Şimdi Ara

Samsung Galaxy Fold'un ekranı ancak 18.500 katlamaya dayanabildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Samsung Galaxy Fold sonunda ABD'de satışa sunuldu. Güney Koreli şirket katlanabilir telefon örneklerinde dayanıklılık sorunu çıkınca piyasaya çıkış tarihini ertelemişti. Galaxy Fold ile ilgili tüm tasarım sorunlarını gideren Samsung cihazı kısa bir süre önce piyasaya sürdü.

     

    Ayrıca Bkz.108 megapiksel kameraya sahip Xiaomi Mi Mix Alpha'nın çekim kalitesi nasıl?
    SquareTrade, güncellenmiş Galaxy Fold'un dayanıklılığını test etti. Özel bir robot kullanılarak katlanabilir telefon arka arkaya 120.000 kez katlanıp-açıldı ancak 18.500 katlamanın ardından ekranda piksel hatası ortaya çıktı.

     


    Menteşesi yıprandı


    Samsung daha önce Galaxy Fold'un 200.000 katlanmaya dayanabileceğini belirtmişti. Yani bu da ortalam beş yıllık bir kullanım süresi anlamına geliyor. Yıllık ortalama 40.000 katlamadan bahsedildiğini düşünürsek ekrandaki sorun altı aylık kullanımdan sonra ortaya çıkmış oluyor.

     

    SquareTrade tarafından yapılan testte katlanabilir telefon toplam 120.000 kez katlanıp açıldı. Üç yıl kullanıma denk gelen bu süre zarfında Galaxy Fold'un ekranında sorun çıktı ve menteşesinde yıpranma meydana geldi. Ancak buna rağmen cihazın kullanılabilir durumda olduğu belirtiliyor.

     




  • Şakır şakır açıp kapatarak gerçek bir kullanım senaryosu simule edilemez. Malzemeye dinlenecek süre kalmıyor tabiri caizse. Bu kadar sık hareket, menteşede ve ekranda ısınmaya neden olur, piksel hatası da bu yüzden olmuştur belki. Elimizi ısıtmak için ovuşturmak gibi; 5-10 kere ovuşturunca elimiz ısınır ama 10dk boyunca ovuştursak 2. derecede yanık oluşur.
    Ne olursa olsun teoride güzel, ama pratikte saçma bir telefon çıktı piyasaya. Huawei de çıkınca benzer sorunlar yaşayacak.
    Bu telefonun ne kadar dayanıksız olduğunu görmek için JerryRigEverything'in videosunu izlemek yeterli, iç ekran tırnakla bile kalıcı olarak çiziliyor, kenardan ufacık bir şeyin girmesi ekranı öldürmeye yetiyor, tozlar hemen menteşeye kaçıyor...


    https://www.youtube.com/watch?v=tZBk_Hb-X0w&feature=youtu.be
  • biraz erken pixel hatası olmuş ama normal kullanımda o kadar seri ve uzun süre kapatıp açmıyoruz ekranda kullanılan malzeme ne kadar esnek olursa olsun hızlı katlamak ile yavaş katlamak arasında fark var sonuçta malzeme direnç göstericek ortam sıcaklığı bile bu testin sonucunu etkiler ayrıca bu sebepten oluşacak ısı var zamanla buda etkiler ekran çakmak ateşine bile dayanır muhtamelen ama ömrünü etkiler muhtamelen o ekran normal kullanımda 30000i devirirdi samsungun söylediği kadar uzun süre dayanmaz hiçbiri zamanla malzeme kalite kaybına uğrayacak ortam şartlarından etkilenecek kısaca katlanır telefon iyi hoşta daha erken

  • Altı aylık kullanım sonrası yurtdışında garanti kapsamında değiştirirler ekranı muhtemelen ancak burada olsa garanti dışı bırakıp para isterler tabii...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şakır şakır açıp kapatarak gerçek bir kullanım senaryosu simule edilemez. Malzemeye dinlenecek süre kalmıyor tabiri caizse. Bu kadar sık hareket, menteşede ve ekranda ısınmaya neden olur, piksel hatası da bu yüzden olmuştur belki. Elimizi ısıtmak için ovuşturmak gibi; 5-10 kere ovuşturunca elimiz ısınır ama 10dk boyunca ovuştursak 2. derecede yanık oluşur.
    Ne olursa olsun teoride güzel, ama pratikte saçma bir telefon çıktı piyasaya. Huawei de çıkınca benzer sorunlar yaşayacak.

  • Telefonların su geçirmezliğini telefona tazyikli su tutup mu test ediyorsunuz?
    Hayatımda gördüğüm en abes test çıkarımı.

  • Bu ekranın katlanıp açılma ömründen ziyade ekran esnek olması için üretildiğinden çok yumuşak,tırnağınızla bile çizebiliyorsunuz acaba bu katlanan telefonların kutularının arkasına kullanmadan önce tırnagınızı kesin yazarlar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 3 Ekim 2019; 4:51:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar kısa sürede kim alıp 18.500 kere katlamış ve saymış...

  • hazarRS kullanıcısına yanıt
    Videoyu hizlandirmislar, oyle catir cutur test edilmedi yoksa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    ya yorum yazmadan hiç mi haberin içeriğini okumuyorsunuz arkadaş ? robota bağlayıp denemişler görmedin mi videoyu ? hiç kimse eline alıp 18.000 kere açıp kapatmamış
  • 6 ayda 18500 ayda 3000 günde ise 100 katlamaya tekabül ediyor. kim telefonunu her gün bu kadar çok açıp kapatır ki? Bu haberde bir yanlışlık var sanki

  • çok zorladılar bu cihazı olmuyor işte ne katır inadı var bu samsung ta geliştirilmesi lazım daha
  • Cihaz 12000 tl desek (y.dışı 2 bin usd filanmış)

    her katlanma maliyeti 65 kuruş civarı oluyor.
  • sıkıldım şunun haberlerinden
  • Katlanır telefon tasarımı hatalı bence. Eski papiluslara benzetebilirler.

  • Bu katlamalı telefon olayı çok zorlama bişi abi ya niye ısrar ediyorlar anlamadım.
  • Samsung kurutma makinesi aldık iki tane. Birinin kapağı hava kaçırıyor, bir kurutma işlemi 4 saate kadar sürüyor. Diğeri de dün bozuldu, dönmüyor. Garanti için servisle iletişime geçmek imkansız. Adamlar çıkmıyor telefona. Maillere cevap veren yok. Elimizde kaldı yani.

    Telefonmuş, beyaz eşyaymış, Samsung mu? Asla.

    Yer: Almanya.
  • 2 kere katlayabileceğimi bile düşünmüyorum
  • Böyle saçma test mi olur arkadaş. Sırf çamur atmak için böyle teste gerek yok.
    Kolunu bu şekilde sürekli aşağı yukarı indir kaldır bakalım 10 dakika sonra hiçbir eklem uzmanı o kolu eski haline getiremez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna o parayı verecek kişi o robot gibi hor bir şekilde katlayıp açmaz zaten.
    Robot normal kullanımdan ziyade çok uç noktayı test etmiş, bence normal kullanımda uzun zaman içinde yapılan nazik
    18500 açıp katlama aynı deformasyonu sağlamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 3 Ekim 2019; 21:1:56 >
  • Tek derdiniz bu olsun ya 18.500 ekran yanmış hayatımda gördüğüm en gereksiz test 21.000 olduğunda da haber olacak miydi acaba ?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.