Merhaba, siemens SE20T594EU ve SE26T290EU arasında fiyat farkına değecek özellikler var mı? Yerli montaj - ithal olduğu TR - EU soneklerinden mi anlaşılıyor.Tşk.
Yerli veya ithal olduğu o eklerden anlaşılmaz.TR eki Türk malı olduğunu göstereceği gibi Türkiye için üretilmiş bir ithal modeli de anlatabilir.Aynı şekilde EU ile biten yerli makineler de var. 20-26 arasında farklar 20 modelinin full otomatik olmasıdır. Bana kalırsa 26T modeli fazlasıyla işinizi görecektir.Program ve ses düzeyi harici farkları yok çünkü.Piyasada 1500YTL civarına satılmakta.Yani SE26T290EU derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 29 Eylül 2007; 23:38:08 >
Çok teşekkür ederim. 26T modelinin ithal olup olmadığıyla ilgili bilgi verebilir misiniz. Sanırım ithal modeller daha fazla tavsiye ediliyor.
26T modeli Alman malıdır.Kapıyı açtığınızda kilidin olduğu yerde made in Germany yazısını görebilirsiniz. Cihazın ithal olmasından ziyade özelliklerinin çok iyi olmasından dolayı tavsiyemdir.
Yabancı-Türk üretimini ayırt etmek isteyenlere ipucu
-Polinox(çelik-plastik karışımı)iç tabana sahip olan -Eko programda 17,18 ve 13lt su tüketen Siemens-Bosch-Profilo bulaşık makinelerinin hepsi yerli montajlıdır.
Çelik iç tabanlı ve su tüketimi 14,9,12lt gibi değişik miktarlarda olan cihazlar ise ithaldir.%90'ı da Alman'dır.Kalanlar da İspanya veya Polonya malı oluyor.
bu makine de sadece üst sepet yıkama fonksiyonu varmı ya da 750-1000YTL arası sadece üst sepet yıkama seçeneği de bulunan ve sessiz bir ithal makine ne önerirsiniz siemens ya da bosch serisinden. 46M62EU modeli artık zor bulunuyor bayilerde. Acaba buna yakın bir başka model var mı.
çünkü an geliyor bardaklar birikiyor alt sepet bomboş. Hızlı bir üst sepet programına ihtiyaç oluyor.
Bir başka sorumda ankastra fırın... Şu an piyasa da önerebileceğiniz fiyat performans oranı açısından iyi bir ankastra fırın ne var acaba?
Çok teşekkürler Candoğan Bey.Verdiğiniz bilgilerin karar vermemde çok faydası oldu.Ayrıca bir çok ayrıntıyı da bu başlıktaki mesajlarınızda öğrendim.sağolun.
merhaba arkadaslar, oncelikle verilen bilgiler icin herkese tesekkurler..
sizlere sormak istedigim: beyaz esya fiyatları spotcularda daha uygun diye biliyorum. Spotculardan alısveris yapmak ne kadar dogru olur? İleride sorun yasanır mı?
bu makine de sadece üst sepet yıkama fonksiyonu varmı ya da 750-1000YTL arası sadece üst sepet yıkama seçeneği de bulunan ve sessiz bir ithal makine ne önerirsiniz siemens ya da bosch serisinden. 46M62EU modeli artık zor bulunuyor bayilerde. Acaba buna yakın bir başka model var mı.
çünkü an geliyor bardaklar birikiyor alt sepet bomboş. Hızlı bir üst sepet programına ihtiyaç oluyor.
Bir başka sorumda ankastra fırın... Şu an piyasa da önerebileceğiniz fiyat performans oranı açısından iyi bir ankastra fırın ne var acaba?
siemens SE20T594EU ve bosch SGS 09T45 EU yi nasıl kıyaslayabilirim (SE20T090EU ü de düşünüyorum-sanki daha fazla ozelligi var). Bu fiyatları hakedecek neleri var merak ediyorum, iyi gunler.
siemens SE20T594EU ve bosch SGS 09T45 EU yi nasıl kıyaslayabilirim (SE20T090EU ü de düşünüyorum-sanki daha fazla ozelligi var). Bu fiyatları hakedecek neleri var merak ediyorum, iyi gunler.
Bana kalırsa özelliklerini kulanacaksanız almalısınız.Bu ürünler bulaşık makinesinden en iyi özelikleri isteyenler için tasarlanmıştır.Tek tuşlu cihazlardır.Herşeyi kendileri ayarlar(su elektrik tüketimi,püskürtme basıncı,durulama sayı ve süresi vs gibi)Sepetleri çok kullanışlıdır,eğilmeden parlatıcı-deterjan doldurulabilir,yük sensörü vardır,ultra sessizdir.Su elektrik tüketimi çok düşüktür.Daha sayılamayacak kadar çok özelliği var.Yani her detay düşünülmüş.Bu özelliklerin hepsini kullanacaksanız kesinlikle muhteşem cihazlardır.Malzeme kalitesi mükemmeldir.Daha mütevazi cihaz istiyorsanız aşağıdaki modeller de iyidir.
Bulaşık makinesi için tavsiyelerinizi rica edecektim. 1000 YTL kadar bir bütçem var. Tek başıma yaşadığım için az bulaşık çıkıyor. Dolayısıyla az parça bulaşık yıkayabilecek bir model arıyorum. Fazla lüks özellik aramıyorum. Bulaşıkları çizmesin (teflon, bardak vs.), temiz yıkasın, az parça bulaşık yıkayabilsin, elektrik ve su tüketimi makul ölçülerde olsun. Aradığım bu gibi temel özellikler. Sessiz olması, parmak izinin çıkmaması, makine doluyken sepetleri ayarlama gibi özellikler benim için elzem değil.
Bu arada kafama takılan bazı sorular: - Tabanın çelik yerine polinox olması nasıl bir dezavantaj getirir? - Yarım yükte yıkama ile üst sepet yıkama özellikleri arasında fark var mıdır? Yarım yükte yıkama özelliği tam olarak nedir? - Bulaşık makinesindeki basınçlı su teflon kaplamaya zarar verir mi?
Siemens SE24E232TR Hepsiburada'da uygun fiyata şu anda. Bosch SGS65M02 modeli ise fazla mı lüks benim için bilmiyorum. Bu iki model arasında kaldım diyebilirim.
Bu iki modele rakip olabilecek Arçelik-Beko modeli var mıdır? (1,5 ay önce nofrost buzdolabı almıştım. Şu anda ise DSmart veriyorlar. Bulaşık makinesi pazarlığıyla belki DSmart alabilir miyim diye düşünüyorum :))