Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği >> Cevap: BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? Sayfa: <<   < önceki  3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
bilgisatan

19 Ekim 2007; 9:59:45 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: vaynett

candoğan hocam valla yeter artık iyice sıkıldım birisini alacağım 2 aydan beri alamadım gitti...bunlar arasında kaldım özelikler ve fiyat farklı ama aradaki fark o kadar eder mi bunu merak ediyorum birincisi,
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese24e232eu#tablnk
bu da ikincisi,
http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=1995&k_id=26
bu da üçüncüsü
http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=1845&k_id=100

Slm. Geçen hafta Siemens SE24E232TR modelini aldım. Candoğan'ın yorumları da etkili oldu. Kesinlikle çok iyi bir bulaşık makinesi. Özellikleri size yetecek ve artacaktır. Biz sorunsuz kullanıyoruz. İhtiyaçlarınızı fazlasıyla giderecektir. Bir de fırın tepsilerini ve izgaralarını da sonradan alacağınız bir püskürtme fıskıyesi parçasıyla yıkayabiliyorsunuz. Üst sepeti çıkarmanız ve parçayı orta kısımdaki yerine takmanız yeterli olacaktır. Alacaksanız alın bu modeli ve rahat edin. Bu parçayı henüz ben de almadım. En kısa sürede almayı düşünüyorum. Hoşçakalın.

PAVILION DV9087EA CORE2 DUO(T5600)1.83GHZ-2GB KINGSTON 667 MHZ-160GB-512MB GO7600-17''DVDRW-VISTA HOME PREMIUM :)

3DMark 2001 Skoru:21284
3DMark 2003 Skoru: 10634
3DMark 2005 Skoru: 4595
3DMark 2006 Skoru: 2802
mutklima
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

19 Ekim 2007; 10:05:54 

Bazı arkadaşlar gereksiz desede adı farklı modelerde başka başka olsada duşlama ,ıslatma gibi olan program gereklidir,niyemi, bulaşık makineleri hemen dolmuyor ve bazen 1-2 gün bulaşıklar içinde kalıyor ve kuruyor buda temizleme açısından sorun oluşturabilir,halbuki bulaşıkları ekledikten sonra ıslatma programını çalıştırsak bulaşıklar için daha iyidir bu enenmiştir,ve çok su,elektrik çeken bir program degildir bu.
mutklima
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

19 Ekim 2007; 10:11:29 

quote:

Orjinalden alıntı: bilgisatan

quote:

candoğan hocam valla yeter artık iyice sıkıldım birisini alacağım 2 aydan beri alamadım gitti...bunlar arasında kaldım özelikler ve fiyat farklı ama aradaki fark o kadar eder mi bunu merak ediyorum birincisi,
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese24e232eu#tablnk
bu da ikincisi,
http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=1995&k_id=26
bu da üçüncüsü
http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=1845&k_id=100

Slm. Geçen hafta Siemens SE24E232TR modelini aldım. Candoğan'ın yorumları da etkili oldu. Kesinlikle çok iyi bir bulaşık makinesi. Özellikleri size yetecek ve artacaktır. Biz sorunsuz kullanıyoruz. İhtiyaçlarınızı fazlasıyla giderecektir. Bir de fırın tepsilerini ve izgaralarını da sonradan alacağınız bir püskürtme fıskıyesi parçasıyla yıkayabiliyorsunuz. Üst sepeti çıkarmanız ve parçayı orta kısımdaki yerine takmanız yeterli olacaktır. Alacaksanız alın bu modeli ve rahat edin. Bu parçayı henüz ben de almadım. En kısa sürede almayı düşünüyorum. Hoşçakalın.

Hayırlısı olsun en iyi bulaşık makinesi markalarından birini almışsınız.
candogan62

19 Ekim 2007; 10:48:35 

quote:

Orjinalden alıntı: mutklima

Bazı arkadaşlar gereksiz desede adı farklı modelerde başka başka olsada duşlama ,ıslatma gibi olan program gereklidir,niyemi, bulaşık makineleri hemen dolmuyor ve bazen 1-2 gün bulaşıklar içinde kalıyor ve kuruyor buda temizleme açısından sorun oluşturabilir,halbuki bulaşıkları ekledikten sonra ıslatma programını çalıştırsak bulaşıklar için daha iyidir bu enenmiştir,ve çok su,elektrik çeken bir program degildir bu.

Dediğiniz gibi programın işlevi bu.Ama ben kullanışlı olmadığını düşünüyorum.Bizde bulaşıklar makinede 2-3 gün bekler.Makineyi açtığımda ise hepsi temiz çıkıyor.Yani duşlama programı olmadan da temizleniyor.Bendeki makinede duşlama programı yok zaten,eski makinemizde de 1 kez olsun kullanmadık.
Bir de 2 programlı modelde 2 programdan herhangi biri seçildikten 2-3dk sonra reset yapılırsa duşlama programı uygulanmış olur.Arada bu şekilde de kullanılabilir.
Bir de dediğiniz gibi su-elektrik tüketimi oldukça düşük bu programda.0,05-0,1 kw'h elektrik 4-5lt su harcar.
mutklima
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

19 Ekim 2007; 10:56:39 

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: mutklima

Dediğiniz gibi programın işlevi bu.Ama ben kullanışlı olmadığını düşünüyorum.Bizde bulaşıklar makinede 2-3 gün bekler.Makineyi açtığımda ise hepsi temiz çıkıyor.Yani duşlama programı olmadan da temizleniyor.Bendeki makinede duşlama programı yok zaten,eski makinemizde de 1 kez olsun kullanmadık.
Bir de 2 programlı modelde 2 programdan herhangi biri seçildikten 2-3dk sonra reset yapılırsa duşlama programı uygulanmış olur.Arada bu şekilde de kullanılabilir.
Bir de dediğiniz gibi su-elektrik tüketimi oldukça düşük bu programda.0,05-0,1 kw'h elektrik 4-5lt su harcar.

Ben senelerdir duşlama pogramını kulanırım ve çok memnunum,ha diger şekilde çalıştırınca kirlimi çıkıyor hayır ama burada şuda var,eger duşlama programını kullanırsak 60 derece yerine 50-55 dereceyi kullanarakta daha iyi sonuç elde ediyoruz,zaman elektrik faktörlerini öne çıkarmak için,dediginiz gibi kullanıma baglı,benn kullanılmasından yanayım aynı gün içinde yıkanacaksa tabii kullanılmasın.
vaynett

19 Ekim 2007; 11:49:48 

servis ağı ve dökümantasyon malzemesi bakımından profilo daha avantajlı değil mi siemense nazaran

candogan62

19 Ekim 2007; 12:07:03 

Yok Siemens-Bosch-Profilo servisleri aynıdır.Aynı malzemeyle üretilir.
vaynett

19 Ekim 2007; 15:06:43 

valla o zamanm bize tek alternatif olarak profilo kalıyor siemens daha güzel tabi ki ama arada 250 ytl fiyat farkı var ve bu fark benim için önemli bir fark o yüzden bu profilo 2001 en mantıklı olarak bana göre alınacak makina gibime geliyor candoğan hocam bilmem yanılıyormuyum.

spayk07

19 Ekim 2007; 16:57:02 

zaten alınabilecek 2 marka var siemens-boschlarda çok iyidir her iki grubuda inceleyerek karar verin ben iki markadanda memnunum.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spayk07 -- 19 Ekim 2007; 16:58:04 >

╔═════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════╗
║ Intel Dragontail Peak P35 Anakart ♦ Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz ♦ Asus 256MB EN8500GT DVI ♦ 2X1 GB DDR2 667 MHZ PC2 5300 RAM ║
║ ` Creative SB X-FI XTREME GAMER 7.1 ♦ Seagate 250GB 7200 NCQ SATA2 16MB ♦ Technisat skystar2 2.6 ♦ FEEL Kasa FL460 Gümüş 350W ` ║
║ ` Philips 19" 190C8FS LCD ♦ Philips MMS460 5+1 SPEAKER ♦ U.S.Robotics Wirelles ♦ AKASA INTEGRAL 3.5” Esata 400GB HDD Kutusu ` ` ║
║Microsoft Keyboard 2000 TR Q Klavye ♦ A4 TECH X5-57D Optik Mouse ♦ LG 18X8X18 DOUBLE LAYER DVD Yazıcı ♦ Samsung 160 GB 8MB SATA2 ║
spayk07

19 Ekim 2007; 17:06:39 

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: spayk07

Merhaba arkadaşlar
Bede bir bulaşık makinası almayı düşünüyorum ama hiç bir bilgim yok ve internetden araştırmaya karar verdim, ve bu forma ulaştım.
Beko Bulaşık Makinası
bekoya baktım iyi gibi arkadaşlar ( Fiziksel olarak ) :)
Arkadaşlar birde sizin görüşlerinizi ve düşüncelerinizi alamak istiyorum ( Tercihim Ekonomik ve kullanışlı olmasıdır )

Öncelikle arkadaşın da dediği gibi Beko alacağınıza hiç almayın:)Neyse şaka bir yana Beko iyi makine değildir.
Electrolux'ün de üst sepeti kullanışlı değil.Ama yeni modelde katlanan teller sayesinde birkaç düzeltme yapılmış.Onun dışında pek önermem,sıkıntı yaşarsınız bulaşık dizerken.Flexiform sepet özelliği yoksa Electrolux almayın.Ama varsa o da olabilir.
Siemens/Bosch bu konuda rakipsizdir.Özellikle aşağıda verdiğim Alman malı modeller varioflex sepet sayesinde çok kullanışlı.
http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pTopCategoryId=3002&pCategoryId=3200&pSubCategoryId=3200&pBrandId=46013&pInstanceId=331549
http://www.siemensevaletleri.com/?5=SE26M250EU&28=7%3d1%269%3d26%253d2320_22%253d1%2629%3d1%26page%3d4%2628%3d26%253d2320
http://www.boschevaletleri.com/tr/products/product.asp?frmFiyat=bulasik_mak.asp&ID=881&SCAT=20
Bu da f/p olarak çok iyi
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=234845&productid=mtsiese24e232eu

Teşekkürler Candogan62

Bekoyu çoktan unuttum sizin sayenizde, şimdi Electrolux,Siemens,Bosch'u incelemeye başladım bile bir karara varınca sizlere yine danışacağım arkadaşlar vermiş olduğunuz öneriler için çok teşekkürler
Saygılar

╔═════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════════╗
║ Intel Dragontail Peak P35 Anakart ♦ Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz ♦ Asus 256MB EN8500GT DVI ♦ 2X1 GB DDR2 667 MHZ PC2 5300 RAM ║
║ ` Creative SB X-FI XTREME GAMER 7.1 ♦ Seagate 250GB 7200 NCQ SATA2 16MB ♦ Technisat skystar2 2.6 ♦ FEEL Kasa FL460 Gümüş 350W ` ║
║ ` Philips 19" 190C8FS LCD ♦ Philips MMS460 5+1 SPEAKER ♦ U.S.Robotics Wirelles ♦ AKASA INTEGRAL 3.5” Esata 400GB HDD Kutusu ` ` ║
║Microsoft Keyboard 2000 TR Q Klavye ♦ A4 TECH X5-57D Optik Mouse ♦ LG 18X8X18 DOUBLE LAYER DVD Yazıcı ♦ Samsung 160 GB 8MB SATA2 ║
candogan62

19 Ekim 2007; 21:04:32 

Ne demek.Umarım ihtiyacınızı tam olarak karşılayacak bir cihaz alırsınız.Sorularınız için burdayım.
enteresavar

19 Ekim 2007; 21:40:23 

arkadaşlar aileme bir bulaşık makinesi almam gerekiyor fiyatı maksimum 500en fazlada550 ye kadar çıkabilirim benim işimi3/4programlı bişey gorur sanırım.İnternet fiyatlarıyla peşin alımda bayiden alacağımız fiyat arsında çok fark olurmu sizce parayı peşin vermeyi düşünüyorumda..cevabınız için şimdiden teşekkürler...saygılar

GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
candogan62

19 Ekim 2007; 21:56:45 

quote:

valla o zamanm bize tek alternatif olarak profilo kalıyor siemens daha güzel tabi ki ama arada 250 ytl fiyat farkı var ve bu fark benim için önemli bir fark o yüzden bu profilo 2001 en mantıklı olarak bana göre alınacak makina gibime geliyor candoğan hocam bilmem yanılıyormuyum.

İçiniz rahat alabilirsiniz.En iyi 2 programlı makinedir. Ucuz olmasının nedeni düşük kalite değil az donanımlı olması.
quote:

Orjinalden alıntı: enteresavar
arkadaşlar aileme bir bulaşık makinesi almam gerekiyor fiyatı maksimum 500en fazlada550 ye kadar çıkabilirim benim işimi3/4programlı bişey gorur sanırım.İnternet fiyatlarıyla peşin alımda bayiden alacağımız fiyat arsında çok fark olurmu sizce parayı peşin vermeyi düşünüyorumda..cevabınız için şimdiden teşekkürler...saygılar

Size tavsiyem Profilo BM2001E veya mediamarkttan Profilo BM4001E almanız.Mediamarkt'ta BM4001E 570YTL civarlarında idi.Bayilerle pazarlık yaparak aldığınız fiyatları bir söyleyin ucuz olup olmadığı hakkında bilgi veririm.Beko,Arçelik,Altus,Vestel,Indesit'ten uzak durmanızı öneririm.
http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=9&intProductID=945
http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=9&intProductID=916
vaynett