Şimdi Ara

Microsoft, VR için titreşimli halı patenti aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • VR gözlükleri artık son kullanıcılarının evine girmeye başladı. Ancak belirli bir hareket alanı gerektiren bu gözlükleri konumlandırmak oldukça zor. Microsoft da en azından kullanıcıların belirli bir alanda kalıp başka yerlere çarpmamaları için yeni bir halı patenti aldı.



    Xbox için VR sinyalleri olabilir



    Alınan patentteki şemaya baktığımızda Xbox konsolu ve Kinect’e benzer çizimler görüyoruz. Ayrıca patent içerisindeki yazılarda da "oyun konsolları ve bilgisayarlar" yazısına bolca rastlanıyor. Bu da Xbox ekosistemi için VR gözlük planlarının bulunduğu manasına geliyor olabilir.  Ancak patentin ana amacı halının kullanımını sergilemek.



    Bazı VR gözlük sahipleri halihazırda benzeri bir yöntemle kendilerine alan belirleyebiliyorlar. Altlarına serdikleri halının sınırlarını geçmeyerek güvenli bir şekilde oyunlarını oynuyorlar. Ancak Microsoft’un halısının ek özellikler sunması bekleniyor. Örneğin bu halıya sahipseniz VR için güvenli alanınınız otomatik olarak belirlenecek. Ek olarak verdiği titreşimlerle kullanıcıyı farklı bir atmosfere sokabilecek.



    Ayrıca Bkz.Google’dan sonlandırdığı hizmetler için mezarlık



    Basınç sensörleri ile konumunuzu algılamada da yardımcı olacak bu halının patentten öteye geçememe ihtimali var. Ancak firmanın VR tarafındaki çalışmalara hala önem verdiğini görmek açısından oldukça önemli. Özellikle elinde Xbox gibi önemli bir oyun cihazı bulunurken, Microsoft’u VR tarafında daha fazla görmemiz sevindirici.








  • Sanal gerçeklik bi üst seviyeye çıktı!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.