Keşke Profilo oalrak alsaydınız.500 YTL yerine 450YTL civarlarına birebir aynısı olan Profilo'yu almak mümkün.Daha ucuza gelirdi. Sitelerde ürünün performans sınıflarının farklı yazması Siemens'in hatasından kaynaklanıyor. Bu ürün ilk çıktığında Polonya malı idi.A sınıfı enerji,B sınıfı yıkama ve C sınıfı kurutmalıydı.Su tüketimi de 18lt idi. Daha sonra bu model aynı kod ile Türkiye'de montajlanmaya başlandı.Burada üretilen makine ise AAA sınıfı ve su tüketimi 17lt. Siemens'in hatası ürün kodunu üretim yeri ile birlikte değiştirmemesi. Ama artık stoklarda Polonya malı olan kalmamıştır.Size Türk montajlısını yollarlar. Hayırlı olsun.
Sagolun. Makinadan çok memnunum. bu bölgedeki suyun yumuşak olması nedeniyle tuz kullanmayın dedi servis ayrıca tablet deterjanları da kullanmamam gerekiyormuş. Toz deterjan aldım. çok memnunum çizik vs sorunum yok. ayrıca servis kullanmayacagım için tuz göstergesi ışıgını kapattı. fiyat olarak estore nin hediyesi de vardı zaten 450 ytl civarında gelmiş oldu bana ama artık bu avantajlar yok.
Merhaba arkadaşlar, çok güzel bir topic olmuş özellikle Candoğan,Afacan ve Memolix'e teşekkürler
yaklaşık 4saattir araştırma yapıyorum Bosch veya Siemens'te karar kıldım fiyatı 1200-1800 lerde olan modellerden almayı düşünüyorum yarın ablacıma hediye etcem umarım mahçup duruma düşmem sağlam çıkar
Benim sorum bu makinelerin en son çıkan modelleri hangileri ?
Bosch ve Siemens aynı anda üretim yapmıştır diye düşünüyorum,üretim yıllarını yazarsanız sevinirim.
1200-1800 Ytl arasında Bosch veya Siemens'den bu fiyat aralığında avantajlı olan 3 tane ürün önerir misiniz, yarın alacağım. Yardımlarınız için teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar, çok güzel bir topic olmuş özellikle Candoğan,Afacan ve Memolix'e teşekkürler
yaklaşık 4saattir araştırma yapıyorum Bosch veya Siemens'te karar kıldım fiyatı 1200-1800 lerde olan modellerden almayı düşünüyorum yarın ablacıma hediye etcem umarım mahçup duruma düşmem sağlam çıkar
Benim sorum bu makinelerin en son çıkan modelleri hangileri ?
Bosch ve Siemens aynı anda üretim yapmıştır diye düşünüyorum,üretim yıllarını yazarsanız sevinirim.
1200-1800 Ytl arasında Bosch veya Siemens'den bu fiyat aralığında avantajlı olan 3 tane ürün önerir misiniz, yarın alacağım. Yardımlarınız için teşekkürler.
Yazdığınız gibi Bosch ve Siemens aynı üründür. Bu fiyata şahane makineler alabilirsiniz, aşağıdaki modeller en iyisidir. Beğeninize göre görüşünüzü tekrar yazarsınız. (zaten 2 model aynı, sadece markalar değişik)
Candoğan bey merhabalar...daha önce bulaşık makinası konusunda yardımcı olmuştunuz.öncelikle teşekkür ederim.tavsiyeniz üzerine boshun SGS43E12TR modelini aldım.anacak çok memnun değilim.tablet deterjan kullanıyorum.calgonit daha iyiydi.pril aldım onda daha kötü bir sonuç elde ettim.bulaşıkların yeterli temizlenmemesinin yanında kurutma problemi de var.yani bulaşıkların üzerinde damlacıklar öylece kalıyor.kuruyanlarda da su izleri kalıyor.makinanın içi de ıslak.servis elemanını çağırdım.a plus makinalarda makinanın sadece bulaşıkları kuruttuğunu makinanın içinin ıslak kalmasının normal olduğunu söyledi.end lambası yanınca kapağını yarı açın ki buhar içerde kalmasın falan dedi.bilmiyorum bana saçma geldi.bu durumda makinanın başında beklemek gerekiyor.ayrıca tek sepet özelliği olduğunu söyleyerek satıldı bu makina bana.onun için de servis elemanı "yok öyle bişey yanlış biliyo bayiler sadece süreyi şu düğmeye basarak yarıya indirebilirsiniz" dedi.ne yapmam gerekiyor?bu konu gerçekten çok canımı sıktı.net ve en doğru cevabı sizden alacağımı düşünüyorum.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkür ederim..
Candoğan bey merhabalar...daha önce bulaşık makinası konusunda yardımcı olmuştunuz.öncelikle teşekkür ederim.tavsiyeniz üzerine boshun SGS43E12TR modelini aldım.anacak çok memnun değilim.tablet deterjan kullanıyorum.calgonit daha iyiydi.pril aldım onda daha kötü bir sonuç elde ettim.bulaşıkların yeterli temizlenmemesinin yanında kurutma problemi de var.yani bulaşıkların üzerinde damlacıklar öylece kalıyor.kuruyanlarda da su izleri kalıyor.makinanın içi de ıslak.servis elemanını çağırdım.a plus makinalarda makinanın sadece bulaşıkları kuruttuğunu makinanın içinin ıslak kalmasının normal olduğunu söyledi.end lambası yanınca kapağını yarı açın ki buhar içerde kalmasın falan dedi.bilmiyorum bana saçma geldi.bu durumda makinanın başında beklemek gerekiyor.ayrıca tek sepet özelliği olduğunu söyleyerek satıldı bu makina bana.onun için de servis elemanı "yok öyle bişey yanlış biliyo bayiler sadece süreyi şu düğmeye basarak yarıya indirebilirsiniz" dedi.ne yapmam gerekiyor?bu konu gerçekten çok canımı sıktı.net ve en doğru cevabı sizden alacağımı düşünüyorum.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkür ederim..
Turbo kurutma özelliği olmayan hiç bir makinede ayrıca kurutma işlemi yapılmaz, buharla kuruma sağlanır.Bence servisinizden makinenin bütün fonksiyonlarını test edilmesini isteyin,fabrikasyon hata olabilir.Ben hoover marka makinemde calgonit jel kullanıyorum sonuç süper.Bende çok araştırdım en sonunda Hoover hod7 alu aldım ,çok memnunum ve pişman olmadım.
Kurutmama sorununuz parlatıcı dozajının az olmasından kaynaklanıyor anladığım kadarıyla. Az parlatıcı dozajında da bulaşıklar iyi kurumaz ve üzerinde kurumuş su damlaları kalır.Parlatıcı haznesinin içindeki oku daha yüksek konumlara getirmenizi öneririm.
Sadece üst sepeti doldurarak ve yarım yük tuşuna basarak üst sepetteki bulaşıkları ekonomik olarak yıkayabilirsiniz.Yerleştirme engeli yoktur isterseniz bir kısmını alta da doldurabilirsiniz.
Eğer lekeler çıkmıyor ve bulaşıklar kurumuyorsa makinenin ısıtıcısında sorun olabilir.Makine bitince sıcak oluyor mu?
Teflon dışındaki bulaşıklarda su damlası kalmaması lazım.
Sorun yaşamanıza üzüldüm.Bu dediklerimi bir kontrol edin olmazsa Bosch'a şikayet ederek beraber çözeriz.
Candoğan abi 1 haftadır bu siteyi ve yazdıklarını takip ediyorum Madem bu kadar iyiydi deyip BOSCH SGS43E13TR model bulaşık makinesi aldım kredi kartıyla 800 ytl'ye Umarım memnun kalırız Özelliklerini daha önce anlattığınız için anlatmanıza gerek yok Bu fiyata bu model nasıldır bi anlatırsanız sevinirim Kolay gelsin
Fiyat biraz fazla geldi bana.700YTL'ye kadar bulabilirdiniz.Hayırlı olsun f/p oranına göre iyi bir makinedir.Su elektrik tüketimi az,sessiz sayılır sepetleri kullanışlı.55 dakikada A sınıfı yıkıyor.Yani en temel özellikler mevcut.
Başta siz olmak üzere iyiniyeti ile yardıma ihtiyacı olanlara bilgi veren yönlendiren herkese teşekkür ederim. Doğrusu sabrınızıda tebrik ederim
Benim soruma gelince; haftada 1-2 defa çalışacak, fazla özellikli olmayan, iyi yıkayan, su ve elektrik tasarruflu, sağlam ve uygun fiyatlı bir marka/model önerebilirmisiniz.
Birde siemens, profilo ve bosch'un fiyat/performans ürünleri nelerdir sizce ?
Tekrar teşekkürler...
Düzeltme= koyu renkli kelime.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pıncır -- 15 Nisan 2008; 22:27:42 >
Bence bulaşık makinesinde şu an alınması en mantıklı olan ürünler bunlardır.Özelliklerini bu topiğe birçok kez yazdım.Tekrar soracağınız bişrşey olursa cevaplandırabilirim.Tercih sizin.Başka markalardan da Electrolux'ün üst serisini düşünebilirsiniz.
merhabalar...aylardır bulasık makınası alıcam en son sıemens ın alman yapımı bır makınasında karar kılmıstım fakat cevremdekı arkadaslarım bır makınanın omru 10 sene hadı en fazla ıte kaka 15 suruyor her 15 senede yaklasık 2000 ytl para verılmez dıyerek kafamı karıstırdılar ama ben almısken en ıyısı olsun dıe ınatla yol almaya calısırken kafam ıyıden ıyıye karıstı...sımdı ben hem kalıtelı ve kesınlıkle avrupa yapımı olan yarım yuk yıkama ozellıgı olan yıkama ve kurutma da A sınıfı sudan tasarruflu sessız en az 50 C den baslayan ısı ayarlı ve kısa programı olan bır makına arıyorum...bunun ıcın bu gun electroluxe gıttım ındırıme gecmıs kampanyada kdv almıyor...ıkı urunu var bırısı vısı dıgerıde esf68010 modelı vısının goruntusu var sadece tablet deterjan kullanabılıyorsunuz ve ust sepettekı aparat deterjan gözü işini goruyor...dıger urunu ıncelemedım katalogtan baktım ama vısıden daha cok ıcıme sındı dıyebılırım fıyatıda 1400 ben pesın alacagım ıcın dahada dusecek sımdı aynı ozellıklerde sıemenste bu fıyatlarda bır urun varmı tavsıye edermısınız yada electrolux esf 68010 nasıldır uretım yerı neresıdır bu urun tavsıye eden olurmu kullanan varmı...sıemensle ıkılemde kalmamının nedenı tum beyaz esyalarım sıemens camasır makınası harıc hıcbırınde sorun yasamadım camasır makınam da kasnak gevseklıgı vardı servıse gıttı bundan dolayı korkuyorum sıemensten...electroluxu de tanımıyorum anladıgım kadarıyla kalıtelı ama neyse bırı bana yardım etsın...
Merhaba einherjer Siemens makinedeki sorunu yazınca hatırladım sizi.Sorunu çözdüler mi?Tamir işe yaradı mı?
Bulaşıkta Visi modelini vermişsiniz ama ben bu modeli size önermeyeceğim.Çünkü 1400YTL'yi hakeden bir makine olduğunu düşünmüyorum.Kapak plastik olsuğundan olası bir kazada (elinizden tencere kaysa mesela)çatlama riski var.Bitime kalan süre göstergesi vs yok.Sadece ekonomik program,otomatik program ve yoğun yıkama seçeneği var.
Bulaşıkta size bu bütçeyle Siemens'in aşağıdaki makinesini öneririm.Çok iyi bir ürün ve Electrolux'ten daha sağlam. tıklayın Hatta en üst serinin fiyatı da uygunmuş tıklayın
Eğer çelik arıyorsanız piyasada tam iyi diyebileceğim çelik modeller maalesef pahalı.Electrolux'ün gri renkli modeli düşünülebilir.Ya da bu modeli alabilirsiniz.Alman malıdır ama variospeed program hızlandırma tuşu yok tıklayın
Bu arada sirke olayını ben de çok duydum.En kısa zamanda deneyip sonuçlarını yazacağım.Makineye zararı olduğunu düşünmüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 16 Nisan 2008; 18:00:01 >