Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? Sayfa: <<   < önceki  7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
guest olmakistemiyom

14 Ocak 2008; 10:42:27 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar bir haftadır bulaşık makinesi bakıyordum. bir haftadır baktığım tek yer ise bu başlık

CANDOĞAN Bey öncelikle size teşekkür etmek istiyorum. bu hafta sonu siemens SE26M250EU aldık. peşin 870 YTL. (istanbul-kadıköy)bi arkadaş BOSCH'un yine 6 programlı 65M02 modelini 820 YTL'ye aldığını söylemişti ama ben bulamadım. tanıdık BOsch satan yoktu ne yazıkki.

aleti daha kuramadık. ama herhagi bir sorun olacağını zannetmiyorum. bu fiyat aralığında en iyisi bu gibi duruyor. aslında gibisi fazla ama, malum renkler ve de zevkler işin içine girince durum değişiyor.

Bulaşık makinesi alacak olanlara da ısrarla öneririm. biraz bürçe meselesi belki ama bu tür aletler bir kez alınıyor ve en az 10 sene kullanılıyor. (inşallah) o yüzden en başta iyisinden almak belki en ideali...

Amd-Athlon 64 X2 5200+, MSI-K9N NEO V2, Twinmos 2x1 GB DDR2 800, Palit-8600GT Sonic+, Samsung-320 Gb Sata2 16 Mb Ncq, Asus-1814BLT, Cooler Master-Centurion 5 BB 350W, Samsung - 226bw, A4tech-X750 F1, Logitech Momo Racing Force, Lg LH-T7652SA 5.1, Sony A-100 18-70mm-75-300mm, Sony T-3, Sony HD3, Piranha Tvix, Vs vs vs�
ERROY17

14 Ocak 2008; 11:00:05 

kardes madem ki bulasık mak alacaksın bide miele yi düşünmeni tavsiye ederim su anda kampanyada olan modeli 1550,00 ytl ye kacırmamanı tavsiye ederim
G975-miele düz panel ,6 program SİEMENS VE ELEKTROLUX SECENEKLERİNDE FİYAT KONUSUNDADA YARDIMCI OLURUZ
02324213369

candogan62

14 Ocak 2008; 11:58:49 

quote:

Orjinalden alıntı: Eryücel
CANDOĞAN BEY ACİL !!!
umarım bugün görürsünüz mesajımı ; anneme bulaşık makinesi alacağız da.. Aşağıdaki üç makine arasında kararsız kaldım :
http://www.evimizinherseyi.com/index.php?page=urun_detay&kat=22&alt_kat_id=142&id=2034#sekme
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=232951&productid=mtboschsgs43e12
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese24e232eu
Siemens ve Bosch arasındaki fark su tüketimi ve gürültü farklılığı : Bosch 13lt/52 dB Siemens 17lt/54dB
diğer tüm özellikleri aynı.
Metro market'e Siemens'i sordum, şu an stoklarında gözükmüyormuş. Ne zaman geleceği de belli değil, ayrıca kargo ücreti, bulunduğunuz bölgeye göre artı maliyet... Carrefour'un telefonda fiyat vermesi yasak olduğu için fiyat bilgisine ulaşamadım, ellerinde hangi ürünlerin olduğunu saat 10'dan sonra öğrenebileceğim.
Bu makineleri araştırırken Elektrolux dikkatimi çekti, özellikleri diğer makineler göre daha üstün.. Ancak süpürge arayışımdan biliyorum, elektrolux ürünleri bulmak hayli zor, ayrıca uygun fiyata almak isterseniz daha da zor.... Ama tavsiyeniz Elektrolux olursa, elbette arar tarar bulurum :))))

Öncelikle Siemens SE24E232TR ile Bosch SGS43E12TR tamamiyle aynı modellerdir.Hepsiburada Siemens'in özelliklerini yanlış yazmış(240EU bir önceki versiyon modelinin özelliklerini yazmış)
Bundan dolayı iki cihazı da nerede uygun bulabilirseniz o olabilir.
Electrolux'ün ise verdiğiniz modeli pek iyi değil.Electrolux alacaksanız aşağıda verdiğim modeli öneririm.Darty-Teknosa-Mediamarkt vs mağazalarında bulabilirsiniz.Bu model gerçekten çok kaliteli.Ancak fiyat yüksek bin YTL civarlarında.
http://www.electrolux.com.tr/node35.asp?ProdID=39830
Siemens'in bahsettiğimiz modelini de Carrefour'da 740YTL civarlarına bulmanız mümkün.
quote:

arkadaşlar bir haftadır bulaşık makinesi bakıyordum. bir haftadır baktığım tek yer ise bu başlık

CANDOĞAN Bey öncelikle size teşekkür etmek istiyorum. bu hafta sonu siemens SE26M250EU aldık. peşin 870 YTL. (istanbul-kadıköy)bi arkadaş BOSCH'un yine 6 programlı 65M02 modelini 820 YTL'ye aldığını söylemişti ama ben bulamadım. tanıdık BOsch satan yoktu ne yazıkki.

aleti daha kuramadık. ama herhagi bir sorun olacağını zannetmiyorum. bu fiyat aralığında en iyisi bu gibi duruyor. aslında gibisi fazla ama, malum renkler ve de zevkler işin içine girince durum değişiyor.

Bulaşık makinesi alacak olanlara da ısrarla öneririm. biraz bürçe meselesi belki ama bu tür aletler bir kez alınıyor ve en az 10 sene kullanılıyor. (inşallah) o yüzden en başta iyisinden almak belki en ideali...
Fiyat gerçekten iyi.Fiyatını kuruşuna kadar hakeden oldukça iyi bir cihazdır,güle güle kullanın.Aynı fiyattaki 6 programlılara göre özellikleri ve kalitesi çok daha üstün.
quote:

Bu makinların düşük voltajda çalışma durumu nasıldır acaba? İstanbuldayım ve bulunduğum yerde voltajlar normalde 200 akşamları daha düşük.

Yeni nesil cihazlar elektronik olduğundan mekaniklere göre daha çabuk etkileniyor.Yetkili servislere sormanızı öneririm.
Eryücel

14 Ocak 2008; 12:06:05 

Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten beyazeşya almadan size danışmak farz oldu benim için...

Ancak bahsettiğiniz ürünleri Metro'da ve Carrefour'da bulamadım :((( Internetten alışveriş yapmak tercihim olmadığı için Elektrolux alınacak gibi gözüküyor... Direkt bir satıcı buldum Kadıköy'de...

Son kararı akşama doğru yazarım. Tekrar teşekkürler,

candogan62

14 Ocak 2008; 12:14:21 

Siemens'in modeli Acıbadem ve Kozyatağı Carrefour'larda vardı en son,ama diğerlerini bilemiyorum.
Electrolux'ün verdiğim modelini içiniz rahat alabilirsiniz.
Veya Bosch-Siemens bayilerine pazarlık yapabilirsiniz.
einherjer

14 Ocak 2008; 12:17:33 

cok ugrastım ama camasır makınamı değısteıremedım kasnak değısımı yapılırken tamburda problem buldular sonra alıp makınayı servıse goturduler ertesı gun tamır edılmıs ve testlerı yapılmıs olarak gelen makınamı pazar aksamı calıstırdım son 10 dk ya kadar kusursuz calısan makınam dan anormal sesler gelınce korktum ve panık halınde sadece fişini cekebıldım oylece bıraktım ve bu gun servıs gelıp tekrar bakacak ve artık umarım cihaz arızalı değişmesi gereklı yazısını yazar ve değişir...sımdı benım anlamadıgım tamburdakı mil de sorun varmıs milin degısmesı ıcın tamburunda yerınden alınıp komple değişmesi gerekmezmı yoksa ben mi yanlıs bılıyorum eger dedıgım dogruysa tamburun milinde nasıl bır ıslem yapılmış olabilir...
quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: einherjer

candogan bey saolun ıkı ayrı topıctede yardımcı olmussunuz sızden aldıgım yardımlarla hemen sıemensın sıtesıne gırdım fakat se26m250eu yu goremedım T serısınede butcem yetıyor aslında ben butceden korkmayan kalıteden korkan bır ınsanım kalıtelı olsun 10 kurus fazla vereyım ıyısı olsun bır kere olsun dıye dusunurum ne demısler Türk gıbı dusunceksın Yahudi gıbı alısverıs yapacaksın ucuz mal alacak kadar zengın deılım felsefesıyle yola cıkıyorum...gercı hayata bu sekılde bakıyoruz ha kalıtelı bıldıgımız urunde sorun cıkmıyormu cıkıyor tabı wm10e460tr model camasır makınamda tamburda kı sesler ve sıkmanın bıtısı esnasında cıkan surtunme seslerı sonucu servıs cagırdık kasnakta bosluk var denıldı cıhazın garantısı dolmadı.sorun fabrıka hatasıda deıl bende de sımdı bır suphe uyandı 1 yıllık makınada parca deısımı yapılıosa seneye hangı parcalar arızalanacak bu sebepten dolayı makınayı komple degıstırmeyı dusunuyorum bırde 60 dereceden sonra 90 dereceye gecıyor ve buda beyaz camasırların halıyle cok temızlenmemesıne sebep oluyor... eger sıemens tamam degıstırelım derse sıemenste en az 1000 devırlı tek su gırıslı hangı makınayı tevsıye edersınız...

SE26M250EU modeli aşağıda
http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE26M250EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2320_22%253d1%2629%3d1%26page%3d4%2628%3d26%253d2320
T serisi ile modelini verdiğim M serisi arasında kalite farkı bulunmuyor.
T serisinin farkı daha sessiz yıkama,bombeli kasa,gizli kontrol paneli,kir yumuşatma tulu,fazladan 2 otomatik program gibi özellikler.Eğer bu özellikler size cazip geliyorsa T serisini alabilirsiniz.Ama sadece daha kaliteli olsun diye alacaksanız bence gerek yok.

Çamaşırda sorun yaşamanıza üzüldüm.Sanırım size sorunlu makine geldi,bu işler biraz da şans.Bence de cihazı değiştirtmeye çalışın.Cihazın 90 derecede kullanılmasını önermem(enerji israfı)bunun yerine lekeliler programını seçip yoğun yıkama tuşuna basarsanız iyi sonuç alırsınız.
Eğer başka model istiyorsanız WM12S760TR modelini öneririm.Bu makine ithaldir(Alman),sizdeki cihaz yerli.Ama cihazı aynı modelle de değiştirebilirsiniz.S serisi kadar kaliteli olmasa da E serisi de iyidir.
http://www.siemensevaletleri.com/?5=WM12S760TR&28=7%3d1%269%3d26%253d2306_22%253d1%2629%3d1%2628%3d26%253d2306

candogan62

14 Ocak 2008; 12:29:34 

quote:

Orjinalden alıntı: einherjer

cok ugrastım ama camasır makınamı değısteıremedım kasnak değısımı yapılırken tamburda problem buldular sonra alıp makınayı servıse goturduler ertesı gun tamır edılmıs ve testlerı yapılmıs olarak gelen makınamı pazar aksamı calıstırdım son 10 dk ya kadar kusursuz calısan makınam dan anormal sesler gelınce korktum ve panık halınde sadece fişini cekebıldım oylece bıraktım ve bu gun servıs gelıp tekrar bakacak ve artık umarım cihaz arızalı değişmesi gereklı yazısını yazar ve değişir...sımdı benım anlamadıgım tamburdakı mil de sorun varmıs milin degısmesı ıcın tamburunda yerınden alınıp komple değişmesi gerekmezmı yoksa ben mi yanlıs bılıyorum eger dedıgım dogruysa tamburun milinde nasıl bır ıslem yapılmış olabilir...

Garanti şartlarına göre ikiden fazla kez aynı sorunun çıkması durumunda dervis cihazı değiştirmek durumunda.
Benim de bildiğim kadarıyla tambur ile mil beraberdir.
Cihazın değişmesi için kararlı davranın.Servis yananşmazsa bölge müdürlüğüne telefon açmanızı öneririm.Cihazda üretim hatası olduğu açık.Cihazı değiştirirseniz olur mu yerine ısrarla ben bu cihazı kabul etmiyorum diyerek ikna edici konuşun.İnşallah değişir.
mak74

14 Ocak 2008; 13:32:46 

bu gün ümraniyedeki bayileri dolaştım hiç bir yer hepsiburada.com'daki fiyata düşmedi BOSCH SGS43E12TR bu makina için kargo fiyatıyla birlikde 780e 9 taksit bu fiyat size göre nasıl alayım mı ürünü son 2 tane kaldı hepsiburada'da

candogan62

14 Ocak 2008; 13:36:54 

quote:

Orjinalden alıntı: mak74

bu gün ümraniyedeki bayileri dolaştım hiç bir yer hepsiburada.com'daki fiyata düşmedi BOSCH SGS43E12TR bu makina için kargo fiyatıyla birlikde 780e 9 taksit bu fiyat size göre nasıl alayım mı ürünü son 2 tane kaldı hepsiburada'da

Çok da uygun değil ama normal bir fiyat.Birkaç ay önce bu cihazların fiyatı 700'ün altındaydı ama zamlandı nedense,ben de uygun fiyata göremedim başka bir yerde.Sanırım buradan almak en mantıklısı.Ya da beyazesyam.com'dan oalbilir.Kargosu ücretsiz oranın,ama vade farkı biniyor.
tbc

14 Ocak 2008; 16:58:47