baktım aslında dediğin markayıda düşünüyordum ama fiyatı pahalıydı...mediamarkt da eğer 550 ytl ise çok uygun bakacağım gidip...buarada mediamark şu izdiham olan yerlerden biri değil dimi
Evet orası Fiyat-performans olarak gayet iyi bir ürün
buarada 54 db ile 57 db arasında ses farkı belli oluyomu çok
Oluyor tabi ama BM8300(2004 model) modelini kullanan bir akrabam var(O da 57dB).Cihazdan motor sesi kesinlikle çıkmıyor.Çıkan ses akan-sıçrayan su sesi.
Geçen Kipa da yanyana Altus-Arçelik b.makinaları vardı iksiide birbirinin tıpatıp aynısı Arçelik te ön kapağın sacına hafif eğim vermişler diğer kısımlar birkaç düğme dışında aynı. Altus 420,Arçelik 470YTL idi
Birkaç ay önce niyetlenip de alamadığım ama artık zamanı gelen bulaşık makinesi için bugün biraz dolaştım. Bosch SGS65M02 EU 6 programlı bulaşık makinesini 12 taksitle 800’e, Bosch SGS 55M85 EU yu ise yine 12 ay taksitle 900’e buldum.Liste fiyatına göre bana ucuz geldi.Acaba bir sorun olabilir mi?Varsa nasıl anlarız ve hangisini tavsiye edersiniz.Birincisini önceden candoğan tavsiye etmişti.Bu tavsiye devam ediyor mu?
SGS65M02EU şahane bir cihaz.800YTL bu cihaz için bedava.Her detayıyla kusursuz bir makine hiç düşünmeden SGS65M02EU modelini almanızı öneririm.Çok memnun kalacaksınız.Şimdiye dek en ucuz 950YTL'ye görmüştüm.800YTL'yi kat kat hakeden bir makine.Kullanışlı sepetler,variospeed,sensör gibi üstün özellikleri var ve eko program haricinde diğer programlarda düşük tüketim değerlerine sahip.
bende bu cihaz için gitmiştim ama hanım renginden dolayı 55M85 e taktı.Bu cihazın diğerinden farkı nedir?Sitenin birinde 55M85 iyi kurutmuyor diye şikayet yazmış.
-Su tüketimi daha az,program başına 5lt tasarruf. -İthal -Üst sepette katlanabilen bölmeler var,alt sepette ek bardak koyma bölümü bulunuyor.Üst sepet kolay kayıyor ve daha çok öne çekilebiliyor. -2'ye ayrılabilir,ister üst ister alt sepette istenilen yere konabilen çatal bıçak sepeti var -Ek olarak hassas program var -Daha sessiz 49dB-diğeri 52dB -Eko program haricindeki diğer programlarda elektrik tüketimi daha düşük -İç tabanı çelik,diğerinde çelik plastik karışımı polinox taban var
Bana sorarsanız rengi boşverin 65 modeli bariz daha üstün.Ama 55 de oldukça iyi cihazdır.
karar verdim sonunda ariston 5 programlı alcam..550 ytl peşin fiyatı...kimisi ii kimisi kötü dio ama ii diyenlere inancam
Aman diyeyim bence başınızı yakmayın.En başta eski kasa bir model.Rezistansı dışarıda.Sepet telleri ve sac malzemesi çok kötü bir makine.Sepet telleri ince,dolu sepeti çekerken tel yamuluyor.Bu yaz bir akrabanın yazlığında aynı makineyi kullanmak durumunda kaldım beni resmen çileden çıkardı.İlk açtığımda su almadan çalıştı.Açtığımda içinden dumanlar çıktı.Su atarak sıcaklığını giderdim çünkü makine susuz olarak kızmıştı.Sonradan kullandığımda da bardaklarda kireç lekesi bırakıyordu.Temiz konan bardakları bile daha kirli çıkarıyordu.Bir de telleri incecik.Kısacası rezalet bir makine.Gürültüsü de ayrı mesele.Mesela bir Bosch'ta motor sesi duyamazken bu makinede rahatlıkla duyuluyor.Su tüketimi de yüksek.Arçelik bile kat kat daha iyidir.Valla yazlıktan eve dönünce evdeki 8 senelik Siemens makinemin değerini anladım.
Kısacası bütçenizi belirtin model konusunda yardımcı olayım.Ne olursa olsun Ariston ve İndesit'ten uzak durun.