bircok kronik hastaligin baslangicini tetikleyen sebebin gecirgen bagirsak oldugunu düsünürsek, milyarlarca bakterinin oldugu bir ortamda onlarca 1mm lik ignenin körlemesine bagirsak epiteline saplanmasi bana pek saglikli gelmiyor.

  • viper kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bu ürünü daha tedirgin edici buldum. Şu an kullanılan enjektörler hem dezenfeksiyon hem de kontrollü bir saplama olanağı sağlıyor. Ancak bu ürünün geçtiği yolları düşününce, iğnelerin bir şekilde dokuyu çizerek tahrip edebileceği konusunda tedirgin oldum. Şahsen tercih etmezdim.

  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    :)) aman bizde yok zaten. Geçen bi hastaneye gittim, sakal traşı gelmişti yeminle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.