Şimdi Ara

Atmaca füzesi ile donatılan TCG Kınalıada korveti bu hafta donanmaya katılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Atmaca füzesi ile donatılan TCG Kınalıada korveti bu hafta donanmaya katılıyor



    Savaş gemilerimizin azami oranda yerli imkanlarla üretilmesi için hayata geçirilen MİLGEM projesi kapsamında üretilen TCG Kınalıada korveti (F-514), bu Pazar günü Pendik Tersanesi’nde düzenlenen törenle donanmaya katılacak. Ada sınıfı ASW korvetlerinden dördüncüsü olan TCG Kınalıada için özel bir arma da tasarlandı.



    TCG Heybeliada, TCG Büyükada ve TCG Burgazada’dan sonra dördüncü gemi olacak TCG Kınalıada korveti Tuzla Deniz Tersanesi’nde inşa edildi. 99.5 metre uzunluğundaki korvetin genişliği ise 14.4 metre. Elektronik sistemleri dahil tamamen yerli üretim olduğu ifade edilen Kınalıada saatte 54 kilometre hıza ulaşabiliyor.



    Atmaca füzesi ile donatılan TCG Kınalıada korveti bu hafta donanmaya katılıyor



    Kınalıada korvetinde önceki üç korvetten farklı olarak Havelsan tarafından geliştirilen ADVENT Savaş Yönetim Sistemi de bulunuyor. Bunun yanı sıra Roketsan tarafından geliştirilen Atmaca Gemisavar Füzesi de TCG Kınalıada’nın dikkat çeken donanımları arasında. Atmaca, 220+ km menzili ve 88 kg TNT’ye eş değer yüksek patlayıcılı parçacık etkili harp başlığı kapasitesiyle dikkat çekiyor.



    Kara, hava ve deniz kuvvetlerindeki birçok filoya özel armalar tasarlayan Ömer Erkmen, TCG Kınalıada için de oldukça anlamlı bir arma tasarladı. ‘Mavi Vatana Adanmışlar’ sloganıyla tasarlanan armanın üzerinde Atamızın portresi ve Türk bayrağı dikkat çekerken, geminin kabiliyetlerini, Atmaca füzesini ve önceki üç gemiyi içeren bazı göndermeler de bulunuyor.



     



     




    Kaynak:https://www.haberturk.com/son-dakika-atmaca-fuzeleriyle-donatilan-kinaliada-ya-ozel-arma-haberler-2525491







  • Saman ithal etmeyi bırakalım önce

  • Hayırlı olsun

  • saman ithal etmezsek sen neyle besleneceksin?

  • Bir kilo yerli gemisavar Atmaca füzesinin ve yerli savaş gemisinin, bir kilo samandan 1 milyon kat daha katma değerli olduğunu anlamayan inek çok olduğu için eldeki samanlar yetmiyor, napalım.

  • Helal süper haber. Logo'da süpermiş. Kaç milyona mal oldu bilmiyorum ama madem böyle bir şeyler üretebiliyoruz, kullanılmayıp çöp olan 120 milyon liraya mal edilen olimpiyat stadı gibi beceriksiz yatırımlar yerine bunlardan çok daha fazla üretelim, denizlerimize sahip çıkalım.




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 26 Eylül 2019; 13:6:36 >
  • boş muhabbet yapmayın, böyle gemilerde yapılacak ama samanda ithal edilmeyecek. savunma sanayi iyi ama çiftçilik bitti ülkede. iyi olanları takdir edin, kötü yapılanlarıda dillendirin.

  • Reis'in resmide koyulsaydı tam olurdu, inkar ediyorlar rte olmasaydı suriye operasyonlarında elimiz koşuöuz bağlanırdı. Değerini bilin böyle bir lider bir daha gelmez..



    Yorumumu alıntılamayın lütfen..

  • şu koca cumhuriyet tarihimizde kendi yaptığımız ilk gemimizi 2008de suya indirmişiz. ey Allahım bize bu günleri gösterdiğin için şükürler olsun. daha iyilerini görmek umuduyla.... bu geminin düşmanlara attığı füzeleri vurdur yarabbim kaptanından personeline üretenlerine işlerini kolaylaştırmanı rica ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 26 Eylül 2019; 22:14:32 >
  • nesini anlamıyorlar acaba , saman talebi varsa , adamın biri de bulgaristan,romanya herneyse uygun fiyatlı getirir ve satar, sen getir sen sat , klavye başında müteşebbis olunmuyor , kaç paran var , kaç para bağlayabilirsin o işe ?? biri bir ihtiyacı karşılayınca tukaka.... , en pahalı mal bulunamayan maldır , tıpkı özal öncesi türkiye gibi.....

  • Vay be nereden nereye ,

    kim derdi ki zaman gelecek yerli korvet yapıp üzerine de amerikan harpoon füzesinin aynısını , hatta ondan daha iyisini yapacaksın.


    savunma sanayi tam gaz gidiyor ve muazzam paralar harcanıyor,

    harcanmaya da devam edilmeli ...








  • La ben de ilk bakışta ıskaladı mı bu yav dedim platformun ortasında balon gibi bişi varmış onu vuruyormuş meğerseAtmaca füzesi ile donatılan TCG Kınalıada korveti bu hafta donanmaya katılıyor 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.