Şimdi Ara

En iyisini isteyenlere Audioengine a5+ wireless Bluetooth Hoparlör inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Tek işi hoparlör ve ses sistemleri üretmek olan Audioengine'ın beğenilen hoparlör serisi A5+'ın kablosuz versiyonu A5+ Wireless test masamızda. Bakalım iddia ettiği gibi ses konusunda uzman mı? 



  • Logitech z906 kullanıcısıyım, başka hoparlörlerin sesini merak ediyorum.

  • haber başlığımı reklam anonsu mu belli değil.

  • Kaliteli bir ürün. Logitech falan bunun yanında oyuncak gibi kalır. Ancak en iyisi değil elbette. Hifi standardı için giriş seviyesi diyebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 2 Ekim 2019; 17:13:1 >
  • Hb de 4.000 TL cik.

  • En iyisi falan değil, hatta fiyat performans olarak vasat diyebiliriz, lütfen sallamayalım.

  • Bunun Wireless olmayanını kullandım bir süre. Sesini kıstığımda bile gitmeyen dip gürültüsü vardı. Özellikle akustik gitar, keman sesi falan güzel çıkıyordu. Fiyatına göre iyiydi diyebilirim ama sesi biraz donuk geldi.

    Sonra dynaudio xeo 2 aldım. Sesi çok daha iyi. Neredeyse subwoofer varmış gibi bass performans vardı. Ama bu da baş belası oldu bana. Dip gürültüsü hafif bir şekilde bunda da var ve hoparlörün tekinden yarım saat ile iki saatte arası bir sürede pat diye ses geliyordu. Cihaz değişti yine aynısı. Yerine alacak cihaz da bulamadım. Kaldı öyle. Fiyatı bunun iki katı.

    Söylemeye çalıştığım, monitörden, ses sistemine, telefona kadar şimdiye kadar aldığım pahalı ürünler genelde sorun çıkarmaya daha meyilli oluyor. Daha orta - alt seviye ürünler basit olduğundan sorun çıkarmıyorlar pek.

    Edit : hoparlör arka tarafına geçilip test edilir mi yav. Teknoseyir daha iyi incelemişti bunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahkaracam -- 2 Ekim 2019; 23:43:36 >




  • bu mu en iyisi? Anlaşılan henüz KEF HS50 yi denemediniz.
    https://uk.kef.com/products/ls50-wireless

  • quote:

    Orijinalden alıntı: strathmorea

    Hb de 4.000 TL cik.
    50 Watt için 4 bin TL cidden cok ya..
  • En iyisi derken? Neye göre? Kime köre?

  • apörlör ne bilen var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godamanx -- 3 Ekim 2019; 13:27:27 >
  • Kasalarının ağır olması güzel, ana ünitede trafo var, bu ağırlık farkı ses farkına yol açmıyordur herhalde. En nihayetinde silisyum transistörler-dijital ses işleme derken hi-fi diye bir şey kalmıyor ortada. malzeme kalitesi güzel, alınabilecek en kaliteli ses var gibi.
    müzik dinlemek için 2+1 5+1 7+1 13+1 15+1 20+1 gibi SİNEMA sistemlerinden daha verimli görünüyor.

  • Ben herşeyden ziyade APORLÖR'e takıldım mesut bey :D

  • Ne yani kolon mu desin?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    Hoparlör?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CWaRRioR

    Hoparlör?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amacı sadece müzük dinlemek isteyenlere itab eden, piyasa aporlörlerinden bir tık daha iyi bir aporlör. Logitech yerine bunu tercih etmenizi öneririm ama fiyat/performans olarak bundan çok daha iyi aporlörler var.
    Buradaki aporlörlerin artı yanları:
    + AB sınıfı amplifikatöre sahip olması. Sesin daha analog ve daha doğal gelmesini sağlar.
    + Aramid fiber woofer ve silk dome tweeter olması (bunu eksi taraf olarak da bahsedeceğim aynı zamanda). Kağıt wooferlara ve alüminyum dome tweeterlara göre sesi daha iyi verir.
    Gelelim eksi yanlarına.
    - Her iki aporlör için de aynı amplifikatör devresi olması, buyuk olasılıkla tek amplifikatördür yoksa iki aporlörde de olurdu. Bu, sesin kalitesini etkiler. Ayrıca aporlörlerden birinde amplifikatör olup diğerinde olmaması bir aporlörde daha fazla sinyal gürültüsü olmasını sağlar.
    - Aramid fiber woofer, aporlörleri fiyatı için iyi bir tercih ama aynı fiyata glass-aramid fiber hatta daha da iyisi olan Kevlar woofer kullanan aporlörler de var.
    - Silk dome tweeterl'dan daha iyi tweeterlar da var. Ribbon, AMT yada Magnezyum-Alüminyum alaşımı tweeter kullanan aporlörler de var bu fiyatlara.
    - Bluetooth özelliği olması bana göre bir eksi. İçerisindeki DAC çipini seçemiyoruz. Örneğin ESS Sabre DAC güzel bir çip, bunda ise öyle bir DAC yok. Aporlör yıllandıkça üzerindeki bluetooth standardı eskiyecek, aporlör ise uzun yıllarca kullanılabilir. Bluetooth özelliği bir eksi olmuş.





  • Yaklaşık 3 yıldır kablolu olan versiyonu kullanıyorum, tabi Audioengine D1 DAC ile beraber. Giriş seviyesi HiFi sistem. Benim gibi Logitech'ten geçerseniz ses kalitesinde inanılmaz sıçrama yaşıyorsunuz. Artık mp3 dinleyemez oldum. Ya CD alıyorum ya da 24Bit indiriyorum. Stereo Mecmuası sitesinde detaylı bir incelemesi mevcut ilgilenen olursa. Ayrıca ses kalitesi açısından kablosuz kullanmak da pek mantıklı değil ama oldukça pratik olduğu da bir gerçek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: godamanx

    apörlör ne bilen var mı?
    Trakya şivesinde "Hoparlör" demek, kızanım....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu şekilde 2+0 olupda pahallı olmayan pc de kullanılacak bangır bangır müzik DİNLENİLMEYECEK ses sistemi yok mu. 2000 lerde çin malıda olsa heryerde vardı ve 5+1 lerden çok daha tatlı ses veriyorlardı. şimdi tüm hoparlörlerde subwoofer var. bahsettiğim fiyat 300 400 tl, 300 400 tl ye karşılık gelen 5+1 yerine 2+0 istiyorum bu kadar basit

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.