Şimdi Ara

Kitty Hawk’ın yeni uçan arabası, 160 km menzile sahip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uçan araba üretmek için kolları sıvayan girişimlerden biri de Kitty Hawk isimli firma. Şirketin daha önce duyurusunu yaptığı iki adet uçan arabanın üzerine gelen üçüncü uçan araba duyurusu sessizliği ile öne çıkıyor.



    Project Heavyside adı verilen ve dikey iniş kalkış (VTOL) yapabilen araç 160 km. menzile sahip. Şirketin paylaştığı bilgilere göre aracın elektrikli itiş sistemi, küçük boyutları ve aerodinamik yapısı Project Heavyside’ı bir helikopterden 100 kat daha sessiz hale getirmiş.



    Ayrıca Bkz.Detroit: Become Human, 3 milyon satış rakamını geride bıraktı



    Havadayken sadece 38 desibel şiddetinde ses yayan araç, aynı irtifada seyreden bir helikopterin yaydığı 80 desibellik (yoldan geçen bir kamyonun çıkaracağı ses) sese kıyasla oldukça sessiz görünüyor.



    Kitty Hawk’ın verdiği bilgilere göre VTOL 88 kilometrelik bir mesafeyi 15 dakika içinde kat ediyor.  San Jose ve San Francisco arasındaki mesafenin baz alındığı karşılaştırmada arabayla seyahatte bu yolun yaklaşık 1 saat sürdüğü belirtilmiş. Enerji verimliliği konusunda da öne çıkan Project Heavyside, standart bir otomobilin harcadığı enerjinin yarısından daha az bir enerjiyle bu seyahati tamamlamış.





    Google’ın kurucu ortaklarından Larry Page’in de desteklediği VTOL’un en büyük eksisi ise sadece tek kişilik koltuğa sahip olması. Bu da Kitty Hawk’ı “uçan taksi” kategorisinin maalesef dışında bırakıyor. Ku arenada Kitty Hawk’ın rakipleri arasında; Hyundai, Volocopter, Lilium ve Uber gibi şirketler bulunuyor.










  • arabayla ne alakası var anlamadım

  • Butip uçan nesneler hava kontrolü yolu ve rotası olmadan
    asla ve asla uçuşa çıkamazlar mazallah bir kaza olsa milletin
    tepesine düşse ayıkla ozaman pirincin taşını.

  • Oldukça başarılı bir model olmuş. Gelecek için umutlarımı artırdı. Düşünün bir de motorlar ve pervaneler hiç dışarı hava püskürtmeden ve 1/3 enerji ile uçabildiğini; süper olur. Şaka sananlar sansın, beni deli olarak düşünenler düşünsün, bir kaç yıla kadar bu teknolojinin yolunu açacağım. Artık şundan eminim ki, kimsenin gözleri ile görmedikten sonra bana inanması imkansızdır.

  • Sürekli uçan araba yaptık diye lanse ediliyor.

    50 yıldan uzun süredir kullanılan helikopterden ne avantajı var anlayamıyorum.


  • malifural M kullanıcısına yanıt
    yürüyen uçak bu yapmışlar sonunda :)

  • 1800 lerde bulunan planoru ucan araba diye kakalamak.

  • Uçan araba değilde elektrik motorlu planör. Tabi pervaneler aşağı yukarı hareket ettiği için dikey kalkış ve iniş de yapabiliyor. Uçan araba deyince daha ilgi çekici oluyor. elektrik motorlu planör denilse ilgi çekmez demişler demek ki. Uçan araba konseptine en yakın çalışma olarak Goodyear Aero konseptini görüyorum ben. Onun prototipini yapamadılar daha.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.