Şimdi Ara

BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ??? (562. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.923
Cevap
180
Favori
2.548.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 560561562563564
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen hafta yeni evimin tüm beyaz eşya setini aldım. Bulaşık makinesini SN26M832TR aldık. Gayet uygun bir fiyat
    Benim ve nişanlımın annelerimizde 8 programlı makineler var ama sürekli kullandıkları 3-4 program oluyor sadece. Bu yüzden 6 program gayet yeterli olur diye düşündük.

    Bu makine diğer modellerle karşılaştırılınca hem enerji hem de su tüketimi oldukça avantajlı. Araştırınca görebilirsiniz.

    Bir de makineyi ilk kullandığımızda çalışıp çalışmadığını anlayamadık. Biraz bekledikten sonra ekranda sürenin düştüğünü görünce kulağımı yasladım, içindeki yıkama sesini öyle duydum. Yani makine son derece sessiz çalışıyor.

    Kesinlikle tavsiye ederim. Tam bir f/p ürünü.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Merhabalar, anneannem için bulaşık makinesi tavsiyesine ihtiyacım var malesef bekodan aldığımız makine sürekli sorun çıkartıp suyunu boşaltmıyor. Yaşadıkları yer köy olduğu için belli markalar kurulum ve nakliyeyi sağlıyor,(arcelik beko bosch vestel).Ve kullandıkları malesef su çok kireçli , ne almamızı önerisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orijinalden alıntı: ncore

    İyigünler...Bu hafta sonu bu forumda da iyice araştırdıktan sonra

    SIEMENS SN27M881TR
    PROFILO BM6481MG
    AEG F65712M0P

    Bu ürünlerden birini almaya karar verdim.Kullananlarında deneyimini gözönüne alarak sizce hangisi bir adım öne çıkıyor.

    65712> 6481 > Siemens derim ben.

    AEG iç hacim ve yıkama sistemi ile daha üst segment bir makine.

    Profilo'nun ise ek seçenekleri Siemens'e kıyasla daha kullanışlı. Kalite aynı.

    * * * * *
    Sayın Candoğan Hocam merhaba. Cevaplamaya vaktiniz olursa eğer şunu sormak isterim. Bulaşık makinasında yoğuşmalı kurutma sistemi mi daha iyi yoksa statik kurutma sistemi mi daha iyi ? Bütçe 900-TL ye kadar. Beyaz renk istiyorum. Altus un 2 makinası arasında kaldım. 434 XY ve 435 X bu 2 modeli seçmemdeki sebeb tavanda üçüncü pervanesinin olması ( nekadar 444 0 888 nolu Altus Tüketici iletişim Hattı üçüncü pervane yok desede Bimeks te baktım; var ) . 435 x te statik kurutma sistemi var bir de ön yıkama varmış, yani 5 program. Diğer 434 XY ise yoğuşmalı kurutma var. Yoğuşmalı kurutma mı daha iyi yoksa statik kurutma mı daha iyi? Altus un bu modelleri hakkında yorum bulamıyorum hiç bir yerde.

    Candoğan hocam bu 2 bulaşık makinasından hangisini seçeyim ? Hocam ikinci sorumda Hotpoint 821 beyaz renk buzdolabının iç dizaynını çok beğeniyorum. Kapı yönü değiştiği için ve 70 cm. den geniş olduğu için almak istiyorum. Ses 45 db yazıyor. Hocam bu dolap hakkında herhangibir yorum yapar mısınız ? Her iki evimde de mutfak tezgahı sağda kaldığı için alacağım buzdolabının kapı yönü mutlaka değişmek zorunda. Kombi istemiyorum. Buzluk aşağıda bizim evde çok tehlikeli küçük çocuklarım var. Bilgim dışında dondurma yerler ikide bir gizli gizli hasta olurlar. Bu nedenle kombi olmaz. Zaten boy uzun değil. Bizde kombi olmaz. Bana önerebileceğiniz kombi olmayan, geniş, kapı yönü değişen sessiz bir buzdolabı var mı ? Bu sorduğum konularda bilgisi olan arkadaşlarda yazabilir. Çok teşekkür ederim.




  • Arkadaşlar yarı ankastre bir ürün arıyorum.
    54M535TR bu ürünü önerir misiniz? Diğer ankastrelerim siemens gayet memnunum bunda da memnun kalır mıyım bunun yerıne önerebileceğiniz model var mı ?
  • wikii kullanıcısına yanıt
    İyi günlerde kullanın.

    Yalnız dikkatimi çeken şu : Sizin makina 46 dB sese , bendeki Electrolux ESF 5531LOW modeli ise 47 dB sese sahip. Bendeki makinayı yıkama esnasında yan odadan bile duyabiliyorum ben.

    Herkese soruyorum : 1 dB'lik ses farkı bu kadar olabilir mi arkadaşlar? Bu arkadaşımız 46 dB'lik makinada ses duyulmuyor diye kulağını dayarken ben 47 dB'de haldir haldir yıkama sesini duyuyorum. Nasıl oluyor bu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadtas

    Arkadaşlar yarı ankastre bir ürün arıyorum.
    54M535TR bu ürünü önerir misiniz? Diğer ankastrelerim siemens gayet memnunum bunda da memnun kalır mıyım bunun yerıne önerebileceğiniz model var mı ?

    Mesajınızı okuyunca yazmak istedim. 54M535TR kodlu yarı ankastre bulaşık makinesini geçen hafta satın aldım. Yaklaşık olarak bir haftadır kullanıyorum. Şu an itibariyle memnunum. Önceki ankastre bulaşık makinem Hotpoint Ariston marka idi ve aşırı gürültülü çalışıyordu. Mutfakta makine çalışırken, mutfağın kapısını kapatmadan içeride oturmanız mümkün değildi. Bulaşıkların tamamını aşırı sıcak olarak yıkadığı için, çok sayıda tabağın rengini soldurmuşluğu vardır. Ayrıca yeni satın aldığım pek çok mutfak eşyasını- cam tencere kapakları gibi- geri döndürülemeyecek şekilde çizdi. Bu sebeplerden ben de sorduğunuz makineyi satın aldım. Şu anda keşke Ariston'u en baştan atıp, doğrudan bu makineyi kullansaymışım diyorum. Sessizliği çok iyi, -su boşaltma hariç- çalışırken yanında dursanız bile sesi hafif. Artık mutfağın kapısını kapatmak zorunda kalmıyoruz. Bu arada bulaşıkları oldukça iyi temizliyor. Bunun dışında ben bu ürünü Almanya üretimi olduğu için tercih etmiştim. Katalogdan gördüğüm kadarıyla, Siemens'te Almanya üretimli 2 bulaşık makinesi daha olması gerekir. Bunlar 54M535TR modeline göre biraz daha fazla ve detaylı programa sahip.
    Bu arada, makineyle ilgili sevdiğim 2 özelliği daha sayayım. Makinede "otomatik kapanma" özelliği var. Bulaşık yıkama süresi sona erdikten kısa bir süre sonra (yaklaşık olarak 1 dk) makine otomatik olarak kapanıyor. Ariston'da böyle bir özellik yoktu ve dışarda isem, makine saatlerce açık kalabiliyordu. Ayrıca bu makinenin Ariston Hotpoint'e göre içinin daha geniş olduğunu da ekleyebilirim. En altta yer alan bir bulaşık yerleştirme parçası da tamamen yatırılabildiği için, içine her şey daha rahat sığıyor. Eğer Alman üretimi sizin için önemli ise, bu modeli veya daha üst modelleri inceleyebilirsiniz.




  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    Hocam sebebi nedir tam bilemiyorum ama dediğim gibi gerçekten çok sessiz bir makine geldi bana. Sanırım aynı seri içinde makineler arasında da farklar olabiliyorsa etikette yazan desibel değerleri tam tutmayabilir belki. Ama bu altı boş bir tahmin, bu konuda bilgi sahibi değilim.
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    3 DB'lik farkın sesi 2 kat arttırdığı ile ilgili bir yazı okumuştum ama kesin bilgim yok.Siz sesle ilgili her yorum yazdığınızda aklıma Fairy geliyor :) Tablet önerileri ile ilgili konuda diğerlerine göre fazla köpürdüğü için bir miktar fazla ses çıkardığı yazıyordu.

    Bu arada genel bir kullanıcı deneyimi de ekleyeyim.Bosch grubu bulaşık makinelerinin kurutmada parlatıcı kullanılmadığı takdirde başarısız sonuçlar elde ettiği belirtiliyordu.Siemens makine ile Pril Gold denedim, şahsen Finish Quantum'dan daha başarılı sonuç aldım.Eco 50 modunda tüm bardaklar, çelikler hatta plastikler parlatıcı kullanmadığım halde kuru çıktı.Temizliği de çok iyiydi.Tabi içinde çok aşırı kirli, kurumuş bulaşık yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    Üstad ,

    Ses'e de pek takılmıyorum aslında , çünkü bulaşık makinasını mutfakta açık bir pozisyonda ve duvara dayalı olarak kullanıyorum.Tezgah içine falan gömülü değil kısacası.

    Dolayısıyla duyduğum sesin şiddetinde bunun etkisi de var bence.Zaten dinlediğim zaman asıl yoğun su sesini makinanın arka tarafından alıyorum.Ee arkasındajki ses duyuluyor , her tarafı açıkta. Haliyle sesi yüksek dememem lazım.Milleti de yanılmış olmayayım.

    Tezgah içine gömülü olsa , meydanda kalan ön kapaktan alacağım ses daha düşük olacak haliyle.

    Bu arada sudaki kireç oranını öğrendikten sonra tuz kullanımını kapatmıştım makinada. Çünkü kireç oranı düşük çıkmıştı ve bende hepsi bir arada tabletlerden kullanıyordum.

    Senin tavsiye ettiğin gibi tabletlerin üst serilerinden aldım.Hem Fairy Platinium Tablet denedim hemde Finish Quantum Tablet ile.

    Her ikisi ile de aldığım seste fark hissedemedim.

    İki farklı markanın yıkama sonucunda da pırıl pırıl bulaşıklarla karşılaştım. Henüz erken bir tecrübe belki ama şu an için görünen bir sıkıntı yok yıkma açısından.Her iki tabletinde performansından oldukça memnun kaldım.İlerleyen zamanda belki biraz daha tecrübe kazanır ve biri diğerinden iyidir diyebilirim ama şu an için o yorumu yapamam.

    Selamlar...




  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Üst seriler benzer performans gösteriyor.Bunların yanına bir de Pril Gold eklenebilir.Bu üçünü deneyip herkes kendi bulunduğu ilin suyuna, kullanım tarzına ve makinesine daha uygun olanı bulabilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000-1300 arası iyi bir bulaşık makinası arıyoruz temizlik ve koku yapmaması en önemli şartımız. program sayısından ziyade temizlik önemli bu makineyi önerir misiniz?
    http://www.hepsiburada.com/samsung-dw-fn310t-xtr-a-5-programli-bulasik-makinesi-p-MTSAMDWFN310T
  • sonsuz0 S kullanıcısına yanıt
    Koku genelde tabanı polinox olan modellerde olur.Ve bulaşıkları suya tutmadan olduğu gibi atıyorsanız arada makine temizleyici ile temizlik yapmanız gerekir.Bosch grubunda bu fiyatlarda tabanı çelik ürün maalesef yok.Diğer markalara bakmak gerekecek.

    Gelelim linkteki modele.Şahsen buna biraz daha ekleyip Alman malı Electrolux esf5531 low tercih ederdim.6 Program, daha az su ve elektrik tüketimi, muhtemelen daha iyi performans, daha kaliteli malzeme, beyaz eşyada daha başarılı marka.Zaten Samsung'un hepsiburada yorumlarında da memnun olmayan kullanıcı yorumu da mevcut.Benim tavsiyem bu yönde olur.

    Edit: Bu arada iki makine arasında 3 desibel ses farkı var.Pratikte 2 kat fazla ses anlamına geliyor.

    Edit 2: Buyrun bu da link, arada 150 tl fiyat farkı var, fakat kargo bedava ayrıntısını da kaçırmayınız.

    http://www.hepsiburada.com/electrolux-esf5531low-a-6-programli-beyaz-bulasik-makinesi-p-MTELECESF5531LOW

    Edit 3: Electrolux için Alman Malı yazdım fakat şirket orijinde İsveç markasıdır.Alman AEG ile birleştiği için öyle yazmıştım fakat, Electrolux çatısı altında toplanmış da olabilirler.İsveç ve Alman teknolojilerinin birleşmiş hali diyeyim :) Menşei Alman olmasa da teknolojisi bulunur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEATTRE35 -- 27 Mayıs 2016; 21:15:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    Şuan ki aeg nin eski Alman aeg ile bir ilişiği bulunduğunu düşünmüyorum. Tamamen electrolux ün yan markası. Tıpkı Alman markası olan grundig in arçelik ile birleşmesi gibi. Alman kalitesinin aeg- electrolux'de olduğuna inanmak beklentiyi tam olarak karşılayamayabilir :) Bu konuda daha net fikir edinmek için forumda kullanıcıların geri dönüşerini dikkate almak gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Geri dönüşler şimdilik iyi :) Ürünler başarılı ve kaliteli gördüğüm kadarı ile.
    Şikayetler genelde servis hizmetleri üzerine.Maalesef yerel servisler ile anlaşıyorlar, hizmetler gerektiği kadar kaliteli değil, hatta bazı yerlerde sıkıntılı.Genel merkez de çok farklı değil gibi görünüyor.
    Yani ürünlerde şimdilik Alman kalitesi devam ediyor gibi.
    Volvo'yu da çinliler aldı mesela fakat onlar da kaliteyi bozmadı şimdilik :)
    Bazen şirketlerin sahipleri değişse de, marka adına yaraşır kalite devam edebiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayyylan

    Bulaşık makinesinden ağzı yanan biri olarak tavsiyede bulunmak istiyorum. ne alacağınızı değil ne almamanız gerektiğini söyleyeceğim. 10 gün önce SMS58M82TR model henüz 4 yaşını doldurmamış (08.2012 tarihinde almıştım) bulaşık makinem E09 hatası verdi. servisi aradık, geldiler baktılar. makine ısıtmıyordu. rezistans bozulmuş değiştirmemiz lazım dediler, garantimiz de bitmiş tabi. Neyse ödeyeceğiz artık ne kadar tutarsa. Ama durun; rezistans bu modellerde pompa motoruyla yapışık üretildikleri için ikisi birden değişecekmiş, neyse buna da razıyız. ne kadar ? daha bitmediiiiii...bunları değiştirdiklerinde anakart yeni parçaları tanımıyormuş ve bir kaç ay sonra aynı sorun tekrar yaşanıyormuş. Bu yüzden anakartı da değişmeleri gerekiyormuş. tabi onun değişim ücretini de bize iteleyecekler. ne kadar toplam da sizce? 650 tl. evet evet yanlış duymadınız. ben 3buçuk yıl önce makineyi 1300 tl. ye almışım. adamlar daha 4 senesi dolmamış makineyi tamir için benden yarı fiyatını istiyorlar. pardon da anakart tanımıyorsa bunun parasını neden ben ödüyorum kardeşim ?bozulan parçalarını değiştirin tamam ama anakartın tanımaması üretimle ilgili bir problem. benim anakartım bozuk mu? hayır. ama parasını ben ödüyorum. çok zenginim ya. zaten adamların umurlarında değil. yeni sıfır makine parası istiyorlar tamir için. şikayet için genel merkezi aradım lütfedip 5 gün sonra geri döndüler ama "yetkili servisle görüştük anakartın değişmesi gerekiyormuş bu tarz problemlerde " diyorlar. e onu biz de biliyoruz, söylediler zaten. benim kızdığım nokta bozuk olmayan parçayı uyum sağlamadığı için değiştirip parasını benden istemeleri.....Biliyorum teknoloji şans işi, makineler bozulur, tamir edilir...vs. ama insan bu kadar da enayi yerine konmaz. bir daha Bosch-Siemens-Profilo ürünlerinden ne alırım ne yakınlarıma aldırırım. Almayı düşünenler de tekrar düşünsünler isterim. Sonuçta hepsi aynı fabrikada üretiliyor. ha bu arada aldığım model üstüne üstlük Almanya üretimi..şaka gibi gerçekten. Alman teknolojisinin hali ortada...hadi kalın sağlıcakla.


    * * * * *
    Ne yaptınız ? Sonuç nedir ? Yalnız bir yerde hatanız var. Aynı makinadan bizde de var yalnız sonu TR değil EU kod numarası aynı. SMS 58 M 82 EU olan model. Sonunda TR yazıyorsa benim bildiğim Türkiye üretimi demek. Sonu EU olanlar Almanya üretimi. 2011 ortalarında aldık. Mükemmel yıkadı. 5 senesi doldu. Yalnız ben kullanırken tabakları aşırı kirli yerleştirmiyorum. Her zaman mutfağımda bir wc kağıdı olur, rulodan koparıyorum silip kaba kiri öyle makinaya koyuyorum. Su da yıkamıyorum gerek yok. Üstündeki kaba kiri kağıtlı aldık mı daha tasarruflu olur suya yazık. Pervane delikleri de tıkanmı yor böylece kaba kir olmayınca. Bir ara bardaklar gökkuşağı gibi olmuşdu. Sonra detarjan tuz ayarları değişti. Pırıl pırıl. Şuan parlatıcı gözünde sirke var. Elma sirkesi koyun diyor formlarda yazanlar. Yoktu, üzüm sirkesi koydum. Tuz bir paketin yarısını kullandım. Sonuç güzel.
    Fiyatı 1200-1900 arası satılıyordu dediniz yıllar mağazasına göre, taksidine göre. internetten almak tabiki daha ucuz ancak riskli idi. Biz memnunuz bu Bosch SMS58M82EU dan.
    Hatta cok isteyen bir tanıdık var bu Bosch SMS 58 M 82 EU yu yıkama performansından dolayı istiyor, piyasada yokmuş artık. Makinayı ona vereceğiz, piyasada bulamıyormuş , bizimde kendisine borcumuz vardı buna karşılık. Bir kere çok sessiz, 6 program, tepede üçüncü pervanesi su fıskiyesi var, pırıl pırıl yıkıyor.

    Makinayı vereceğim için başka makina bakıyorum. Biraz borçlarım var bu aralar bu nedenle ucuz başka makina bakıyorum 900-TL altı. Hoover yada Altus olabilir. Haa gönlümde yatan aslan LG d 1450 wf1 beyaz renk bulaşık makinası. Tavanda üçüncü pervanesi var ve diğer 2 pervanelerindeki su püskürtme delik sayıları fazla diğer makinalarda ki pervanelerden. Lakin 1500-TL veremem. Borçlarım olmasaydı onu alırdım. Kullananlardan tavsiye bekliyorum. Birde ALTUS 434 XY model ile ALTUS 435 X bu 2 modeli düşünüyorum renk beyaz. Neden bu 2 model tavanda üçüncü pervane su Fıskiyesi olduğu için. Yorum bekledim kimse yazmadı bu 3 makina hakkında. Böyle kardeş. ALLAH sana hayırlı olanı versin. Herkese.




  • Birbilenesormalı B kullanıcısına yanıt
    Hocam bir konuda hata var.Sondaki TR ibaresi Türkiye'de üretildiği anlamına gelmiyor, Türkiye için üretildiğini ve menüsünün Türkçe olduğunu gösteriyor.Mesela Siemens SN26M232TR Almanya üretimidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: THEATTRE35

    Hocam bir konuda hata var.Sondaki TR ibaresi Türkiye'de üretildiği anlamına gelmiyor, Türkiye için üretildiğini ve menüsünün Türkçe olduğunu gösteriyor.Mesela Siemens SN26M232TR Almanya üretimidir.

    ****

    Peki. Tşk.
    Şu 3 makina hakkında bilginiz var mı ? Varsa paylaşırsanız sevinirim Lordford ve Candoğan62 hocamdan da cevap bekliyorum aslında. Bilenler fikri olanlar yazarsa sevinirim. Teşekkürler. Beyaz renk olmak üzere:

    LG d 1450 wf1
    ALTUS 434 XY
    ALTUS 435 X .
  • Birbilenesormalı B kullanıcısına yanıt
    Hocam bu makineler hakkında en doğru yorumları kullanıcıları verebilir.Altuslar bildiğimiz gibi, Arçelik üretimi.Güzel olan kısmı o fiyatlara tabanı çelik ürün sunmaları.
    435 olanın fazlası ön yıkama programı.Bu da kurumuş beklemiş bulaşıklar için iyi bir özellik.Ve ya extra durulama tercih edenler için de faydalı.
    Su tüketimi 14 litre, ses seviyesi 49 desibel.Yıkama performansını en iyi kullananlar bilir, fakat onun dışında fiyatına göre alınabilecek makineler gibi görünüyor.

    LG tabiki bu makinelerin üstünde bir makine.Yeni nesil 10 yıl garantili, fırçasız diye tabir edilen motorlardan var.Su tüketimi 10 litre, ses seviyesi 45 desibel.Elektrik tüketimi de Altus'a göre düşük.Kiri otomatik algılayan sensörler var.Hatta arızasını servise çıkardığı ses ile bildiriyormuş :)
    Bir de alt ve üst sepete farklı basınçta su püskürtme özelliği varmış.

    Fakat bu makinelerin her birinin performansını, malzeme kalitesini, arıza durumlarını, servis memnuniyetlerini en iyi kullanıcıları bilir.O konuda bilgim yok maalesef.Ama LG servisinin bir Arçelik Bosch seviyesinde olmasını beklemiyorum şahsen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: THEATTRE35

    Hocam bu makineler hakkında en doğru yorumları kullanıcıları verebilir.Altuslar bildiğimiz gibi, Arçelik üretimi.Güzel olan kısmı o fiyatlara tabanı çelik ürün sunmaları.
    435 olanın fazlası ön yıkama programı.Bu da kurumuş beklemiş bulaşıklar için iyi bir özellik.Ve ya extra durulama tercih edenler için de faydalı.
    Su tüketimi 14 litre, ses seviyesi 49 desibel.Yıkama performansını en iyi kullananlar bilir, fakat onun dışında fiyatına göre alınabilecek makineler gibi görünüyor.

    LG tabiki bu makinelerin üstünde bir makine.Yeni nesil 10 yıl garantili, fırçasız diye tabir edilen motorlardan var.Su tüketimi 10 litre, ses seviyesi 45 desibel.Elektrik tüketimi de Altus'a göre düşük.Kiri otomatik algılayan sensörler var.Hatta arızasını servise çıkardığı ses ile bildiriyormuş :)
    Bir de alt ve üst sepete farklı basınçta su püskürtme özelliği varmış.

    Fakat bu makinelerin her birinin performansını, malzeme kalitesini, arıza durumlarını, servis memnuniyetlerini en iyi kullanıcıları bilir.O konuda bilgim yok maalesef.Ama LG servisinin bir Arçelik Bosch seviyesinde olmasını beklemiyorum şahsen.

    * * * * *
    Peki çok teşekkür ederim kardeşim. LG nin 1- Fiyatı pahalı 2- Çok az su tüketiyor. 10 Litre çok az. Ne kadar çok su o kadar çok iyi yıkar diye düşünüyorum bilmiyorum belki yanlış bir felsefede olabilir ama.

    Teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığın için. ALLAH gönlüne göre versin.




  • Birbilenesormalı B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam, iyi dileklerin için ben de çok teşekkür ederim.

    Yeni makineler enerji tasarrufu adına elektrik ve su tüketimini düşürdüler.
    Yıkamada değil belki ama durulamada, çok köpüren deterjanlar için bir ihtimal dezavantaj olabilir su tüketimi miktarı.Bunu eğer yaşanır ise extra durulama yaptırarak aşıyorlar.
    Fakat şunu da belirteyim 9.5 litre su ile 3 saat 15 dk'da yıkayan Eco50 programında şu an için bir problem yaşamadım kendim.
    10 litrenin de sorun çıkaracağını sanmam.Ama 4 litrelik su kaybı da çok önemli bir kayıp değil.Suyun tonu ortalama 4-5 liradır.Yaklaşık 8.5 ayda 5 liralık su tasarruf etsek de olur etmesek de :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 560561562563564
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.