Şimdi Ara

Apple, ekran klavyesinde, mekanik klavye hissi veren yeni bir patent başvurusu yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Dün yayınlanan yeni bir Apple patent başvurusu, şirketin MacBook cihazlarda kullanmayı düşündüğü bir yeniliği anlatıyor. Patente göre Apple, mekanik klavyeler gibi gerçekçi görüntü ve yazma hissi veren ekran tabanlı bir klavye üzerinde çalışıyor.



    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Watch Active2 için yeni yazılım güncellemesi yayınlandı



    Apple tuşları sevmiyor



    Öncelikle Apple'ın bu patentinin şimdilik başvuru aşamasında olduğunu ve henüz alınmadığını not olarak belirtelim. Şirketin yıllar geçtikçe fiziksel düğmelerden uzaklaştığı düşünüldüğünde ise bu patent başvurusu daha da anlam kazandığını söylemek yanlış olmayacaktır. Geliştirilen bu ekran tabanlı klavyedeki her tuşun, basma şiddetine ve gücüne göre mekanik klavye hissi vermesini sağlayan dokunsal geri bildirimler vereceği ifade ediliyor.





    Bu şekilde ekrandaki tuşların, adeta bir mekanik klavye tuşu gibi parmağınızı itebilecek ve ayrıca o doku ve hissi yaratacağı belirtilmiş. Diğer taraftan bakacak olursak da, MacBook modellerinde kullanılması planlanan bu klavye veya tuşlarda oluşacak bir problemin, kullanıcılara ne gibi sorunlar çıkarabileceği ve maliyeti  de tartışılması gereken bir konu. Zira mekanik klavyemiz bozulduğunda bütçemize göre alternatifler mevcut fakat Apple'ın ekran tabanlı klavyelerinde ise böyle bir seçeneğin olmayacağını söyleyebiliriz.








  • acaba mekanik sevmeyen yumuşak tuşlu tassarıma felan geçebiliyormu. veya başka bir tasarım. öyle ise güzel bir teknoloji ama biraz tuzlu olabilir

  • Mekanik klavye varken neden 'mekanik klavye hissi veren' bir şeye ihtiyaç var ki?

  • tabletlerde güzel olur bu aslında

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.