Şimdi Ara

Elon Musk, Starship prototip roketini ilk kez ortaya çıkardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk, Starship prototip roketini ilk kez ortaya çıkardı 
    SpaceX'in gezegenlerarası yolculuklar için hazırladığı devasa uzay gemisi Starship, ilk kez yörüngeye çıkmaya hazırlanıyor. CEO Elon Musk, şirketin uzun bir süredir çalıştığı yeni Starship test roketini dün gerçekleştirilen bir basın toplantısında ilk kez görüceye çıkardı. Starship prototipi, devasa boyutları ve paslanmaz çelikten oluşan gövdesiyle dikkat çekiyor.

    Elon Musk'ın dün düzenlediği etkinliğe farklı basın organlarından davet edilen gazeteciler ve 200'den fazla SpaceX çalışanı katıldı. Etkinlikte Starship'in uzay araştırmalarının geleceği için inanılmaz büyük bir önem taşığından bahseden Musk, devasa roketin önümüzdeki yıllarda sırasıyla Ay'a, Mars'a ve Güneş Sistemi'nde daha da öteye koloniler taşıyacağını söyledi. Musk'ın kullandığı ifadelere göre Starship tek seferde 100 kişiye kadar yolcu taşıyabilecek kapasiteye sahip.

    Elon Musk, Starship prototip roketini ilk kez ortaya çıkardı
    Elon Musk, haberde görmüş olduğunuz Starship prototipinin sadece altı ay içerisinde uzaya çıkacağını söylüyor. Musk ayrıca 2020 yılının sonlarına doğru Starship'in uzaya insan taşıyabilecek duruma geleceğini belirtti. Ancak Musk'ın bu sözü biraz abartı gibi duruyor diyebiliriz. Starship'in 2022'den önce uzaya insan taşımaya başlaması büyük bir sürpriz olur.

    Ayrıca Bkz.Elon Musk ilk 'Ay turistini' açıkladı: Yusaku Maezawa kimdir?
    Starship'in nihai versiyonunda altı farklı Raptor motoru bulunacak. Ancak şu anki prototip örneğinde sadece üç Raptor yer alıyor. Elon Musk bu prototip roketin önümüzdeki ay ilk test uçuşuna çıkacağını ve bu uçuşta yaklaşık 20 kilometrelik bir yüksekliğe ulaşacağını söyledi. Görevin sonunda roket Yeryüzü'ne geri dönüp bir de iniş denemesi gerçekleştirecek. SpaceX bu deneme uçuşunda Starship'in kalkış ve iniş kabiliyetlerini test etmek istiyor.

    Elon Musk, Starship prototip roketini ilk kez ortaya çıkardı
    Starship'e güç veren Raptor motorları, ilk kez geçtiğimiz şubat ayında Starhopper isimli test roketinde test edilmişti. Raptor, şu anda Falcon 9 ve Falcon Heavy'de kullanılan Merlin motorlarına göre yaklaşık üç kat daha güçlü. Tamamıyla tekrar kullanılabilir olarak dizayn edilen Raptor, gücünü sıvı metan ve sıvı oksijenden alıyor.

    Apollo görevlerinden bu yana belki de son 50 yılın en heyecan verici roketi olan Starship, Elon Musk'ın ifadeleriyle insanlığı Güneş Sistemi'ndeki her noktaya taşıyabilecek kapasiteye sahip. SpaceX'in şu anki hedefi 2023 yılında Ay'a, 2025'te ise Mars'a ilk insanları taşımaya başlamak. Şirket daha sonra Güneş Sistemi'nin diğer ilginç noktalarına da görevler düzenlemek istiyor.

    Elon Musk'ın dün düzenlediği basın toplantısının kısa bir özetini aşağıdan izleyebilirsiniz.

     







  • 2025-2030 arası sanırım Mars’tan videolar gelecektir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • demek ilk uçuşu 2023 te,hımmm...burda reise bi gönderme var,o da elini çabuk tutsun beraber çıkalım demek istiyor sanırım.

  • Kusura bakma Elon Musk bir kaç yıla kadar anti yerçekimi sistemi ile ilkel ve tehlikeli roket oyuncağının sonunu getireceğim. Artık insanoğlunun uzay çağını değiştirme zamanı geldi. Çalışmalarıma inanmayanlar YOUTUBE kanalımın 'TARTIŞMA' bölümünü takip edebilirler.https://www.youtube.com/channel/UCs_813Abuwc6Ij6LtRMPuJA/discussion?view_as=subscriber

  • paslanmaz celik ilginc bir malzeme secimi. roketler hafifliginden oturu genelde aluminyumdan yapilir. spacex ozellikle yakit tanklarinda uzun zamandir karbon fiber kompozit malzemeleri kullaniyordu. aluminyum ve karbon fiber celikden daha yuksek guc/agirlik oranlarina sahip malzemeler ki, uzay araclarinda agirlik cok onemli bir kriter. paslanmaz celik muhtemelen yeni gelistirdikleri yuzeyden terlemeye dayanan isi kalkani icin yapilmis bir malzeme secimi. aluminyum terleme ile korunsa bile atmosfere giris sicakliklarina dayanamaz. karbon fiberin uretimi cok pahali, hata kusur affetmeyen, en ufak kusurda paramparca olabilen bir malzeme. paslanmaz celigin tercih nedeni bunlar olsa gerek.

  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Anti gravity olayını vizyonu çok geniş ve değerli hocalarla konuştum. Ayrıca kendimde araştırdım. Sonuç süper iletken gibi über şeyler ile mümkün. Kısacası şuan ki medeniyet seviyesinde, kütle çekimini yenecek araçlar yapmak çok olası değil. Belki ileride medeniyetimiz yok olmadan gelişmeye devam ederse olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç yıla kadar, siz ve de sizin gibi kişilerin yanlış düşündüğünü öğreneceksiniz. Bunu bir uzman olarak söylüyorum. Bildiğim ve yere sağlam basan bilgilerim olduğu için söylüyorum. Ben teori ile değil, birebir deneyler üzerine konuşuyorum. Bu işi başarabilecek tek kişi şu an için sadece benim. Yukarıda verdiğim Youtube adresimi ziyaret edebilirsiniz. Beni bekleyiniz.

  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Kanalınıza da baktım ama tatmin edici bir informasyon bulamadım. Ben hala bahsi geçen teknolojinin type 2 medeniyetlerde var olabileceğine inanıyorum. Medeniyet seviyeleri için Rus kozmonot Kardeshev'i araştırabilirsiniz. Emin olun ben de bu konularda çok ilgiliyim.
  • Şu an için tatmin edici bir bilgi vermeyi uygun görmüyorum. Projem resmileştiğinde doğruluğuna inanırsınız. Benim amacım insanları ikna etmek değil, sadece doğrularımın savunucusuyum. Arkadaşlık teklifiniz için teşekkürler. Saygılarımla,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antigravity74100

    Kusura bakma Elon Musk bir kaç yıla kadar anti yerçekimi sistemi ile ilkel ve tehlikeli roket oyuncağının sonunu getireceğim. Artık insanoğlunun uzay çağını değiştirme zamanı geldi. Çalışmalarıma inanmayanlar YOUTUBE kanalımın 'TARTIŞMA' bölümünü takip edebilirler.https://www.youtube.com/channel/UCs_813Abuwc6Ij6LtRMPuJA/discussion?view_as=subscriber
    %100 Yerli ve Milli Elon Musk geliyor.

    Fikirleri çalmazlar umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 30 Eylül 2019; 14:11:20 >




  • Şimdilik roketlerle deneme yapılıyor belki birkaç on yil geçmeden farkli teknolojiler gelişir, çünkü itiş gücùyle atmasfere giriş çıkış olayı maliyetli ve biraz ilkel, kaldı ki keşif için diğer gezegenlere inilse bile aynı gemi ve roketlerle yine yerçekimli bir ortamdan ayrılmak risklí olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk test uçuşu için gönüllü isteseler (ölümle sonuç riski olsa) Bizimkiler rekor kırar.

  • 2023'e yetişiyor, 100 Türk gitmeli, görmeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.