Şimdi Ara

Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Her telefon için belirli beklentiler içerisinde oluyoruz tabii ama Honor 8S’nin giriş segmentinde bir telefon olduğunu baştan söyleyelim, fiyatı da 1200-1400TL aralığında, dolayısıyla beklentileri de bu ölçüde tutmak gerek. 8C Ekim 2018, 8A Ocak 2019, 8S de Nisan 2019 model bir telefon yani 8 serisinin en genç üyesi.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 

    Gayet sade bir kutusu var, üzerinde depolaması, RAM miktarı ve rengi haricinde bir detay yok. Kutudan telefonun kendisi, 5V 1A standart şarj adaptörü ve bir Micro USB kablosu çıkıyor. En azından bize ulaşan kutudan kulaklık çıkmadı.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 

    Siyah ve mavi renk seçeneğiyle geliyor telefon. Polikarbonat malzemeden imal edilmiş bir gövde, aslında elde içi dolu bir hissiyat veriyor, olduğundan ağır bir hissiyat veriyor, olumsuz anlamda değil. Arkasının parmaklara denk gelen kısmı dokulu, tutuculuk sağlamış.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 
     
    5.71 inçlik ekranın kasaya oranı %84.6, çerçeveler fiyatı segmenti için normal ama genel olarak baktığınızda, fiyatını, segmentini gözardı ettiğinizde kalın tabii. Damla çentiği var, ekranı çokça işgal etmiyor ve isterseniz çentiği kapatabiliyorsunuz, alt üst eşitleniyor kapatınca. Tek elle kullanıma gayet müsait bir telefon, ikinci eli istemez.
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi'
     
    Sağında yeterince iyi konumlanan güç ve ses ayarı butonları, dönütleri iyi, solda sim ve Micro SD hafıza kartı girişi var. Altında Micro USB ve mono hoparlör, üstünde 3.5mm jack, standart bir kurulum.
     
    Telefon ince bir telefon değil, öyle çok kalın da değil, kavisli arka kapak dolayısıyla elimde eğreti durmadı, kapak da çizilmelere karşı yeterince dayanıklı geldi bana. Kamerası çok az çıkıntılı, yalpalatmaz.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 

    5.71 inç 19:9 formatında 1520x720 çözünürlüğünde IPS LCD bir ekran. 294PPI normal bir mesafeden bakıldığında öyle cam gibi net değil, yeterince net, rahatsız etmiyor en azından. Renkler idare eder ama kontrast zayıf, ton ayrımı zayıf, beyaz kalibrasyonu sorunsuz, siyahlar ise derin değil. Dizi-film izlenir izlenmesine, bir engel yok ama “İzlediğim şeyden keyif alıyorum” ekranı değil.

    Ekranın maksimum ışığı düşük, güneş altında ekranı görmekte zorlanabiliyorsunuz. Bakış açısına göre renk sapması var ama oldukça az, çoğu renk sorunsuz aslında sadece siyah gibi koyu renklerde bir miktar sapma oluyor.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 

    Telefona MediaTek MT6761, daha bilinen adıyla Helio A22 güç veriyor, giriş segmenti bir yongaseti. 16nm üretim mimarili yongada 4 tane 2GHz’e kadar çıkabilen, enerji tasarrufu odaklı Cortex A53 çekirdeği mevcut, 15 dakikalık stress testi sonunda gücünün %72’sini koruyabildi, mütevazı bir yonga olmasına rağmen bu kadar performans kaybetmesi şaşırtıcı açıkçası. GPU tarafında ise PowerVR Rogue GE8300 var. CAT 4 modemiyle 150Mbit indirme, 50Mbit yükleme hızı destekli.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 
     
    Real Racing 3’te kalite ayarları, kenar yumuşatma otomatik olarak düşürülünce, ekran da 720P olunca kare/saniye aslında çok da kötü değil ama nedir, yeterli sınırında kalıyor, en azından kare atlamıyor, oynayabiliyorsunuz.
     
    PUBG’ye gelince, mümkün mertebe en düşük ayarlarda oyun seri değil tabii, yine oynanabilir sınırında yani yeteneklerimi göstereyim, şovumu yapayım performansı değil bu, bu telefon sonuçta giriş segmenti bir telefon, tekrar vurguluyorum. PUBG Lite da ise biraz daha iyi ama çok farklı değil normal sürümüne göre.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 
     
    Uzun oyun maratonları ardından telefon ısınıyor ama ılımaktan belki biraz daha fazlası, ısıya bağlı olarak performansı biraz düşebiliyor. Telefon yük altında sadece ılırken performansı sentetik testlerde de oyunlarda da neden etkileniyor, pek anlayabilmiş değilim açıkçası.
      
    2GB RAM ve 32GB dahili depolamayla gelen telefona 512GB’a kadar Micro SD hafıza kartı takabiliyorsunuz. Depolamanın hızı segmentinin biraz üstünde, güzel, yazma hızı ise normal.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 

    Arkada 13MP F/1.8, önde 5MP F/2.2 kamera. İkisi de 1080P 30 kare/saniye video çekebiliyor.

    Arka kameranın odaklaması segmenti için bence gayet iyi, hızlı odaklıyor. Çekim esnasında pek seri değil, idare eder. Fotoğrafla başlayalım, fotoğraflar netlik anlamında, detay gücü anlamında doyurucu değil, çimler, yeşillikler neredeyse tek renk alabiliyor, hem de iyi ışık altındayken.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 
     
    Dinamik aralığı düşük, ya karanlığa ya da aydınlığa öncelik vermeniz gerek, neyse ki HDR modu durumu kurtarıyor, beyaza bürünen yerlerdeki renkler çıkıyor ortaya.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 
     
    Karanlıkta profesyonel mod ile ISO ayarlarsanız mesela daha iyi fotoğraflar alabilirsiniz ama genel olarak noise ışık biraz azalsa bile belirginleşiyor. 1080P videosu netlik olarak daha çok 720P bir videonun netliğinde, dinamik aralığı eh işte, ışık dengesinde, renk dengesinde sorun yok.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 
     
    Odaklaması ise segmentinde beklemediğim şekilde iyi, odağı tekrar tekrar arayabiliyor gerçi ama bulduğunda hızlı odaklanıyor. Genel olarak beklentiyi yüksek tutmamak lazım.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 

    Ön kamera stüdyo ışığı altında dahi, yani en iyi koşullarda diyelim, netlik ve detay anlamında zayıf, renk derinliği de öyle. Bu ışık altında dahi noise oluşmuş, renk ve ışık dengesini tutturmada ise herhangi bir sorunu yok.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 
     
    Güneş ışığı altında, her yerin aydınlık olduğu bir sahnede paylaşılabilecek bir fotoğraf alırsınız ama çok uygun şartlar bunlar, hep bulunmaz. Işık biraz azaldığında ise netlik ve detaylar erimeye başlıyor, dinamik aralığı çoğu sahnede yetersiz. Video tarafı da fotoğraf tarafı gibi, netlik, detay zayıf, dinamik aralık da öyle, ışık ve renk dengesi ise sorunsuz.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi'

    Arka kamera için de ön kamera için de parlak bir tablo yok, fotoğrafları gördünüz ama tekrar vurgulamak istiyorum ben, arka kameranın ben özellikle segmentine göre odaklama hızını beğendim.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 
     
    Sosyal medyada, Instagram’da işinizi görür mü, arkadaşlar bunu da tekrar vurgulamak lazım, Honor 8S giriş segmenti bir telefon, giriş segmenti fotoğraflar alıyorsunuz, yani istediğiniz fotoğrafları, istediğiniz keskinliği, netliği, dinamik aralığı alamayabilirsiniz. Şöyle bir şey daha var, fiyatı segmentinde kamerası daha iyi telefonlar var mı, var.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 

    Android 9 ile gelen telefona EMUI 9.0 arayüzü giydirilmiş. Renkli bir arayüz, özellikle simgeler farklı. Arayüz eğer tek bir iş yapıyorsanız yeterince seri, rehber gibi temel uygulamaların açılış hızları eh işte, internette gezerken de ağır işlediği, yavaşladığı anlar oluyor ama bu fiyat segmentinde çok yadırgamadım açıkçası.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 
     
    Çoklu uygulama deneyimi de 2GB RAM dolayısıyla pek doyurucu değil, birkaç önceki uygulamayı tekrar başlatması icap ediyor. Özelleştirme anlamında güç tasarruf modlarını ve başarımlarını beğendim, şarjın sıkıntılı bir durumda ciddi kurtarıcı oluyorlar.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 

    Mono hoparlörün maksimum sesi fena değil, ufak tefek distorsiyon oluşuyor ama rahatsız etmez. Tiz sesleri berrak değil, tok seslerin tizleri bir miktar perdelemesi söz konusu. Hoparlörün tok seslerin üzerinden geçip gitmiyor oluşu güzel ama ses profilini, tizler de belirgin olmayınca biraz fazla sıcak hale gelmiş oluyor. Dinamik aralığı geniş değil, çevresellik anlamında da pek bir şey sunmuyor ama nedir dizi film izlenir mi, izlenir, sadece keyifli olmasını beklemeyin, fiyatı segmenti için sıradışı bir tablo değil.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 
     
    Üst segment kulakiçi kulaklıklarımla 3.5mm jack’ı deneyimledim, maksimum ses anlamında kulaklığı tam potansiyeliyle beslemeyedi, orta-iyi arası bir yerde kaldı, bu da segmenti için normal bir şey ama dinamik aralık, detay ayrımı durumu kurtarır.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 

    3020mAh batarya. Hücresel veri ve otomatik ekran ışığıyla bol bol Whatsapp, 1 saat kadar Spotify, YouTube, sosyal medya takibi, Instagram’da, keşfet kısmında gezerim genelde, mail takibi yapıyorum, inceleme için sık sık fotoğraf ve video çekiyorum, yarım saat kadar da telefon görüşmesi yaparım, ekran süresi 6 saati geçiyor bu şekilde, günü kurtarmaktan fazlası.
     
    Wi-Fi modülü 802.11n standardında, 2.4GHz bandındaki yayınlara bağlanıyor yani, menzili ve stabilitesinde bir sorun görmedim. Segmenti için ilginç bir şekilde Bluetooth 5.0 ve BLE, yani Bluetooth Low Energy destekli. Akıllı saat, kulaklık, herhangi bir sorun yaşatmadı ve şunu vurgulayayım, fiyat segmentinin çok daha üstündeki cihazlarda bile bazen Bluetooth 5.0’ı göremeyebiliyoruz.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi' 

    Honor 8s. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 1200TL civarıda, Dolar ve TL’nin hali belli olmuyor, o yüzden güncel fiyatına mutlaka kendiniz bakın. Malzeme kalitesi segmenti için tamam, ekranı fiyatı segmentinde dediğim gibi keyif ekranı değil, sonuçta fiyatı giriş segmenti, ekran da öyle. Yonga bazında mesela benzer fiyattaki Samsung A10’un Exynos 7884’ü ile kıyaslarsak, Exynos %30 civarında daha yüksek skor alabilen bir yonga. Yine benzer fiyat segmentinde Xiaomi Redmi 7’nin Snapdragon 632’sinde fark %40’ı geçiyor. RAM anlamında da geride kalmış, 3GB hatta 4GB RAM’li rakipleri var.
     
    Fiyatının ederi mi? 'Honor 8S incelemesi'
     
    Dolayısıyla Honor 8s segmenti için zayıf bir donanım setine sahip ama Bluetooth 5.0’ı görmek gerçekten sürpriz oldu benim için. Özetlemek gerekirse, Honor 8S, Fiyat/Performans olarak rakiplerinden geride, bir fiyat güncellemesine ihtiyacı var, fiyat güncellemesiyle tercih listenize girebilir. 
     







  • Çok kötü bir tasarım.

  • Çöp desem çöpe hakaret olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "1200-1400 TL" buna verene kadar,

    Honor 10 Lite alın daha iyi

    Editör, fiyat konusunda yüksekten uçmuş... Vatan'da bile 1100 TL civarı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 27 Eylül 2019; 0:44:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei in alt markasi olan Honor guya genclere ve ucuzlugu ile hitap etmek icin kurulmus bir marka ! :) ... Turkiye fiyatlari saglam sisirilmis...

    Ederi en fazla 700 TL olan bir cihaz ...


    Mi A1 alin daha ucuza hem de : 4GB RAM Snapdragon 6xx serisi islemci ! FULL HD IPS ekran cift arka kamerali 4K video kaydi FM Radyo usb type-c hizli sarj destegi kizil otesi kumanda destegi cift SIM kart ve hafiza karti kullanma SAF Android !

  • Etmez aga o fiyatlar 650TL ederi var.

  • Honor 10 kullanıyordum resmi distribütör garantili almıştım hem de Türkiye gelir gelmez. Kasayla ilgili ufak tefek sorunları olmasına rağmen iyi telefondu kullanım olarak hiçbir sorun yaşamadım kamerası da iyidi. Fakat Honor Türkiye yetkililerin tavrı beni markadan soğuttu. Facebook sayfasından sorulan sorulara doğru düzgün yanıtlamıyorlar. Arayüz ile ilgili bir sorum vardı mail attım tenezzül edip cevap bile yazmadılar. Yine de Honor 20 almayı düşünüyordum ama onun da 4799 TL gibi fahiş fiyat politikası ile satışa çıkması tuzu biberi oldu. Honor 10'u sattım S10e kullanıyorum şuan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu telefonda "wifi ile arama" özelliğini aktif kullanan arkadaşlar, bu özellik telefonda doğru düzgün çalışıyor mu? Çalışıyorsa hangi operatör kullanıyorsunuz ve uçak modunda mı normal hat açık halde mi kullanıyorsunuz?

  • merhaba.annem için alıcam ama kararsız kaldım.yardımcı olursanız çok sevinirim. honor 8s 64gb/3gb ram ve oppo realme c2 32gb/2gb ram hangisi sizce.teşekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.