Bende @baytar'a katılıyorum. Uygulamada bazı farklılılarımız olacak tabi ki o olmasaydı zaten herkes farklı insan olmazdı.
Öztürkçe olayı zaten bir garip olay, Keşke dilimiz şimdiye kadar bu kadar karışmasaydı ama karışmış artık bunu ayırmak çok zor bir olay onun yerine şu an yapabileceğimiz şey Türkçemizin içine yeni yabancı kelimelerin girmesini engellemek. Topic bunların başında geliyor.
İnternet ==> örütbağ olayında da bencede bunu insanlara alıştırmak zor, hatta imkansız. En iyisi biz yine yeni kelimeleri engellemekle ilgilenelim. Eğer Allah nasip ettiyse tüm teknolojik kelimelerin Türkçesini kullanırız. Teknoloji kelimesininde Türkçesi bu dileğime dahil. :))
Bende @baytar'a katılıyorum. Uygulamada bazı farklılılarımız olacak tabi ki o olmasaydı zaten herkes farklı insan olmazdı.
Öztürkçe olayı zaten bir garip olay, Keşke dilimiz şimdiye kadar bu kadar karışmasaydı ama karışmış artık bunu ayırmak çok zor bir olay onun yerine şu an yapabileceğimiz şey Türkçemizin içine yeni yabancı kelimelerin girmesini engellemek. Topic bunların başında geliyor.
İnternet ==> örütbağ olayında da bencede bunu insanlara alıştırmak zor, hatta imkansız. En iyisi biz yine yeni kelimeleri engellemekle ilgilenelim. Eğer Allah nasip ettiyse tüm teknolojik kelimelerin Türkçesini kullanırız. Teknoloji kelimesininde Türkçesi bu dileğime dahil. :))
Kusursuz olduğumu hiçbir zaman söylemedim, her zaman yanlışımın düzeltilmesini isterim, böylece o yanlışı bir daha yapmam ama ben burada ayrı yazmam gerektiği halde bitişik yazdığım veya bitişik yazmam gerektiği halde ayırdığım bir de/da bulamadım. Demek yanlış yazmakta ısrarcıyım, gösterir misiniz neresi?
Arkadaşlar. Türkçe elden gidiyor diyoruz.Türkçemiz yok olmasın diyoruz.Siz -de bağlacı diyorsunuz.Tamam anlayışla karşılıyorum.İmlâ kurallarını bilip doğru ve düzgün yazmakta önemli.Ancak bunlar dilimizi yok etmeye götürmez.Ben yanlış yazarım, sen yanlış yazarsın.Ama imlâ kuralları değişmez.Ancak dilimizde mevcut bulunan Türkçe kelimeler yerine yabancı kullanırsan; işte o zaman dil yok olmayla karşı karşıya kalır. Bir örneği iki cümlede açıklayalım.Türkçe'de "özel ileti" kelimesinin ingilizce karşılığı "pm".Şimdi bununla ilgili iki cümle kuralım. "Senin gönderdiğim pm-in içeriği belli zaten" "Senin gönderdiğin pm-nin içeriği belli zaten" Şimdi "pm" ingilizce pi-em olarak okunuyor.Buna göre 1. cümle doğru eki almış.Türkçe okuyan ise pe-me diye okuyacak.Bu şekilde ise 2. cümle doğru. Görüldüğü üzere, dilimize soktuğumuz bu yabancı kelimeler başlı başına bir dert.Türkçe sondan eklemeli ve yazıldığı gibi okunan bir dildir.Siz bu dile ingilizce sözcükleri getirip sokarsanız alenen Türkçe'nin sonunu hazırlarsınız.Bu en çok üzerinde durulması gereken ve en önemli husustur.
Arkadaşlar, önceki sayfada belirttiğim forumda kullanılan yabancı başlıklara MaviAteş arkadaşın tespitlerinide ekleyerek yönetime bildirdim.Yöneticimiz de cevap olarak "üst yönetime iletiyorum" yazdı.İnşallah teklifimiz kabul edilir.Çünkü bu başlıkları her gün binlerce insan okuyor!
Arkadaşlar, önceki sayfada belirttiğim forumda kullanılan yabancı başlıklara MaviAteş arkadaşın tespitlerinide ekleyerek yönetime bildirdim.Yöneticimiz de cevap olarak "üst yönetime iletiyorum" yazdı.İnşallah teklifimiz kabul edilir.Çünkü bu başlıkları her gün binlerce insan okuyor!
Aslında bir daha elden geçirsek güzel olurdu. İnşaallah ilgilenirler veya en azından tamamını beğenmeseler bile beraber çalışma yapmayı düşünürler. Böylece bir şekilde forum halkı için en doğru olanı kullanılmış olur.
Biraz da programlamadan dolayı Türkçe karakterleri normal yazımda da kullanmazdım. Ama sonrasında bu tür bir yaklaşımla karşılaşınca düşündüm ve doğruyu yapmaya karar verdim. Beni de ekleyebilirsiniz. Sevgiler.
benide eklersen sevinirim orjinali hariç hiç bir eklimeyi ingilizce ve ya yabancı bir dille çarpık kullanmıyom çünki saçmalık düşünün amerikada adam msn dan konuşurken -see you later -tmm diye cvp vermez peki biz niye bizi diğer toplumlardan ayıran özelliği bizi türk yapam bi özelliği neden reddediyoruz
Duyarlı olun Gittikçe etrafınızdakiler sizi anlayacaktır sizin birşey yapmanıza gerek yok sadece siz yapın gerisi gelir...
benide eklersen sevinirim orjinali hariç hiç bir eklimeyi ingilizce ve ya yabancı bir dille çarpık kullanmıyom çünki saçmalık düşünün amerikada adam msn dan konuşurken -see you later -tmm diye cvp vermez peki biz niye bizi diğer toplumlardan ayıran özelliği bizi türk yapam bi özelliği neden reddediyoruz
Duyarlı olun Gittikçe etrafınızdakiler sizi anlayacaktır sizin birşey yapmanıza gerek yok sadece siz yapın gerisi gelir...
Aramıza hoşgeldin dostum.
Uzun zamandır uğrayamıyorum bu başlığa kusura bakmayın. Şöyle bir kaba taslak baktım sayfalara herhalde bu başlığın üst konu olması talep edilmemiş. Eğer böyle bi talep varsa kusura bakmayın ama yoksa bunu yapabilirmiyiz.
Saygılar.
Kusursuz olduğumu hiçbir zaman söylemedim, her zaman yanlışımın düzeltilmesini isterim, böylece o yanlışı bir daha yapmam ama ben burada ayrı yazmam gerektiği halde bitişik yazdığım veya bitişik yazmam gerektiği halde ayırdığım bir de/da bulamadım. Demek yanlış yazmakta ısrarcıyım, gösterir misiniz neresi?
Benim de ismim bu listede geçmeli. Zengin Türkçemizden alınacak hazzı bir anlasak, yabancı bir şarkı çalarken sözlerine ayak uydurmak yerine, bir kelimesi bile sanatsal olan Türkçemize hayranlık duyacağız...
Merhaba arkadaşlar.. Konuyu açan çok iyi düşünmüş. Zaman zaman ben de mesajlarımda kelimelerle oynuyordum. Uyarıcı etkisinde bir imza oldu bu. Böyle bir başlıkta sanırım benim de bulunmam gerekir. Eklerseniz sevinirim..
Başka bir konuda forumun yazılımcısının @blckhm olduğunu, Foruma ileti gönderirken B,I,U quote,list gibi kelimelerin yerine Türkçelerini yazabilecek kişinin o olduğunu öğrendim.
Her şeyi bir toparlayıp, düzgün ve ikna edici bir şekilde ona iletirsek, sonuca ulaşabiliriz diye düşünüyorum.
B = K I = T U = A quote = Alıntı link = bağlantı color = Yazı rengi list = liste image = resim code = kod right = sağ center = orta Font Seçimi = Yazı tipi seçimi Font boyutu = Yazi boyutu
Burası ileti gönderdiğimiz bölümde ki düğmelerin Türkçeleri. Eğik 'in karşısında T olması için tek mantıklı sebebim, Microsoft Word,Excel'de bunu kullanmış olmaları, mantığını anlamadım.
Diğer bölümleride bununla birleştirip, tekrar söylersek, yaptırabiliriz diye düşünüyorum.
Merhabalar, Uzun zamandır konu dışı bölümüne girmiyordum. Konunun tekrar gündeme geldiğini görmek güzel. Umarım hepimiz bu konu başlığı altında güzel Türkçemizi korumak ve geliştirmek adına yararlı paylaşımlarda bulunuruz. Saygılarımla.
B = K I = T U = A quote = Alıntı link = bağlantı color = Yazı rengi list = liste image = resim code = kod right = sağ center = orta Font Seçimi = Yazı tipi seçimi Font boyutu = Yazi boyutu
Burası ileti gönderdiğimiz bölümde ki düğmelerin Türkçeleri. Eğik 'in karşısında T olması için tek mantıklı sebebim, Microsoft Word,Excel'de bunu kullanmış olmaları, mantığını anlamadım.
Diğer bölümleride bununla birleştirip, tekrar söylersek, yaptırabiliriz diye düşünüyorum.
Sonuna kadar destekliyorum Benim başvurumda yönetici üst yönetime bildirilmiştir dedi ve cevap gelmedi.Moralim bozuldu açıkçası.Türkçe'nin önemini kavrayamamış kişilere gittiği açık.
Atatürk'ün binbir zorluklardan sonra bizlere sunduğu bu dili günümüzde böyle bir tipe geldikten sonra kurtarmak zor ama biz kendi çapımızda bunla savaşmak zorundayız.O yüzden beni de katarsan sevinirim
Buraya, her geçen gün birisinin dikkat edip, ben de Türkçe'mizi korumak için kelimelerime dikkat edeceğim demesi elimizde somut bir şeyler olduğunu gösterir.
Birileri inat ederek; Kelimelerimizin yabancı karşılıklarını kullansa da, yazıldığı gibi okunan dilimize hakaret edercesine harflerimizi yanlış kullansa da sayımız arttıkça bunlarla başedebileceğimizden şüphem yok.