Şimdi Ara

Türkiye için üretilen beşinci F-35 ilk uçuşunu yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • S-400 hava savunma sisteminin Rusya’dan alınmasından sonra gerek güvenlik kaygıları gerekse de ABD özelindeki etkenler nedeniyle F-35’lerin ülkemize teslimatı askıya alınmış, eğitimleri süren Türk pilotlar da yurda geri dönmüştü. Tüm bu süreçler devam ederken ülkemiz için üretimi süren F-35’ler de üretimi tamamlanıp test uçuşlarını sırasıyla yapıyor.



    1 Ekim itibariyle testleri süren Türk bayraklı F-35 sayısı beşe ulaştı. Lockheed Martin’in Teksas’ta bulunan tesislerinde üretimi gerçekleştirilen 18-0005 kuyruk numaralı uçak, süreçlerin tamamlanmasının ardından diğer Türk F-35’lerinin yanına çekilecek ve akıbetini beklemeye başlayacak. Ülkemiz için üretilen F-35’lerin ilk testlerini üretici şirketin test pilotları gerçekleştiriyor.



    Ayrıca Bkz.Kullanımdaki yerli üretim hava araçlarının sayısı 162’ye ulaştı



    ABD’nin sunduğu yeni teklif ile birlikte F-35’lerin ülkemize teslim edilmesi konusunda yeni bir kapı aralanmıştı ancak şimdilik konuya ilişkin netlik kazanmış bir bilgi bulunmuyor. Lockheed Martin de bu can sıkıcı tabloda ülkemiz için üretilen uçaklara müşteri arayışına başlamış durumda. Anlaşmaya göre Türkiye’ye ilk uçaklar Kasım ayında teslim edilecekti. Toplamda 100 adetlik uçak için anlaşma sağlandı ve opsiyonel alımlar da masadaydı. Ayrıca ülkemizdeki birçok yerli savunma sanayii şirketi, F-35’ler için üretici konumunda. Şu ana kadar üretici şirkete Türkiye’den yapılan ödeme ise 1.4 Milyar Dolar seviyesini bulmuş durumda. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili düğümün çözülmüş olmasını bekliyoruz.




  • O uçakları paşa paşa verecekler ama çok sancılı olacak o belli.. ABD şu an çok yalnız kaldı Çin Rusya Avrupa birliği ile uğraşacağım ayağına yalnızlaştı
    Umarım daha kötü olur kendi ayağına sıkar🙏

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşallah bu uçakları ABD bize vermez. ama eminim ki ABD bu uçakları verecek. bunlar ucuz numaralar S400 den vaz geçirmek için blöf yaptılar. şimdi tükürdüklerini nasıl yalayacak larını düşünüyorlar.

  • abd göster ama elletme taktiğini uyguluyor.

  • Valla uçaklara ihtiyacımız var, bilmeden üfürmeyin. Umarım orta yol bulunur da uçaklar gelir. Şu uçaktan 100 tane olması ve olmaması arasındaki farkı düşünün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu uçaklar bize bi şekilde gelecek gibi gözüküyor. Ama artık iş donanım kadar yazılım da da bittiğinden özellikle hava savunma unsurlarımız yerlileşmedikçe dikiş tutmayacak. Masraflı ve sancılı bir süreç sürekli devam edecek. Bu ve buna benzer durumları Rusya ile de Çin ile de yaşamamak için yerli olaması şart. Şuan için bilgi birikimimiz sınırlı olsa da yapılması imkansız da değil. Bu iş ucuz olmayacak ama zaten f35 de pahalı ve bir o kadar da işletme-bakım maliyeti yüksek bir uçak. Ayrıca bu yolda kazanılacak deneyim ise paha biçilemez.

  • Çok uçurmasalarda km'si yükselmese.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F 16 dan üstün olmayan bu uçan dolma biberi amerikan züppeleri
    alsın başlarına çalsın
    kendi uçağımızı yapana kadar başka ülkelerin envanterinden f16 alalım
    o zamana kadar işimizi görürler

  • Bu uçakların bir özelliği de radar tarafından takip edilemeyişi idi

    Almanlar takip etmeyi başarmış F35lerin gözü yaşlı
  • Bu olay 105 yıl önce İngiltreden satın aldığımız ama sonradan İngiltrenin el koyduğu gemiler olayına benziyor. Tarih tekrar ediyor o zamanlar almanyayla yakınlaşıyorduk şimdi Rusya ile mi?https://www.haberturk.com/ingilizler-104-yil-once-parasini-odedigimiz-iki-gemimizi-gasp-etti-2028859

  • sericik kullanıcısına yanıt
    Hakikatten dolma biberine çok benziyor nasıl uçabildiğine şaşıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koskoca ülke kendi hakkını savunamıyor karşı tarafın imana gelmesini bekliyor.
  • Ne güzel,parasını ödediğimiz ama alamadığımız F-35'lerimiz var.Madem Türkiye'de uçuramıyoruz İncirlik gibi ABD'de üs kuralım,arada uçururuz.
  • Valla ben bu isi hic sevmedim. ucurup ucurup kullanip kullanip bikac yil sonra yuksek KM'den bize iteleyecekler, bildigin sifir mal aliyorsun ikinci el olarak kapina geliyor. Ucurmasinlar kardesim vermiyorlarsa kullanmasinlar
  • Kendimiz kontrol edemedikten sonra hiçbir işimize yaramayacak uçaklara bu kadar para gömmek yerine kendi uçağımız için para gömelim daha iyi.



    Çok acil ihtiyaç varsa Avrupa'dan yada rusyadan yeterli sayıda uçak alınsın. Fazlasına gerek yok. Parayı TF-X gömelim.

  • Bu uçağa almak şart en büyük özelliği radara yakalanmama özeliği yüksek .tfx uçağa muhakkak yapmamız şart böylece Ege de hava üstünlüğümuz yüksek olucak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,4 Milyar dolarımızı iade etsinler ozaman.

  • hepsi akp nin dandik suriye politikasi yuzunden oldu ,burunlarini suriyeye sokmayacaklardi sokmasaydilar ne ypg devleti kurulurdu nede f35 ler askiya alinirdi , akp bu devleti 100 sene geriye getirmistir

  • Kendi ucagimizi uretmedigimiz surece nereden ne aldigimizin bir onemi yok

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.