'ın sağladığı altyapısı sayesinde, şu anda sitede bulunan 32633 kişiye ve her ay 13 milyon kişiye, ürün videolarını, haberleri ve forumları 7/24, ışık hızında ve kesintisiz olarak sunuyoruz.
benim aldığımda ise yok yerine 20' kısa yıkama var tüh
belki siemensi 850ye bulursam piyasada alabilirim diyorum
aslında bizimkiler uğraşmaz ön yıkama vs
basarlar düğmeye devam ederler sabit bi programla nasıl yıkarsa artık
bu tezgah altı ankastre ile yarı ankastre arasındaki fark nedir bu arada
bildiğim kadarıyla.
-yarı ankastre= cihazın ayakları zemine oturur, ön kapağa (kumanda paneli hariç) mutfak dolabının kapaklarından yapılıp takılır, görüntüsü mutfak dolaplarıyla aynı olur. -tam ankastre= cihazın ayakları zemine oturmaz, cihaz doğrudan mutfak dolabı içine veya tezgah oyularak üstüne monte edilir, yine ön kapak dış kısmı mutfak dolabıyla aynı yapılabilir. tam ankastre cihazlar genelde evye, ocak, buzdolabı ve fırınlardır. bulaşık makinesi tam ankastre olursa bakım sorunları yaşanabiliyor. söküp-takması oldukça zahmetli. -tezgah altı ankastre sanki yarı ankastrenin değişik söylenişini çağrıştırıyor. tam da bilemiyorum.
PROFİLO BM3120 tabanının celik olmaması hayallerimi yıktı,hızlıal dan alıyordum az once.rotamı aynı fiyat olan arcelik 6230ht ye cevirdim(inceledim tabanı celik) ne dersiniz?
arkadaşlar merhaba, yalnız yaşayan biriyim ve bulaşık makinasına ihtiyaç duyuyorum. genelde bulaşıklarım tabak, bardak şeklinde. evde yemek yapmadığım için tencere, tava ve yağlı kirlilerim olmuyor. bana ekonomik fiyatlı bir makina önerebilir misiniz? teşekkürler
işyeri deyince -eğer 20-30 kişilik yemek bulaşığı olacaksa profesyonel bir makine al, mesela inoxan. -yok birkaç kişilik bulaşıktan bahsediyorsak ev tipi olabilir. -kişi sayısı çok değil ama sık ve çok bardak vs kirleniyorsa ev tipine benzeyen profesyonel makine.
sanayi tipi ve profesyonel cihazlara bulaşık seyyar sepetlerle ve azar azar yüklenir. ama saatte 250 ve fazlası (15000 e kadar) tabak- bardak yıkarlar. tek sepet yıkaması 1-2 dakika sürüyor, deterjan ve parlatıcı dışarıya takılan otomatik dozlayıcılardan sağlanıyor. cafe, bar, lokanta gibi bulaşık sirkülasyonu çok olan yerlerde bu tür cihaz işe yarar. ev tipleri sadece az personelli (3-5) büroları idare edebilir.
PROFİLO BM3120 tabanının celik olmaması hayallerimi yıktı,hızlıal dan alıyordum az once.rotamı aynı fiyat olan arcelik 6230ht ye cevirdim(inceledim tabanı celik) ne dersiniz?
6230 kardeşime aldım 3 seneyi geçti bi şikayeti yok çok memnun
bende bunu sipariş verdim daha donanımlı bi makine vede diyatı çok uyguna geliyor açıkçası
hocam GRUNDIG GDF 9500 bunun malzeme kalitesi nasıldır. Kaç yıl garantisi var ve 7 yıla uzatabilme opsiyonum varmı? nerede üretiliyor vs vs Acil Bulaşık Makinesi almam gerekiyor. Ayrıca kurutma sistemi nasıldır bosch siemensler ıslak çıkarıyor diyorlar anneme söyledim ben ıslak istemiyorum kupkuru çıksın istiyorum dedi. Fanlı kurutma sistemi kullanıyormuş duyduğuma göre ama ne fanı anlamadım :S
AMD PHENOMII X6 1090T ~ GIGABYTE GA-890GPA UD3H ~ GIGABYTE GTX460 1GB ~ KINGSTON HYPERX 2x2GB DDR3 1600 ULV ~ WESTERN DIGITAL CAVIER BLACK 1TB ~ LG 32LW4500 3DTV MONITOR ~ CREATIVE X-FI TITANIUM FATALITY PRO ~ CREATIVE MEGAWORKS 5+1 THX ~ GIGABYTE 3D MARS FULL TOWER ~ HIGH POWER ABSOLUTE 600W ~ PLEXTOR CDRW PX-W5224A ~ ASUS DVDRW 1814BLT
her markanın her ürünü alınmaz. gdf 9500 de arçelik beko grubunun alınmaya değer yegane ürünlerinden. servis; arçelik beko tarafından yapılıyor. firmaların satış stratejileri işte.. düşük ses seviyesi 42db. tam bir fiyat/performans ürünü. arçelik beko grubunun 900 tl yi hak eden tek ürünü. http://www.kliksa.com/U...SIK_MAKINESI2/900156107 Fanlı Kurutma Sistemi ile Ekstra kurutma, özel fonksiyonları sayesinde kurutma da sıkıntı yaşamazsınız.
''Aktif fanlı kurutma sistemi, bulaşık makinesindeki hava sirkülasyonunu arttırarak mükemmel kurutma sunar. Fanlı kurutma sistemi, artırılmış hava akımıyla sağlanan aktif bir havalandırma sistemidir. Kurutma performansını artırmasının yanı sıra, fan program sonunda bulaşıkların hemen dokunulabilecek sıcaklıkta olmasını sağlar. parlak bir görünüm kazandırır.''
sayın candoğan bey dün teknosada grundik marka gdf 9500 model bir bulaşık makinası gördüm. iç dizayn olarak çok kullanışlı geldi ancak taknik servis ve uzun ömürlü kullanım açısından karar veremedim. bu makina ile ilgili bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz,tavsiyeniz ne yönde olur acaba.
sayın candoğan bey dün teknosada grundik marka gdf 9500 model bir bulaşık makinası gördüm. iç dizayn olarak çok kullanışlı geldi ancak taknik servis ve uzun ömürlü kullanım açısından karar veremedim. bu makina ile ilgili bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz,tavsiyeniz ne yönde olur acaba.
İç dizayınını renk açısından mı beğendiniz? Bence üst sepet tasarımı çok kötü.
Teknik servis açısından hiçbir sıkıntınız olmaz, çünkü ürün Arçelik grubu tarafından üretiliyor.
Uzun ömürlü kullanım beklenemez. Ben olsam almazdım.
Arkadşaım vallahi bende profilo 6284 ile Bosch sms58m88tr arasında kalmıştım. Sizde ikisini tavsiye ediyorsunuz :) Aralarında belirgin fark var mı acaba ? Profiloda aqua stopmu neydi tam hatırlamıyorum ama öyle bir özellik eksikmiş galiba. Bosch almak daha mı mantıklı arkadaşlar ?
Arkadşaım vallahi bende profilo 6284 ile Bosch sms58m88tr arasında kalmıştım. Sizde ikisini tavsiye ediyorsunuz :) Aralarında belirgin fark var mı acaba ? Profiloda aqua stopmu neydi tam hatırlamıyorum ama öyle bir özellik eksikmiş galiba. Bosch almak daha mı mantıklı arkadaşlar ?
Biraz daha çıkarak Bosch almak en mantıklısı tabiki.
Aralarında çok fiyat farkı yok ama cidden acaba tüm zöellikleri aynı mı ?
Aynı ise inanın 10 tL bile fazla vermek istemem. ama belirgin farklı özellik varsa tabiki Bosch almak en güzeli.
sayın candoğan bey. daha önce size gdf 9500ü sormuştum sizin almam demeniz üzerine biraz daha bakınca ben de vazgeçtim grundikten,açıkçası forumları okuduğum kadarıyla bu konuyla ilgili bilginiz malum. o yüzden önereceğiniz ürünü almak isterim. uzun ömürlü,iç hacmi geniş ve kullanışlı,enerji tüketimi iyi olan,750 ile 1000tl fiyat aralığı olan,bozulduğunda iyi bir servis güvencesi olan bir bulaşık makinası almayı düşünüyorum. önerilerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler.
sayın candoğan bey. daha önce size gdf 9500ü sormuştum sizin almam demeniz üzerine biraz daha bakınca ben de vazgeçtim grundikten,açıkçası forumları okuduğum kadarıyla bu konuyla ilgili bilginiz malum. o yüzden önereceğiniz ürünü almak isterim. uzun ömürlü,iç hacmi geniş ve kullanışlı,enerji tüketimi iyi olan,750 ile 1000tl fiyat aralığı olan,bozulduğunda iyi bir servis güvencesi olan bir bulaşık makinası almayı düşünüyorum. önerilerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler.
Aynı ise inanın 10 tL bile fazla vermek istemem. ama belirgin farklı özellik varsa tabiki Bosch almak en güzeli.
Hocam ufak tefek şeyler kırpık olabiliyor. Aquastop bunlardan biri. Bosch olan Almanya üretimi. O fiyata uzun süreli kullanım için kaliteli cihaz. Aynı fiyatlara Arçelik vs olduğunu düşünürseniz Bosch alarak çok kardasınız.
çamaşır makinasında unutmayın proğram sayısının hiçbir önemi yok hızlı yıkma a temiz yıkama çizmeme ve kuru çıkarma özellikleri işinizi görür ama eğer alacaksanız grundig filan yerine 3 yada 4 proğramlı bosh veya siemens alabilirisiniz memnun kalırsınız
çamaşır makinasında unutmayın proğram sayısının hiçbir önemi yok hızlı yıkma a temiz yıkama çizmeme ve kuru çıkarma özellikleri işinizi görür ama eğer alacaksanız grundig filan yerine 3 yada 4 proğramlı bosh veya siemens alabilirisiniz memnun kalırsınız
Cihazları programdan çok kalite düzeylerine göre uzun kullanım için tavsiye ediyorum. Cicili bicili sözler şekilden önce kalite.
Bosch olanda 3. bir çekmece olarak çatal bıçak gözü var. Profiloda çatal bıçak sepeti var. Sepet çoğu kişiye göre daha kullanışlı oluyor.
Bosch olanda 3. bir çekmece olarak çatal bıçak gözü var. Profiloda çatal bıçak sepeti var. Sepet çoğu kişiye göre daha kullanışlı oluyor.
Merhaba Arkadaşlar...Bizde uzunnn araştırmalar sonucunda(2-3 ay kadar oldu sanırım :) )geçen hafta Profilo BM 6224 modelini internetten satın aldık.az önce makinamız geldi..ilçede oturduğumuz için servis Salı günü kuruluma gelecek.hayırlısı bakalım.
Bilmeyen arkadaşlar için hatırlatma. Arçelik, Beko gibi markalarda alt sepetin yatma özelliği olsun istiyorsanız küçük bir ücret ödeyerek yatar sepet alabiliyorsunuz. 2 sene önce Arçelik'te yatan sepet 20 veya 25 TL gibi bir fiyattı ve biz aldığımızda yatan sepet, ancak üst modellerde olan bir özellikti.
bu makinaların ikisi aynımıdır? bosch için 100 tl fazladan vermeye geder mi? 700 tl civarında başka bir öneriniz varmı?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
hocam forumdan öğrendiğim kadarıyla çelik tabanlı olanlar 6 programlı makinalar, onların fiyatı da çok yüksek. samsung öneriyormusunuz? çamaşır makinalarını önermiyorlar da bulaşık makinaları nasıl acaba
hocam forumdan öğrendiğim kadarıyla çelik tabanlı olanlar 6 programlı makinalar, onların fiyatı da çok yüksek. samsung öneriyormusunuz? çamaşır makinalarını önermiyorlar da bulaşık makinaları nasıl acaba
Biraz daha çıkabilseniz Profilo 6224 tavsiye edeceğim. Ama 700 tl bütçe varsa biraz arada fark olur.
Samsung ablamda var genel hatlarıyla memnun. Ancak Profilo-Bosch-Siemens gibi içime sinmez.
Biraz daha çıkabilseniz Profilo 6224 tavsiye edeceğim. Ama 700 tl bütçe varsa biraz arada fark olur.
Samsung ablamda var genel hatlarıyla memnun. Ancak Profilo-Bosch-Siemens gibi içime sinmez.
hocam 6224 e baktım, fiyatı 1000 tl civarında, arada dağlar kadar fark var :)
hocam 6224 e baktım, fiyatı 1000 tl civarında, arada dağlar kadar fark var :)
@eteksen hocam link veriyorsunuz, yardımcı olmaya çalışıyorsunuz, iyi güzel ama hani link verirken benim sorduğum modellere göre artısını eksisini falan da yazsanız, benim de kafamda birşeyler oluşsa. veya neden o makinayı önerdiğinizi. siz sadece link veriyorsunuz. o modellere bende netten bakıyorum zaten ama seçim yapamıyorum. neden o ürünü seçmeliyim?
@eteksen hocam link veriyorsunuz, yardımcı olmaya çalışıyorsunuz, iyi güzel ama hani link verirken benim sorduğum modellere göre artısını eksisini falan da yazsanız, benim de kafamda birşeyler oluşsa. veya neden o makinayı önerdiğinizi. siz sadece link veriyorsunuz. o modellere bende netten bakıyorum zaten ama seçim yapamıyorum. neden o ürünü seçmeliyim?
@eteksen tamam sağol. araştırmalarıma devam ediyorum. 700 tl civarında en az 3 programlı bulaşık makinası tavsiyesi olan varmı? ben ........ ürününü kullanıyorum çok memnunum diyen arkadaşların fikirlerini bekliyorum.
Hocam , bence siz bu kodları alın ve gidip yerinde inceleyin , Profilo ise Profilo bayiisine , Bosch ise Bosch bayiisine gidin görün ve detaylarını öğrenin. İnanın ben hiç aklımda olmayan bir dolabı satın aldım canlı canlı görünce (katalogta hiç beğenmemiştim) .
Elektrik,Su tüketimleri önemli . Ve kaç dakika da kaç litre su harcayarak yıkadıklarına da dikkat edin. Mesela Eko50 de 14Litre harcar fakat diğer programlarda 17-19 harcayabilir. Eko50 süreyi uzatır az su harcar , Yoğun 70 kısa sürede yıkar az su harcar .
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek." Mustafa Kemal Atatürk
Hocam , bence siz bu kodları alın ve gidip yerinde inceleyin , Profilo ise Profilo bayiisine , Bosch ise Bosch bayiisine gidin görün ve detaylarını öğrenin. İnanın ben hiç aklımda olmayan bir dolabı satın aldım canlı canlı görünce (katalogta hiç beğenmemiştim) .
Elektrik,Su tüketimleri önemli . Ve kaç dakika da kaç litre su harcayarak yıkadıklarına da dikkat edin. Mesela Eko50 de 14Litre harcar fakat diğer programlarda 17-19 harcayabilir. Eko50 süreyi uzatır az su harcar , Yoğun 70 kısa sürede yıkar az su harcar .
hocam iyi güzel diyorsunda ben o özelliklerden falan anlasam zaten gelip dh de araştırma yapmam :) ben ne anlarım bulaşık makinasından :)
hocam iyi güzel diyorsunda ben o özelliklerden falan anlasam zaten gelip dh de araştırma yapmam :) ben ne anlarım bulaşık makinasından :)
:)) Tamam hocam ya o zaman şunu sorayım , bulaşık makinesini ne sıklıkla kullanıcaksınız ? Haftada 2 kere mi 10 kere mi ? 2 kere kullanıcaksanız eğer öyle 2 lt su çok fark ettirmez kendisini ama 10 kere kullanılır dersen aradaki 150TL seni 2 senede elektrik ve su olarak artıya geçirir.
Üründen ne istediğini yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim .
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek." Mustafa Kemal Atatürk
hocam ürünü anneme alacağım, sık sık kullanacağını sanmam, haftada 3-4 diyelim :)
Bosch'un 3 programlısında Power55 programı var , 65 derecede 55 dakikada yıkıyor 1,35kWh elektrik ve 11 litre su harcıyormuş . Yani anne kullanacaksa eğer bu ürün çok çok yeterli olur , bizim evde de bu ürün vardı 4 sene kadar kullandık ve yazlıkta bulunan bulaşık arızalanınca 350TL masraf çıktı , bu ürünü yazlığa götürdük .
Ürünün detaylı bilgilerini buradan inceleyebilirsin , Program Hızlı program süresi, program 2 (min.) 55 elektrik tüketimi, program 2 (kWh) 1.35 sıcaklık, program 2 (°C) 65 su tüketimi, program 2 (l) 11
Yani sonuç olarak bu ürünü al hocam ;) Fazla da araştırma kafa bulanır iyice :)
sağolasın hocam, çok haklısın, araştırdıkça kafa bulanıyor.
forumları biraz daha okuduktan sonra profilo almaya karar verdim sayılır. ancak birkaç soru daha sorabilir miyim. alacağım makina anneme. bazı bulaşık makinaları çok doldurulduğunda ya da bulaşıklar beklemiş kurumuş ise temiz yıkamıyormuş. bu önerdiğiniz profilo 6224 de öyle bir sorun olacağını zannetmiyorum ama yine de aklıma takılanları sormak istedim.
Bilgi olması açısından yazıyorum: yaklaşık 10 ay önce geçerken araştırmadan aldığımız ariston 5 programlı makinadan çok memnunuz.hızlı yıkama programı vs. mevcut. fiyatıda uygundu 560 tl ye almıştık..
videoyu izleyemedim ama inceledigimiz kadariyla makinenin on tarafinda sepeti koyacak yer yok. arka tarafinda kullanisli olmayacagina karar vermistik nisanlimla. o sebeple vaz gectik hatta.
videoyu izleyemedim ama inceledigimiz kadariyla makinenin on tarafinda sepeti koyacak yer yok. arka tarafinda kullanisli olmayacagina karar vermistik nisanlimla. o sebeple vaz gectik hatta.
Play düğmesine bastıktan sonra watch on youtube linkine tıklayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 26 Nisan 2012; 0:06:48 >