Şimdi Ara

Kamu bankalarının taşıt kredisi kampanyasına Toyota ve Mercedes de dahil oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından 26 Eylül’de duyurulan ‘Otomotivde Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi Kampanyası’ dün itibariyle başladı. Yerli üretimi desteklemek amacıyla başlatılan kampanyaya bugün iki yeni firma daha katıldı.



    3 kamu bankasının Türkiye’de üretim yapan otomotiv firmalarını dahil ettiği taşıt kredisi kampanyasına geçtiğimiz günlerde BMC ve Otokar dahil olmuştu. Bugün yapılan açıklamada son olarak Mercedes ve Toyota ile de anlaşma sağlandığı belirtildi. Böylece, faiz oranlarının düşürüldüğü kampanyada anlaşma yapılan firmaların listesi şöyle oldu:



    Binek Araçlar: Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais, Toyota



    Ticari Araçlar: Fiat, Ford, Isuzu, Karsan, Temsa, Otokar, BMC, Mercedes



    Araç Tipi (0 km) Kredi Turarı (TL) Vade (Ay) Faiz Oranı (Aylık)
    Binek Araç 50.000 - 120.000 18 - 36 %0,49 - %0,69
    Ticari Araç 72.000 - 120.000 30 - 60

    %0,49 - %0,69



    *Kredi koşulları anlaşmalı marka bazında değişiklik gösterebilecektir



    Söz konusu kampanya kapsamında kredi tutarı 50 bin lira ile 120 bin lira arasında olan sıfır kilometre binek araçlarda 18-36 ay vade için aylık faiz oranı yüzde 0,49-0,69 bandında uygulanacak. Kredi tutarı 72 bin lira ile 120 bin lira arasında olan sıfır kilometre ticari araçlarda ise 30-60 ay vadeli kredi; aylık yüzde 0,49-0,69 faiz oranı ile kullanılabilecek.



    Otomotivde Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi Kampanyası 1 Ekim-31 Aralık döneminde geçerli olacak.








  • Yakın tarihte krediler dümeden önce bir ticari araç alındı ama henüz teslim alınmadı, o kadar yeni. Dedim "Krediler düştü, bu bakımdan zarar var mı?" Cevap : "Var gibi görünüyor amam yok. Çünkü krediler düştü ama fiyatları yükseltmişler. Hatta bu bakımdan biraz kârdayız"
    İşte krediler "sözde" böyle düştü.
  • Toyota ve Mercedes de fiyatları şişirdi o zaman.

  • Fiyatlar hep şişikti zaten :)

  • Musty3535123 M kullanıcısına yanıt
    Mercedes'in otobüs ve kamyonları fiyat ve kalite olarak oldukça iyiler.
    Ticari araçlarda çok fazla fiyat şişiremezler. Marka imajının yanında bu da satışlarda oldukça etkili. Bu araçları alanlar dostlar görsün Mercedes'e biniyorum diye almaz. Mercedes zam yaparsa gider Man alır, Scania alır.

    Tabii Citaro'lar almanya'da üretildiği için onları kapsamıyor. Filosuna Citaro almak isteyen ÖHO'cuları üzecek bir gelişme. Ama yerli ve milli Conecto varken Citaro da neymiş dimi? (İronidir.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 2 Ekim 2019; 16:4:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın tarihte krediler dümeden önce bir ticari araç alındı ama henüz teslim alınmadı, o kadar yeni. Dedim "Krediler düştü, bu bakımdan zarar var mı?" Cevap : "Var gibi görünüyor amam yok. Çünkü krediler düştü ama fiyatları yükseltmişler. Hatta bu bakımdan biraz kârdayız"
    İşte krediler "sözde" böyle düştü.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar şişik değil. Ötv indirimi olmadığından şişti. corolla hibrit alacaktım 175.000 lira idi en full modeli ve çok pahalı diye değmez demiştim. Ötv indirimi kalktı şuan 203.000 lira.
    Sözde faizi düşük tutarak piyasayı çanlandıracaklar. Ulan sektör daraldıkça daralıyor ötv indirimi yapacaklarına milleti faizin altına sokuyorlar.
    Yeminle seçimleri bekliyorum. . . .

  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Seçimle gelecek olan ötv yimi kaldıracak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Seçimle gelecek olan ötv yimi kaldıracak
    Seçimleri bekliyorum dediğimde hükümeti beğenmediğim izlenimini belirtmek istedim yorumda. 40 yaşındayım seçilen parti indirim yaptığını görmedim, seçilmeden yapar sonrasında fazlasıyla geri alır. Her dönem aynısı olmuştur istisnasız.
  • Kredi olayindan sadece duz vites araclar kapsamaktadir dediler toyotaya sordum neden boyle ki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sıfır liste fiyatı 144.500TL (Clio icon 1.5dci manuel) olan 2 yaşında 20bin km altında aracımın piyasa değeri 80-85bin TL. Şimdi sıfır araç almak istesem üstüne 50 bin koymadan alınacak araç yok. Hatta liste fiyatına göre bindiğim aracın sıfırını alamıyorum üstüne 50bin TL ekleyince. Ben niye ve nasıl araç alayım bu şartlarda? Kaşıntı tutması lazım bunun için. Bizim için sıfır araç hayallerin ötesine geçti.

    Zaten alsam da MTV'si yüksek gelir. İlk 2 sene 900TLx2 MTV nedir öyle. Şimdi bile 2016 model yılı olduğundan vergi yılı olarak 4-6 yaş grubunda aracımın 562TLx2 MTV'si çok geliyor.

    Sırf MTV'si için 1.3 Egea HB düşünmüyor değilim. Yürütme maliyeti en uygun araçlardan biri.
  • Tek amaçları vatandaşı dahada borçlandırmak sen vatandaşını sevsen ötv den kısarsın kdv demiyoruz bile ötv diyoruz yahu.HIRSIZLAR.
    Faiz haramdır diyen parti faize gitmeleri için dahada güzel işler yapıyor yoksa faizin haram olması için belli bir oran mı var ? Galiba vatandaş düşük haram işliyor falan diye düşünüyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74F84D677 -- 2 Ekim 2019; 14:0:3 >
  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    Kimse memnun değil ama gelende gideni aratıyor.

    Ötv yi düşürebilirler ama kaldırırlarsa çok tepki çeker. 2015 te sıfır araç aldım 96bin tl nin 40bini ötv kdv idi. 2el fiyatı 100-110bin TL arası.

    2018 sıfır fiyatı 195bin TL Ötv 0 olsa araç fiyatı 140binlere filan düşer. 110bin TL benim 5senelik arabaya vereceğine herkes koşar sıfır araç almaya.

    Siz ucuz sıfır araba alacaksınız diye bizim arabanın değeri düşsün. Devlet aldığı ötv yi bizede iade etsin tamam ama aksi halde siz yanmayın eskiden araba alanlar yansın fikri hiç adil değil.
  • 2015 1.33 corollamın üzerine tam tamına 100 bin TL vermem lazım ki yeni araba aldığımı anlayacak donanımda orta paket bir corolla alabileyim. Krediler bahane fiyatlar şahane hamdolsun.

  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    "Siz ucuz sıfır araba alacaksınız diye bizim arabanın değeri düşsün. Devlet aldığı ötv yi bizede iade etsin tamam ama aksi halde siz yanmayın eskiden araba alanlar yansın fikri hiç adil değil."

    Benim yazdığım yorumdan bunu çıkarman çok garip. Hangi ruh halindesin bilmem ama içinden geçenler ile benim yorumumun hiç bir alakası yok.

    Olabilecek senaryoları yazmışsın ama dert ağlamak istiyorsan çimer var oraya yaz ne derece muhattap alırlar yada seni tatmin ederler bilemem.

    Yazdığım yorumu birkez daha oku lütfen ondan sonra cevap ver. Söylemediğim bir şeyi söylemiş gibi gösteriyorsun.
  • 175.000? normal kabul ediyorsan senin için tabi ki fiyatlar şişik değil :)

    Dediğim gibi; bu ülkede fiyatlar hep şişikti, hepte şişik kalacak :D

  • 1ses1 kullanıcısına yanıt
    "Ötv yi düşürebilirler ama kaldırırlarsa çok tepki çeker." Kısmından sonrası ötv sıfırlansıncılar için. Onlarda sizin bir üst versiyonunuz. Sizde indirim istiyorsunuz. Fiyatların asıl şişme nedeni kur artışı.

    Cimere filan gerek yok AKP açıklama yapmıştı biz ötv yi getirmedik geldiğimizde vardı diye...

    Neyse ben ötv indirimi olmasın diye ağlayayım, sizde ötv indirimi gelsin diye ağlayıp durun bakalım...
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Amortisman diye birşey vardır bilmem bilir misiniz? Kullandığınız araba bir yatırım aracı değil, binek araç. Ayrıca enflasyon denilen bir olgu da var. 2015’te araba paranızı altına yatırsaydınız bugün %280 falan kâr yapmıştınız, dolara yatırsaydınız %200 civarı kâr yapmıştınız, bunları hesaba katıp arabanıza verdiğiniz paranın değerinin ne kadar düştüğünü görebilirsiniz. Yada 2015’teki su, ekmek vb. Gıda maddelerinin fiyatıyla bugünün fiyatını karşılaştırıp ne kadar sığ bir düşüncede olduğunuzu da anlayabilirsiniz. Fiyatların artmasının aslında sizin aleyhinize olduğunu, bankaların kredileri çağırması durumunda elinizdeki aracın değerinin en az yarı yarıya değer kaybedeceğini de anlayabilirsiniz. Takdir, tercih sizin. Piyasada talep olmadıktan sonra isterseniz 150 bine koyun arabanızı, onu alacak kapasiteye sahip insanlar belli ve o insanlar her gün azalıyor. Orta gelir grubundaki bir kişi bir yıllık maaşıyla sıfır bir araç alamıyorsa otomobil sektörü sıkıntıdadır, bu sıkıntı giderilmediği her sene çıbanın büyümesi gibi büyüyerek devam edecektir. VW Türkiye’ye fabrika kurdu, 40 bin PASSAT satacak, muhtemelen 40 bin de SUPERB satacak. Bu araçların sıfırı 150 bin civarında olursa sizin aracınızın değerinin ne kadar olacağını kestirebiliyor musunuz? Bunu nasıl engelleyeceksiniz? Bir de şu var; hükümet sizin gibi düşünse(ÖTV indirmeyeyim çünkü araç sahiplerinden tepki çekerim düşüncesi) fabrikayı kurdurmak için taahhüt vermezdi. Demek ki, hükümetin umrunda değil 2.el araç sahipleri veya onların araçlarının günlük olarak bile değişen piyasa değeri.

    Adam aç sokaktan çöp topluyor her gün birileri geçinemediği için cinnet geçiriyor intihar ediyor gelmişsiniz 2.el araç sahiplerinden tepki çeker diyorsunuz. Hükümet bu haltı konut piyasasında yedi, 20 yıllık konut kredisi bile çıkardılar ama konut piyasası halen yerlerde, batan kaçan sözümona “mega proje sahipleri” 100’ü geçmiştir. Polat alemdar kardeşlerden tutta inanlar’a kadar.
    Araç piyasasında aynı durgunluk yaşanırsa kimse ayakta kalamaz, neotomobil üreticileri ne de bunlara bağlı çalışan yan sanayiler
    Hükümeti ben de desteklemiyorum ama hangi hükümet olursa olsun bunun fizibilitesini yapacak kapasiteye sahiptir, oyüzden biraz içim rahat.
    Yoksa sizin gibi düşünseler paradan 6 sıfır atıldığında intihar etmemiz lazımdı arabamız 1 günde milyonlarca belki de milyarlarca değer kaybetmiş oldu, sizin mantığınızla. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu paralara gidipte toyota honda renault alanların ne yaptıklarından haberleri yok. 150-200 bin tl'ye gider ikinci el bmw mercedes alır keyfime bakarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevfel -- 2 Ekim 2019; 16:31:43 >
  • Discount Specialist kullanıcısına yanıt
    Piyasa fiyatlarına amortisman payı dahil zaten. Yoksa 2015 de dolar 2,7TL filan yani benim arabaya verdiğim para 35bin dolar. O hesapları dolar 7leri görünce yapıp üzülmüştüm ama arabanın rahatı ayrı birşey.

    Hurda olana kadar satmayı düşünmüyorum zaten. Sıkıntılı bir 2.el araç yüzünden sıfır araç tercih ettim.

    Burda kurulacak VW fabrikası fiyatları etkilemeyecektir. Yine almanlar kazanacak. Kimse devletin umurunda değil ki. Gelecek paraya bakar onlar. Geçinemeyecek durumda olanların derdi değil araba ötv si boşuna duyar kasma. Herkesin bi derdi var...

    Konut fiyatlarında altın dolar hesabı yapılıyor büyük ihtimal. Piyasa o yüzden zorda. Sakaryada 3+1 havuzlu siteleri 200bin TL ye satmaya çalışıyorlar, İstanbulda 600bin TL istiyorlar. Evde bence yatırım aracı değil ama ev arsa sahipleri çok örgütlü ve taviz vermeden çalışıyorlar.

    6sıfır espirinize hiç gülmedim yaş kaç




  • araba fiyatları gerçeklikten uzak saçma sapan seviyelerdeyken yok efendim "faiz düştü" olayının lutuf gibi gösterilmesi kazığın yağlanmasından başka bir şey değil bence...Faizin kendisi ne ki düşmüş hali ne olsun...bu millet doğruya doğru yanlışa yanlış demediği müddetçe de bu tür kazıkları biz daha çok yeriz...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.